Επιστημονικά Νέα

Εμβολιασμός Covid: Η ανάλυση της πρόσληψης του εμβολίου από τις γυναίκες του Ηνωμένου Βασιλείου παρέχει πολύτιμες πληροφορίες

Εμβολιασμός Covid: Η ανάλυση της πρόσληψης του εμβολίου από τις γυναίκες του Ηνωμένου Βασιλείου παρέχει πολύτιμες πληροφορίες

Οι γνώσεις αυτές είναι πολύτιμες για τα μελλοντικά προγράμματα εμβολιασμού, ώστε να προσεγγιστούν συγκεκριμένες ομάδες που μπορεί να είναι απρόθυμες να δεχτούν τον εμβολιασμό. Οι αναλύσεις μας αναδεικνύουν επίσης την ανάγκη αξιολόγησης, κατανόησης και ενθάρρυνσης του εμβολιασμού μεταξύ των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας".

Εμβολιασμός Covid: Μόνο τα τρία τέταρτα των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας είχαν εμβολιαστεί κατά του COVID-19 έως τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με νέα έρευνα. Η μελέτη, που δημοσιεύεται σήμερα στο Nature Communications από ερευνητές του King’s διαπιστώνει ότι στο σύνολο του πληθυσμού, η πρόσληψη του εμβολίου ήταν μεγαλύτερη από τις γυναίκες που ήταν μεγαλύτερες σε ηλικία, ανήκαν στις λιγότερο υποβαθμισμένες ομάδες και είχαν λευκή εθνικότητα. Ωστόσο, όταν τα τρία αυτά χαρακτηριστικά εξετάστηκαν μαζί, η μειονοτική εθνοτική ομάδα σχετιζόταν στενότερα (και η στέρηση λιγότερο) με την πρόσληψη του εμβολίου. Οι ερευνητές σημείωσαν ότι υπήρχαν σημαντικές διαφορές μεταξύ συγκεκριμένων εθνοτικών ομάδων. Η μελέτη ανέλυσε δεδομένα από το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS) και την Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εμβολιασμών στην Αγγλία, μεταξύ 8 Δεκεμβρίου 2020 και 15 Φεβρουαρίου 2022.

Αυτή η χρονική περίοδος περιελάμβανε τις ευκαιρίες λήψης τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης δόσης από όλες τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εάν εξεταστούν με βάση τις συγκεντρωτικές ομάδες εθνότητας του ONS (λευκής, ασιατικής, μαύρης, μικτής ή άλλης καταγωγής), σημαντικές διαφορές εντός των εν λόγω συγκεντρωτικών ομάδων αποκρύπτονται. Ενώ η πρόσληψη της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολίου ήταν παρόμοια, η πρόσληψη του εμβολίου ήταν μεγαλύτερη από τις λευκές Βρετανίδες, ακολουθούμενη από τις γυναίκες ινδικής, μπαγκλαντεσιανής και άλλης ασιατικής καταγωγής, οι οποίες είχαν πρόσληψη μεγαλύτερη από τον μέσο όρο του πληθυσμού για τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Κάτω του μέσου όρου ήταν η πρόσληψη του εμβολίου από όλες τις άλλες ειδικές εθνοτικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών λευκής ιρλανδικής, άλλης λευκής ή κινεζικής καταγωγής, με τη χαμηλότερη πρόσληψη από τις γυναίκες της Μαύρης Καραϊβικής. Η καθηγήτρια Laura Magee δήλωσε: “Είναι πλέον σαφές ότι για να αυξηθεί η πρόσληψη του εμβολίου από τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα είναι κρίσιμο να προσαρμόσουμε τα μηνύματά μας σε συγκεκριμένες εθνοτικές ομάδες. Οι γνώσεις αυτές είναι πολύτιμες για τα μελλοντικά προγράμματα εμβολιασμού, ώστε να προσεγγιστούν συγκεκριμένες ομάδες που μπορεί να είναι απρόθυμες να δεχτούν τον εμβολιασμό. Οι αναλύσεις μας αναδεικνύουν επίσης την ανάγκη αξιολόγησης, κατανόησης και ενθάρρυνσης του εμβολιασμού μεταξύ των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

90χρονη γιαγιά η πρώτη αποδέκτης εμβολίου, στη Βρετανία

Ο εμβολιασμός θα μειώσει τις ιώσεις που βάλλουν τον κόσμο αυτήν την εποχή

Η μόλυνση COVID και ο εμβολιασμός συνδέονται με καρδιακή πάθηση

Οι μακροχρόνιοι πάσχοντες από Covid-19 αργούν να αναρρώσουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αισθητηριακά προσαρμοσμένες οδοντιατρικές αίθουσες μειώνουν το στρες των αυτιστικών παιδιών κατά τη διάρκεια του καθαρισμού των δοντιών

"Σε κάθε οδοντιατρείο υπάρχουν σταθμισμένες σαλιάρες ακτίνων Χ που μπορεί να βοηθήσουν στην ηρεμία του παιδιού, μπορούν να φορέσουν γυαλιά ηλίου, μπορούν να φορέσουν ένα καπέλο με σκούφο που να καλύπτει τα αυτιά για να σιγοντάρει τους θορύβους - όλα αυτά είναι εντελώς δωρεάν και εύκολες προσαρμογές που έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την εμπειρία της κλινικής για τα άτομα με αισθητηριακές ευαισθησίες, χωρίς να επηρεάζουν αρνητικά την ικανότητα των οδοντιάτρων να παρέχουν φροντίδα".

Τα παιδιά με ανθεκτική στα φάρμακα επιληψία ζουν περισσότερο μετά από χειρουργική επέμβαση στο κρανίο, διαπιστώνει μεγάλη μελέτη

"Τα παιδιά με ανθεκτική στα φάρμακα επιληψία θα πρέπει να υποβάλλονται σε αξιολόγηση για όλες τις θεραπευτικές επιλογές, με αυξημένη εξέταση της υποψηφιότητας για χειρουργική επέμβαση κρανιακής επιληψίας ή νευροδιέγερση όπως η διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου", τόνισε η Δρ Lam, η οποία κατέχει επίσης την έδρα Yeager στην Παιδιατρική Νευροχειρουργική.

Τεστ Καρκίνος NHS - Ασιοδοξία δίνει τεστ αίματος για την ανίχνευση της πηγής 50 ειδών της νόσου

«Το τεστ ήταν 85% ακριβές στην ανίχνευση της πηγής του καρκίνου και αυτό μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμο, γιατί πολλές φορές δεν είναι αμέσως προφανές, όταν έχετε τον ασθενή μπροστά σας, ποια εξέταση χρειάζεται για να δείτε εάν τα συμπτώματά του οδηγούν σε διάγνωση καρκίνου», είπε και κατέληξε: «Με αυτό το τεστ, μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι προχωράμε σωστά από την αρχή».