Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Εγκεφαλική παράλυση ποδήλατο: Πώς ωφελούνται τα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση από το ποδήλατο;

Εγκεφαλική παράλυση ποδήλατο: Πώς ωφελούνται τα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση από το ποδήλατο;

Εγκεφαλική παράλυση ποδήλατο: Την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, ανακαλύψτε τη μεταμορφωτική δύναμη της ποδηλασίας για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση.

Την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, ανακαλύψτε τη μεταμορφωτική δύναμη της ποδηλασίας για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση. Η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, που γιορτάζεται στις 3 Ιουνίου, προωθεί τα οφέλη της ποδηλασίας για την προσωπική υγεία, τη βιωσιμότητα και τη συμμετοχή της κοινότητας. Πέρα από την απόλυτη χαρά που φέρνει, η ποδηλασία μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τη σωματική τους δύναμη, τον συντονισμό και τη συνολική ευεξία τους. Αυτή η απλή αλλά ισχυρή δραστηριότητα όχι μόνο προάγει την καρδιαγγειακή φυσική κατάσταση αλλά και βελτιώνει τον μυϊκό τόνο και την ισορροπία.

Επιπλέον, το ποδήλατο παρέχει στα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση μια αίσθηση ελευθερίας και ανεξαρτησίας, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και τις κοινωνικές τους αλληλεπιδράσεις. Ας εξερευνήσουμε την αξιοσημείωτη επίδραση της ποδηλασίας στη ζωή αυτών των παιδιών, καθώς γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου και τη θετική της επίδραση στο ταξίδι τους προς μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Οφέλη από το ποδήλατο για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση

“Η εγκεφαλική παράλυση είναι μια νευρολογική πάθηση που προκαλεί προβλήματα με την κινητικότητα και την κινητική λειτουργία. Τα συμπτώματα της εγκεφαλικής παράλυσης περιλαμβάνουν αδυναμία, ασυνήθιστα σφιγμένους μύες, κακό μυϊκό έλεγχο και μυϊκούς σπασμούς. Επειδή η άσκηση μπορεί να βελτιώσει την κινητικότητα, η φυσικοθεραπεία είναι μια σημαντική πτυχή ενός προγράμματος θεραπείας για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση.

Η ποδηλασία μπορεί να είναι μια διασκεδαστική και ευεργετική πτυχή της φυσικοθεραπείας. Η ποδηλασία μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση να βελτιώσουν την κινητικότητα, την ανεξαρτησία και την ποιότητα ζωής τους. Η ποδηλασία έχει αποδειχθεί σε αρκετές κλινικές δοκιμές ότι αυξάνει τη μυϊκή δύναμη, ισορροπία και αδρή κινητική λειτουργία σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση· ωστόσο, δεν έχουν βρεθεί ακόμη οι κατάλληλες προπονητικές δόσεις”, λέει ο Dr Nilesh R Palasdeokar, Σύμβουλος Νευρολόγος.

Πρόσθεσε: “Για τους νέους, το να μάθουν να οδηγούν ποδήλατο είναι ένα τεράστιο ορόσημο και απολαμβάνουν την ανεξαρτησία που παρέχει. Η ποδηλασία μπορεί να μην ήταν μια επιλογή για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο παρελθόν, αλλά τα σύγχρονα ποδήλατα παρέχουν μια σειρά από λύσεις που ταιριάζουν τις απαιτήσεις πολλών παιδιών με εγκεφαλική παράλυση και ειδικές ανάγκες. Επειδή οι απαιτήσεις διαφέρουν, κάθε παιδί χρειάζεται ένα συγκεκριμένο ποδήλατο”. Ο Δρ Nilesh μοιράστηκε περαιτέρω με το HT Lifestyle, διάφορους τύπους ποδηλάτων που διατίθενται για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση και εξήγησε πώς μπορούν να τα ωφελήσουν.

Τρίκυκλα

Η πλειοψηφία των νέων εξοικειώνεται με την οδήγηση σε τρίκυκλο. Μερικά παιδιά με εγκεφαλική παράλυση μπορεί να μην υπερβαίνουν ποτέ τη σταθερότητα ενός τρίτροχου, αλλά τα σύγχρονα τρίκυκλα μπορούν να μεταφέρουν ακόμη και τα πιο ώριμα παιδιά γύρω από το μπλοκ με κομψότητα. Υπάρχει μια σειρά από τρίκυκλα με προσαρμοσμένα στηρίγματα διαθέσιμα για μικρότερα παιδιά. Αυτοεπιπεδούμενα πεντάλ με ιμάντες, συστήματα διπλών αξόνων για την ελαχιστοποίηση της αντίστασης και τη διευκόλυνση του πετάλι, ρυθμιζόμενη στήριξη αμαξώματος και εξειδικευμένες χειρολαβές για απλό έλεγχο είναι μεταξύ αυτών των χαρακτηριστικών.

Τάντεμ ποδήλατα

Για να οδηγήσουν ένα ποδήλατο, τα παιδιά με προβλήματα όρασης χρειάζονται τη βοήθεια ενός ατόμου που μπορεί να δει. Τα σύγχρονα δίδυμα ποδήλατα, που μπορεί να είναι δύο ή τρεις τροχοί, επιτρέπουν στον νεαρό να κάθεται μπροστά. Το άτομο στο πίσω μέρος έχει τον απόλυτο έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης, πέδησης και ταχυτήτων. Μετά από αυτό, ο νεαρός μπορεί να κάνει βόλτες και να απολαύσει το ταξίδι.

Χειροκίνητα ποδήλατα και τρίκυκλα

Πολλά ποδήλατα και τρίκυκλα μπορούν να προσαρμοστούν με συστήματα χειροκίνητου στρόφαλου, επιτρέποντας σε μια νεαρή να οδηγεί χωρίς να χρησιμοποιεί τα πόδια της. Ορισμένα ποδήλατα μπορεί να προσαρμοστούν για να προσφέρουν μικτή ισχύ χεριών και πεντάλ για έναν νεαρό με περιορισμένη χρήση ποδιών. Στα ποδήλατα μπορούν επίσης να προστεθούν χειριστήρια με το ένα χέρι, αντάπτορες αλλαγής ταχυτήτων και φρένων, ζώνες ασφαλείας και ιμάντες ασφαλείας και ηλεκτροκινητήρες.

Ποδήλατα κατά παραγγελία

Πολλοί κατασκευαστές ποδηλάτων μπορούν να δημιουργήσουν ένα ποδήλατο που είναι φυσικά προσβάσιμο. Τα ποδήλατα και τα τρίκυκλα μπορούν να σχεδιαστούν για να ταιριάζουν σε διαφορετικά ύψη, παραπληγία και άλλες αναπηρίες.

Ρυμουλκούμενα

Στα μικρά παιδιά αρέσει η οδήγηση σε ρυμουλκούμενα ποδηλάτων που ρυμουλκούνται πίσω από ένα ποδήλατο. Υπάρχουν επιλογές τροχόσπιτων για παιδιά με ειδικές ανάγκες διαφόρων ηλικιών. Ένα φορτηγό ποδήλατο δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να ρυμουλκήσει ένα ρυμουλκούμενο ενώ μεταφέρει ένα νεαρό σε αναπηρικό καροτσάκι. Για εύκολη πρόσβαση και ασφάλεια, το τρέιλερ ενσωματώνει ράμπα και δεσίματα. Αυτά τα ποδήλατα μπορεί να είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρική υποβοήθηση για να τραβήξει το επιπλέον βάρος της αναπηρικής πολυθρόνας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Συμβουλές γυμναστικής για τους τεμπέληδες

Aπίστευτα οφέλη για καλύτερη και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Πώς ελέγχει την κίνηση του σώματος ο εγκέφαλός σας;

Μπορεί η άσκηση να βελτιώσει τη διάθεσή μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μια σε βάθος ματιά σε μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή

Σύνδρομο Evans: Το σύνδρομο Evans είναι μια σπάνια και σύνθετη αυτοάνοση διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την ταυτόχρονη ή διαδοχική εμφάνιση αυτοάνοσης αιμολυτικής αναιμίας (AIHA) και ανοσοθρομβοπενίας (ITP).

Μελέτη δεν διαπιστώνει αυξημένο κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών μετά τη μόλυνση από τον COVID-19 ή τον εμβολιασμό στην αρχή της εγκυμοσύνης

Ως εκ τούτου, λένε ότι ούτε η μόλυνση από τον COVID-19 ούτε ο εμβολιασμός κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης συνδέθηκαν με συγγενείς ανωμαλίες. Δεν φάνηκε, επίσης, να υπάρχει αξιοσημείωτη διακύμανση στον κίνδυνο σύμφωνα με τις παραλλαγές του ιού, αν και απαιτούνται μεγαλύτερες μελέτες για την παροχή πιο ισχυρών στοιχείων.

Close Icon