Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Διαβήτης ΗΠΑ: Ούτε 1 στους 5 ενήλικες με διαβήτη τύπου 2 πληρούν τους στόχους υγείας τους

Διαβήτης ΗΠΑ: Ούτε 1 στους 5 ενήλικες με διαβήτη τύπου 2 πληρούν τους στόχους υγείας τους

Διαβήτης ΗΠΑ: Το 20% των ασθενών με διαβήτη τύπου 2 διαχειρίζονται με επιτυχία τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και πάρα πολλοί αγωνίζονται να σταματήσουν το κάπνισμα και να χάσουν βάρος.

Λιγότεροι από 1 στους 5 ενήλικες με διαβήτη τύπου 2 στις Ηνωμένες Πολιτείες πληρούν τους στόχους για τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Ευτυχώς, οι διαθέσιμες θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν όταν συνδυάζονται με νέες προσεγγίσεις που αντιμετωπίζουν κοινωνικούς καθοριστικούς παράγοντες της υγείας και άλλους φραγμούς στη φροντίδα, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική δήλωση της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας που δημοσιεύτηκε σήμερα στο κορυφαίο περιοδικό Circulation της Ένωσης. Μια επιστημονική δήλωση μπορεί να ενημερώσει τις μελλοντικές κατευθυντήριες γραμμές κλινικής πρακτικής.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

“Αυτή η νέα επιστημονική δήλωση είναι μια επείγουσα έκκληση για δράση για να ακολουθηθούν οι πιο πρόσφατες προσεγγίσεις που βασίζονται σε στοιχεία και να αναπτυχθούν νέες βέλτιστες πρακτικές για την προώθηση της θεραπείας και φροντίδας του διαβήτη τύπου 2 και τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου”, δήλωσε ο Joshua J. Joseph, MD, MPH, FAHA , πρόεδρος της ομάδας συγγραφής δηλώσεων και επίκουρος καθηγητής ιατρικής στον τομέα της ενδοκρινολογίας, του διαβήτη και του μεταβολισμού στο Κολλέγιο Ιατρικής του Κρατικού Πανεπιστημίου του Οχάιο στο Κολόμπους του Οχάιο. “Πολύ λίγοι άνθρωποι – λιγότερο από το 20% με διαβήτη τύπου 2 – διαχειρίζονται με επιτυχία τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και πάρα πολλοί αγωνίζονται να σταματήσουν το κάπνισμα και να χάσουν βάρος, δύο βασικοί παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο. Οι επαγγελματίες υγείας, ο κλάδος περίθαλψης και οι ευρύτερες κοινοτικές οργανώσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των ατόμων με διαβήτη τύπου 2”.

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι η πιο κοινή μορφή διαβήτη, επηρεάζοντας περισσότερους από 34 εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 11% του πληθυσμού των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Έκθεση για τον Διαβήτη και τις καρδιαγγειακές παθήσεις του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων 2020 ( CVD) είναι η κύρια αιτία θανάτου και αναπηρίας μεταξύ των ατόμων με διαβήτη τύπου 2 (T2D). Ο διαβήτης τύπου 2 εμφανίζεται όταν το σώμα αδυνατεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την ινσουλίνη που παράγει ή όταν το πάγκρεας χάνει την ικανότητά του να παράγει ινσουλίνη. Τα άτομα με T2D έχουν συχνά άλλους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο, όπως το υπερβολικό βάρος ή η παχυσαρκία, η υψηλή αρτηριακή πίεση ή η υψηλή χοληστερόλη. Οι ενήλικες με T2D έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιαγγειακή νόσο:

  • καρδιακή προσβολή
  • εγκεφαλικά επεισόδια
  • καρδιακή ανεπάρκεια

Η νέα επιστημονική δήλωση, που βασίζεται στην εκτενή ανασκόπηση των αποτελεσμάτων κλινικών δοκιμών της συγγραφικής ομάδας έως τον Ιούνιο του 2020, αντιμετωπίζει το χάσμα μεταξύ των υπαρχόντων στοιχείων σχετικά με τον καλύτερο τρόπο μείωσης του καρδιαγγειακού κινδύνου σε άτομα με T2D και την πραγματικότητα για τα άτομα που ζουν με T2D. Οι στόχοι για τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου μεταξύ των ατόμων με T2D περιλαμβάνουν:

  • διαχείριση των επιπέδων γλυκόζης αίματος, αρτηριακής πίεσης και χοληστερόλης
  • αύξηση της σωματικής δραστηριότητας
  • υγιεινή διατροφή
  • παχυσαρκία και διαχείριση βάρους
  • αποφυγή καπνίσματος
  • αποφυγή αλκοόλ
  • ψυχοκοινωνική φροντίδα

 

Η τήρηση ενός γενικού υγιεινού τρόπου ζωής μεταξύ των ατόμων με T2D σχετίζεται με σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και θνησιμότητας από καρδιαγγειακά νοσήματα. Ένα εκπληκτικά μεγάλο ποσοστό (έως και το 90%) των παραγόντων για την αποτελεσματική διαχείριση της καρδιαγγειακής νόσου με T2D περιλαμβάνει τροποποιήσιμο τρόπο ζωής και κοινωνικούς παράγοντες. “Οι κοινωνικοί καθοριστικοί παράγοντες της υγείας, που περιλαμβάνουν συμπεριφορές που σχετίζονται με την υγεία, κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες, περιβαλλοντικούς παράγοντες και δομικό ρατσισμό, έχει αναγνωριστεί ότι έχουν βαθύ αντίκτυπο στις καρδιαγγειακές παθήσεις και στα αποτελέσματα του διαβήτη τύπου 2”, είπε.

Ποια είναι η λύση για καλύτερη ποιότητα ζωής;

Η κοινή λήψη αποφάσεων μεταξύ ασθενών και επαγγελματιών υγείας είναι απαραίτητη για την επιτυχή διαχείριση του T2D και του CVD. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο φροντίδας για τον διαβήτη θα πρέπει να διαμορφώνεται με βάση τους ατομικούς κινδύνους και τα οφέλη και λαμβάνοντας υπόψη τις προτιμήσεις του ασθενούς. πιθανές ανησυχίες κόστους· υποστήριξη για την αποτελεσματική διαχείριση του T2D και τη λήψη φαρμάκων όπως συνταγογραφούνται, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης και υποστήριξης για την αυτοδιαχείριση του διαβήτη. προώθηση και υποστήριξη επιλογών υγιεινού τρόπου ζωής που βελτιώνουν την καρδιαγγειακή υγεία, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας· και θεραπεία για τυχόν άλλους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η κατάλληλη διατροφή για τον σακχαρώδη διαβήτη

Η παιδική παχυσαρκία συχνά οδηγεί σε καρδιαγγειακά νοσήματα και διαβήτη

Αυξάνεται ο κίνδυνος για προβλήματα όρασης στα παιδιά από τον διαβήτη τύπου 2

Υπάρχει σχέση μεταξύ του διαβήτη και των ψυχιατρικών παθήσεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οφθαλμικό σύνδρομο που προκαλείται από τη θερμότητα

Μάτια θερμοκρασία: Το οφθαλμικό σύνδρομο που προκαλείται από τη θερμότητα (HIOS) είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από δυσφορία στα μάτια και βλάβες που προκύπτουν από παρατεταμένη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες.

Τι να κάνετε αν σπάσετε κάτι στην παλάμη σας;

Παλάμη σπάσιμο: Εάν σπάσετε ένα οστό στην παλάμη σας, είναι σημαντικό να λάβετε άμεσα και κατάλληλα μέτρα για να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά και να εξασφαλίσετε τη σωστή επούλωση.

Ανθρώπινη Πρωτεΐνη - Ελπίδα για μελλοντικές μη εθιστικές θεραπείες πόνου

Καθώς η επιστήμη συνεχίζει να αποκαλύπτει τα μυστήρια των βιολογικών μας μηχανισμών, μελέτες όπως αυτή δείχνουν πώς η εξελικτική βιολογία και η σύγχρονη φαρμακολογία μπορούν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των πιεστικών ιατρικών αναγκών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής για όσους υποφέρουν από χρόνιο πόνο.

Μπορεί το μηνιγγίωμα να αντιμετωπιστεί με ακτινοθεραπεία;

Μινιγγίωμα ακτινοθεραπεία: Τα μηνιγγιώματα είναι γενικά βραδέως αναπτυσσόμενοι όγκοι που προέρχονται από τις μήνιγγες, τα προστατευτικά στρώματα που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό.

Close Icon