Επιστημονικά Νέα

Εγκυμοσύνη Απώλεια: Αυξάνουν ορισμένες δουλειές τον κίνδυνο, σύμφωνα με έρευνα στη Νότια Κορέα

Εγκυμοσύνη Απώλεια: Αυξάνουν ορισμένες δουλειές τον κίνδυνο, σύμφωνα με έρευνα στη Νότια Κορέα

"Τα καλά νέα είναι ότι το Υπουργείο Απασχόλησης και Εργασίας της Νότιας Κορέας αναθεωρεί τώρα τον νόμο περί ασφάλισης αποζημίωσης για εργατικά ατυχήματα ώστε να καλύπτει όλες τις εκβάσεις αποβολών σε έγκυες εργαζόμενες. Η μελέτη μας συνέβαλε στην τροποποίηση αυτού του νόμου, καθώς παρουσιάσαμε την επίδραση του επαγγελματικού περιβάλλοντος στις ανεπιθύμητες εκβάσεις της εγκυμοσύνης", δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας Jung-won Yoon, MD, του Εθνικού Ιατρικού Κέντρου της Σεούλ.

Εγκυμοσύνη Απώλεια: Ορισμένα επαγγέλματα συνδέθηκαν με υψηλότερο κίνδυνο αποβολής και θνησιγένειας, σύμφωνα με πληροφορίες για περισσότερες από 1,8 εκατομμύρια εργαζόμενες και μη εργαζόμενες έγκυες γυναίκες στη Νότια Κορέα Για τη μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση ‘Περιοδικό Επαγγελματικής Υγείας’ (Journal of Occupational Health), οι ερευνητές υπολόγισαν τους κινδύνους για τρεις δυσμενείς εκβάσεις: πρώιμες αποβολές (αποβολή, έκτοπη κύηση και μοριακή κύηση), θνησιγένεια και μη γέννηση ζώντος παιδιού (εγκυμοσύνη χωρίς καταγραφή ζωντανής γέννησης στη συνέχεια, η οποία περιλαμβάνει τις πρώιμες αποβολές και τη θνησιγένεια).

Συνολικά, το 18,0%, το 0,7% και το 39,8% των κυήσεων κατέληξαν σε πρόωρη αποβολή, θνησιγένεια και μη γέννηση ζώντος, αντίστοιχα. Ο κίνδυνος πρόωρης αποβολής και θνησιγένειας ήταν υψηλότερος στις μη εργαζόμενες γυναίκες από ό,τι στις εργαζόμενες γυναίκες, ενώ οι μη γεννήσεις ήταν συχνότερες στις εργαζόμενες γυναίκες. Οι γυναίκες στον κλάδο της υγείας και της κοινωνικής εργασίας είχαν τον υψηλότερο κίνδυνο μη γέννησης ζώντων παιδιών. Υψηλότεροι κίνδυνοι μη γέννησης ζώντων παιδιών παρατηρήθηκαν επίσης στους κλάδους της μεταποίησης, του χονδρικού/λιανικού εμπορίου, της εκπαίδευσης και των δημοσίων/κοινωνικών/προσωπικών υπηρεσιών. Τα επαγγέλματα της μεταποίησης και της υγείας/κοινωνικής εργασίας σχετίζονταν με υψηλότερο κίνδυνο πρόωρης αποβολής σε σύγκριση με τα επαγγέλματα του χρηματοπιστωτικού και ασφαλιστικού τομέα.

“Τα καλά νέα είναι ότι το Υπουργείο Απασχόλησης και Εργασίας της Νότιας Κορέας αναθεωρεί τώρα τον νόμο περί ασφάλισης αποζημίωσης για εργατικά ατυχήματα ώστε να καλύπτει όλες τις εκβάσεις αποβολών σε έγκυες εργαζόμενες. Η μελέτη μας συνέβαλε στην τροποποίηση αυτού του νόμου, καθώς παρουσιάσαμε την επίδραση του επαγγελματικού περιβάλλοντος στις ανεπιθύμητες εκβάσεις της εγκυμοσύνης”, δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας Jung-won Yoon, MD, του Εθνικού Ιατρικού Κέντρου της Σεούλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να διαχειριστείτε μια ενδεχόμενη αποβολή

Διακοπή κύησης και κατάθλιψη

Με απώλεια εγκυμοσύνης συνδέεται η έκθεση σε μολυσμένο αέρα

Πιθανοί παράγοντες που οδηγούν σε αποβολή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς τα γονίδιά σας επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς;

Χοληστερόλη: Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα γονίδια μπορούν να επηρεάσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου είναι ζωτικής σημασίας για να κατανοήσουμε τι την προκαλεί και ανεβάζει τα επίπεδα χοληστερίνης.

Υπολογιστική μέθοδος μπορεί να παρακολουθεί την εξάπλωση της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά με την πάροδο του χρόνου

Προτείνει μια διαδικασία για τη συνεχή παρακολούθηση των μεταβολών στα βακτηριακά γονιδιώματα με την πάροδο του χρόνου, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τη μελλοντική έρευνα για την ανάπτυξη αντιβιοτικών ή να επηρεάσει τα θεραπευτικά σχήματα.

Πώς κλιμακώθηκε το κόστος της παχυσαρκίας μέσα σε 10 χρόνια

Παχυσαρκία κόστος: Η παχυσαρκία είναι συχνά πρωταρχικός στόχος του προγραμματισμού ευεξίας των εργοδοτών, καθώς είναι μια από τις πιο ακριβές ασθένειες στις ΗΠΑ και συνδέεται συχνά με ακριβές συννοσηρότητες.

Η ισότητα των φύλων ενισχύει τη μακροζωία και για τα δύο φύλα

Προσδόκιμο ζωής: Ενώ ωφελεί κυρίως τη ζωή και την υγεία των γυναικών αρχικά, η πρόοδος στην ισότητα των φύλων βοηθά τους άνδρες να ζήσουν περισσότερο, μειώνοντας τελικά το χάσμα των φύλων στο προσδόκιμο ζωής.

Διαπιστώθηκε καθυστέρηση της ανάπτυξης του εμβρύου σε εγκυμοσύνες που καταλήγουν σε αποβολή

Αυτή η νέα μελέτη του Carsten Pietersma και των συνεργατών του εξετάζει την ανάπτυξη των εμβρύων στη μήτρα και διαπιστώνει διαφορές στις εγκυμοσύνες που καταλήγουν σε αποβολή σε σύγκριση με εκείνες που καταλήγουν σε ζωντανές γεννήσεις. Τα στάδια της ανάπτυξης υπολογίζονται από την εξέταση ολογραμμάτων που παράγονται από υπερσύγχρονες τρισδιάστατες εικόνες υπερήχων και εικονικής πραγματικότητας. Η χρήση αυτής της τεχνολογίας θα μπορούσε να προετοιμάσει τις ασθενείς για μια πρώιμη δυσμενή έκβαση της εγκυμοσύνης, επιτρέποντάς τους ενδεχομένως να λάβουν υποστηρικτική φροντίδα σε περίπτωση δυσμενούς έκβασης".