Επιστημονικά Νέα

Εγκυμοσύνη κορωνοϊός: Ο κίνδυνος νόσησης δεν εξαρτάται από το τρίμηνο κύησης

Εγκυμοσύνη κορωνοϊός: Ο κίνδυνος νόσησης δεν εξαρτάται από το τρίμηνο κύησης

Εγκυμοσύνη κορωνοϊός: "Δεν υπάρχει λόγος να διστάζετε να εμβολιαστείτε επειδή είστε νωρίς στην εγκυμοσύνη σας. Εξακολουθείτε να κινδυνεύετε να αρρωστήσετε πραγματικά από την COVID στο πρώτο τρίμηνο".

Η έρευνα δείχνει ότι οι έγκυες που προσβάλλονται από την COVID-19 διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών, συμπεριλαμβανομένης της νοσηλείας, του αερισμού και του θανάτου, σε σύγκριση με έγκυες χωρίς COVID-19. Ωστόσο, λίγα είναι γνωστά για το πώς η χρονική στιγμή της μόλυνσης από την COVID-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεάσει τον κίνδυνο μιας εγκύου να αναπτύξει σοβαρά συμπτώματα. Σε μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε την Κυριακή στην ετήσια συνάντηση της Εταιρείας Μητρικής-Εμβρυϊκής Ιατρικής (SMFM), The Pregnancy Meeting™, η οποία διεξάγεται εικονικά, οι ερευνητές θα αποκαλύψουν ευρήματα που υποδηλώνουν ότι η σοβαρότητα της COVID-19 δεν διαφέρει κατά τρίμηνο. Οι ερευνητές εντόπισαν μια ομάδα εγκύων σε ένα μόνο αστικό νοσοκομείο στο Ντάλας, στο Parkland Hospital, και παρακολούθησαν την εξέλιξη των συμπτωμάτων τους.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Από τις 18 Μαρτίου 2020 έως τις 31 Μαΐου 2021, 1.092 έγκυες άτομα διαγνώστηκαν με COVID-19. Εξήντα επτά άτομα (6%) διαγνώστηκαν στο πρώτο τρίμηνο, 309 (28%) στο δεύτερο τρίμηνο και 716 (66%) στο τρίτο τρίμηνο. Δεν υπήρχαν σημαντικές δημογραφικές διαφορές μεταξύ των ομάδων.Σε όλα τα τρίμηνα, 993 από τα 1092 άτομα (90,9%) ήταν είτε ασυμπτωματικά είτε είχαν ήπια συμπτώματα COVID-19 και 35 από τα 345 άτομα (10,1%) που ήταν αρχικά ασυμπτωματικά ανέπτυξαν μέτρια, σοβαρά ή κρίσιμα συμπτώματα.Μεταξύ των εγκύων ασθενών που ήταν αρχικά ασυμπτωματικοί ή είχαν ήπια συμπτώματα σε οποιοδήποτε τρίμηνο, το 5% ανέπτυξε μέτρια, σοβαρή ή κρίσιμη ασθένεια.

“Αυτή η έρευνα είναι χρήσιμη για εμάς στην παροχή συμβουλών σε ασθενείς που βγαίνουν θετικοί στην COVID”, είπε μια άλλη από τις συγγραφείς της μελέτης, η Emily Adhikari, MD, υποειδικευμένη μητρικής-εμβρυϊκής ιατρικής στο Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας και ιατρικός διευθυντής περιγεννητικών λοιμώξεων. ασθένειες στο νοσοκομείο Parkland. “Δεν υπάρχει λόγος να διστάζετε να εμβολιαστείτε επειδή είστε νωρίς στην εγκυμοσύνη σας. Εξακολουθείτε να κινδυνεύετε να αρρωστήσετε πραγματικά από την COVID στο πρώτο τρίμηνο.” Οι ερευνητές βρίσκονται στη διαδικασία επέκτασης της έρευνάς τους για να εξετάσουν εάν υπάρχουν σημαντικές διαφορές ή αλλαγές στη σοβαρότητα του κορωνοϊού ανά τρίμηνο λόγω της παραλλαγής Δέλτα.

Το SMFM, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων συνιστούν όλες τις έγκυες να εμβολιάζονται κατά του COVID-19, σημειώνοντας ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Τα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των εγκύων εξακολουθούν να παραμένουν χαμηλά παρά τα στοιχεία που δείχνουν ότι τα εμβόλια μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα τελευταία στοιχεία από τα CDC δείχνουν ότι λιγότερο από το 36 τοις εκατό των εγκύων είναι εμβολιασμένα. Τα ποσοστά εμβολιασμού είναι ακόμη χαμηλότερα μεταξύ των εγκύων που είναι μαύρες και ισπανόφωνες.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Tips ομορφιάς κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Sugar free τσίχλες αποτρέπουν τον πρόωρο τοκετό

Κύτταρα στο ανθρώπινο μητρικό γάλα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανακάλυψη θεραπειών για τον καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με έρευνα

Τι είναι το «σύνδρομο του καθρέφτη» στην εγκυμοσύνη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν παίρνετε υπερβολική βιταμίνη Β;

Υπερδοσολογία βιταμίνης Β: Το ανθρώπινο σώμα συχνά παρουσιάζει έλλειψη σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια των οποίων οι γιατροί μας συστήνουν να λαμβάνουμε κατάλληλες δόσεις συμπληρωμάτων. 

Έρευνα εξετάζει 700 τροφές φυτικής προέλευσης για να δει πόσο υγιεινές είναι πραγματικά

Αν ψάχνετε για μια επιλογή με χαμηλότερα κορεσμένα λιπαρά, οι εναλλακτικές ποικιλίες γάλακτος και γιαουρτιού αμύγδαλου, σόγιας, ρυζιού και βρώμης έχουν πολύ χαμηλότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά από τις επιλογές καρύδας. Επιλέξτε εκείνα με λιγότερα από 3g ανά 100g.

Ανθρώπινο αντίσωμα που εξουδετερώνει το τοξικό δηλητήριο φιδιών

Δηλητήριο φίδια: Σε περιοχές όπως η Ινδία και η υποσαχάρια Αφρική, τα δαγκώματα φιδιών είναι πολύ συνηθισμένα και λόγω της έλλειψης αντιδότου, μπορεί επίσης να είναι θανατηφόρα σε πολύ αγροτικά χωριά και περιοχές όπου η επείγουσα ιατρική περίθαλψη είναι δύσκολη.