Επιστημονικά Νέα

«Dry Scooping»: Η τελευταία τάση του TikTok θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη για την καρδιά σας.

«Dry Scooping»: Η τελευταία τάση του TikTok θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη για την καρδιά σας.

"Αυτή η μόδα είναι παρόμοια με την τρέλα της εφεδρίνης για απώλεια βάρους που τώρα απαγορεύεται", δήλωσε ο Δρ Satjit Bhusri, καρδιολόγος και ιδρυτής της Καρδιολογίας Upper East Side. "Σκοπός της ξηρής σέσουλας είναι να επιτρέψει στα συμπληρώματα προπόνησης που βελτιώνουν την απόδοση να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος γρηγορότερα από το τυπικό ποτό πριν από την προπόνηση."

«Dry Scooping»: Το TikTok είναι γεμάτο από τις λεγόμενες «τάσεις ζωής» και τις τάσεις της φυσικής κατάστασης, αλλά μια φερόμενη συμβουλή που περιλαμβάνει «ξηρή σέσουλα» φέρεται να προκάλεσε σημαντικά προβλήματα υγείας για τουλάχιστον δύο χρήστες, συμπεριλαμβανομένου ενός που ισχυρίζεται ότι είχε καρδιακή προσβολή. Ποιο είναι λοιπόν αυτό το τελευταίο τέχνασμα και μπορεί πραγματικά να προκαλέσει καρδιακή προσβολή; Εάν γίνει με εξαιρετικά υψηλά επίπεδα καφεΐνης, «ναι», λέει ένας καρδιολόγος. Η ξηρή σέσουλα μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για όσους έχουν καρδιακά προβλήματα που δεν έχουν διαγνωστεί, προειδοποίησε ένας καρδιολόγος.

“Αυτή η μόδα είναι παρόμοια με την τρέλα της εφεδρίνης για απώλεια βάρους που τώρα απαγορεύεται”, δήλωσε ο Δρ Satjit Bhusri, καρδιολόγος και ιδρυτής της Καρδιολογίας Upper East Side. “Σκοπός της ξηρής σέσουλας είναι να επιτρέψει στα συμπληρώματα προπόνησης που βελτιώνουν την απόδοση να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος γρηγορότερα από το τυπικό ποτό πριν από την προπόνηση.”

Αντί να αναμειγνύεται η σκόνη πριν από την προπόνηση σε ένα αραιωμένο ποτό γάλακτος ή νερού, η μανία του TikTok βλέπει τους χρήστες να καταπίνουν τη σκόνη στεγνή και στη συνέχεια να την κυνηγούν με ένα υγρό.

Εκτός από την καφεΐνη, πολλά προϊόντα προ-προπόνησης περιλαμβάνουν κρεατίνη, ταυρίνη, Β-βιταμίνες, ενισχυτές ΝΟ2 και αμινοξέα αλυσίδας διακλάδωσης, σύμφωνα με το Men’s Health.

“Με την ξηρή σέσουλα, η απορρόφηση ξεκινά απευθείας μέσω των μεμβρανών στο στόμα σας και συνεχίζεται μέσω του οισοφάγου σας και στο στομάχι σας”, εξήγησε ο Bhusri.

“Ως καθαρή ξηρή σκόνη, δεν υπάρχει αραίωση και η γρήγορη είσοδος στο αίμα σας οδηγεί σε άμεση απελευθέρωση συμπληρωμάτων.

Από αυτά, είναι η απίστευτα υψηλή η δόση καφεΐνης που εισέρχεται στο αίμα πολύ γρήγορα.

Αυτή, όπως η εφεδρίνη, προκαλεί απότομη αύξηση της αδρεναλίνης και βάζει την καρδιά σε υπερβολική κίνηση. ”

Αυτό θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για κάποιον που έχει μη διαγνωσθείσα στεφανιαία νόσο ή μπορεί να προκαλέσει υποκείμενη αρρυθμία που οδηγεί σε επικίνδυνες επιπτώσεις στην υγεία.

“Σε άτομα που έχουν μη διαγνωσθείσα στεφανιαία νόσο, υπάρχει αναντιστοιχία προσφοράς -ζήτησης οξυγόνου καθώς η καρδιά απαιτεί όλο και περισσότερο, αλλά λόγω μη διαγνωσμένης απόφραξης, η παροχή δεν είναι εκεί και αυτό οδηγεί σε καρδιακή προσβολή”, είπε ο Bhusri. «Η αύξηση του καρδιακού ρυθμού μπορεί επίσης να προκαλέσει υποκείμενες αρρυθμίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει, μεταξύ άλλων, σε εγκεφαλικό επεισόδιο».

Η καφεΐνη μπορεί επίσης να προκαλέσει κολπική μαρμαρυγή, η οποία προκαλεί σχηματισμό θρόμβων στην καρδιά που θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στον εγκέφαλο.

Μπορεί επίσης να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση, την οποία ο Bhusri προειδοποιεί ότι μπορεί να έχει επίδραση ντόμινο στα όργανα.

“Δεν υπάρχει απολύτως κανένα όφελος από την “ξηρή σέσουλα”, προειδοποίησε ο Bhusri.

“Η εναλλακτική λύση είναι το χρυσό πρότυπο, η περιποίηση του σώματος. Εάν γίνει με τον σωστό τρόπο, με δομημένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης, θα επιτευχθούν παρόμοια αποτελέσματα.

Επιπλέον, αυτά τα αποτελέσματα θα έχουν θετική επίδραση στο σώμα και την καρδιά.

Το αποτέλεσμα είναι ότι θα να έχετε μια πιο υγιή καρδιά, ένα πιο χαλαρό καρδιαγγειακό σύστημα και μια σημαντική μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Συνηθισμένα λάθη που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό μας

Διατροφή : Τροφές για υγιή οργανισμό

Διατροφή : Σνακ για να χάσετε βάρος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χωρίς προηγούμενο ιατρικό ιστορικό σήψη μετά από αισθητική επέμβαση σε 29χρονη γυναίκα

Ο Quirke είπε ότι ενώ η θεραπεία δεν είναι δύσκολη, είναι σημαντικό οι αισθητικοί ασθενείς και οι επαγγελματίες υγείας να γνωρίζουν τις πιθανότητες μόλυνσης καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον για τα πληρωτικά.

Αξιολόγηση των ανοσολογικών αντιδράσεων που δημιουργούνται από εμβόλια COVID-19 σε έγκυες και μετά τον τοκετό γυναίκες.

Οι έγκυες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας από την COVID-19 σε σύγκριση με τις μη έγκυες και σε αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού ή άλλων κακών αποτελεσμάτων εγκυμοσύνης.

Κινέζοι ερευνητές έδωσαν οδηγίες στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ να διαγράψουν τις ακολουθίες γονιδίων των πρώτων περιπτώσεων COVID-19

Η δημοσίευση της εφημερίδας του Δρ. Bloom θα μπορούσε να ενισχύσει τις εκκλήσεις για μεγαλύτερη συνεργασία από την Κίνα στην παγκόσμια προσπάθεια εντοπισμού της πηγής του SARS-CoV-2.

Μπορούν τα αμυλούχα σνακ να βλάψουν την υγεία της καρδιάς;

Διατροφή Καρδιά: Σύμφωνα με νέα έρευνα, η κατανάλωση σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο μετά από οποιοδήποτε γεύμα συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιαγγειακές παθήσεις κι άλλες αιτίες.

Ο Δρ Anthony Fauci προειδοποίησε την Τρίτη ότι η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή της Delta έχει ανέβει τώρα και αντιπροσωπεύει πάνω από το 20% των δειγμάτων αλληλουχίας.

Ωστόσο, τα εγκεκριμένα εμβόλια φαίνεται να παραμένουν αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής, με το εμβόλιο Pfizer να δείχνει 88% αποτελεσματικότητα κατά της συμπτωματικής νόσου δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση.

Όλα τα παιδιά θα πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο για κίνδυνο καρδιακής ανακοπής, δήλωσε η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής

Εκτός από το οικογενειακό ιστορικό, η ομάδα συνιστά γιατρούς να ρωτήσουν σχετικά με λιποθυμία, εξαφάνιση ή ανεξήγητες επιληπτικές κρίσεις χωρίς προειδοποίηση, ειδικά κατά τη διάρκεια της άσκησης ή σε απάντηση σε δυνατούς θορύβους όπως κουδούνια, ξυπνητήρια και τηλέφωνα ή εάν ένας ασθενής είχε ποτέ άσκηση -σχετιζόμενο πόνο στο στήθος ή δύσπνοια.

Νέα έρευνα συνδέει την κοιλιακή παχυσαρκία με ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη

Καρκίνος Παχυσαρκία: Ο καρκίνος του προστάτη είναι η πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου μεταξύ των Καναδών ανδρών και η τρίτη κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο. Η κοιλιακή παχυσαρκία φαίνεται να σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης επιθετικού καρκίνου του προστάτη σύμφωνα με νέα έρευνα από το INRS (Institut National de la Recherche Scientifique).