Επιστημονικά Νέα

Διαταραχή Χρήσης Ουσιών: Το κάπνισμα μαριχουάνας θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρωτοποριακά κρούσματα COVID, διαπιστώνει μελέτη

Διαταραχή Χρήσης Ουσιών: Το κάπνισμα μαριχουάνας θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρωτοποριακά κρούσματα COVID, διαπιστώνει μελέτη

"Σαφώς περισσότερη μελέτη είναι ευπρόσδεκτη και απαραίτητη, αλλά είναι σημαντικό να μην υπερεκτιμήσουμε ή να παρερμηνεύσουμε τα πολύ ασαφή αποτελέσματα που παρουσιάζονται στη συγκεκριμένη έρευνα και να διασφαλίσουμε ότι οι καταναλωτές κάνναβης ενημερώνονται με ακρίβεια για το τι δείχνει πραγματικά η πιο πρόσφατη έρευνα", πρόσθεσε ο Fox.

Διαταραχή Χρήσης Ουσιών: Οι υποστηρικτές της μαριχουάνας δήλωσαν ότι η μελέτη δεν έδειξε ότι η μαριχουάνα θα μπορούσε να είναι αιτία σε σημαντικές περιπτώσεις. Ο διευθύνων σύμβουλος Νικ Άνταμς επέπληξε τη χώρα κάτω από τις «ακραίες» πολιτικές της σχετικά με την COVID-19. Οι βαριοί χρήστες μαριχουάνας που είναι επίσης εμβολιασμένοι μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς σε πρωτοποριακά κρούσματα COVID-19, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε την περασμένη Τρίτη στο World Psychology, διαπίστωσε ότι εκείνοι με διαταραχή χρήσης ουσιών (εξάρτηση από μαριχουάνα, αλκοόλ, κοκαΐνη, οπιοειδή και καπνό) ήταν πιο πιθανό να προσβληθούν από τον κορωνοϊό αφού έλαβαν και τα δύο εμβόλια. Όσοι δεν είχαν διαταραχή χρήσης ουσιών SUD είδαν 3,6 τοις εκατό ποσοστό σημαντικών λοιμώξεων, σε σύγκριση με ποσοστό 7 τοις εκατό σε εκείνους με διαταραχή χρήσης ουσιών SUD.

Στο 7,8 τοις εκατό, όσοι είχαν διαταραχή χρήσης μαριχουάνας κινδύνευαν περισσότερο από σημαντικές λοιμώξεις, διαπίστωσε η μελέτη. Μεταξύ άλλων ουσιών, ο κίνδυνος εξαφανίστηκε όταν εξετάστηκαν ζητήματα όπως οι υποκείμενες συνθήκες υγείας και η κοινωνικοοικονομική κατάσταση. Η διαφορά δεν έχει συνδεθεί άμεσα με τη χρήση μαριχουάνας αλλά θα μπορούσε να συνδεθεί με τη συμπεριφορά όσων εξαρτώνται από τη μαριχουάνα.

“Οι ασθενείς με διαταραχή χρήσης κάνναβης, οι οποίοι ήταν νεότεροι και είχαν λιγότερες συννοσηρότητες από τους άλλους υποτύπους διαταραχής χρήσης ουσιών SUD, είχαν υψηλότερο κίνδυνο για πρωτοποριακή λοίμωξη ακόμη και μετά την αντιστοιχία τους με δυσμενείς κοινωνικοοικονομικούς καθοριστικούς παράγοντες για την υγεία και συννοσηρές ιατρικές καταστάσεις με ασθενείς με μη διαταραχή χρήσης ουσιών SUD”, ανέφεραν οι ερευνητές.

“Πρόσθετες μεταβλητές, όπως συμπεριφορικοί παράγοντες ή δυσμενείς επιδράσεις της κάνναβης στην πνευμονική και ανοσολογική λειτουργία, θα μπορούσαν να συμβάλουν στον υψηλότερο κίνδυνο για πρωτοποριακή μόλυνση σε αυτήν την ομάδα.” Οι υποστηρικτές της μαριχουάνας δήλωσαν ότι η μελέτη δεν έδειξε ότι η μαριχουάνα θα μπορούσε να είναι αιτία σε σημαντικές περιπτώσεις, σημειώνοντας επίσης ότι οι περισσότεροι χρήστες μαριχουάνας δεν εξαρτώνται από το ναρκωτικό.

“Αυτή η μελέτη περιορίζεται σε άτομα με” διαταραχή χρήσης ουσιών “που είναι ένα πολύ μικρό υποσύνολο καταναλωτών κάνναβης”, δήλωσε στο Newsweek ο Morgan Fox, διευθυντής σχέσεων μέσων ενημέρωσης για την Εθνική Ένωση Βιομηχανίας Κάνναβης. “Αυτό είναι απλώς συσχέτιση και δεν δείχνει αιτιώδη σχέση … τα ατομικά πρότυπα συμπεριφοράς και οι κοινωνικές συνθήκες μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει πάνω και πέρα ​​από την απλή εμφάνιση προβληματικών προτύπων χρήσης ουσιών, όπως η έλλειψη πρόσβασης σε αξιόπιστες πληροφορίες, η ανταλλαγή συνδέσμων κλπ.” είπε.

“Σαφώς περισσότερη μελέτη είναι ευπρόσδεκτη και απαραίτητη, αλλά είναι σημαντικό να μην υπερεκτιμήσουμε ή να παρερμηνεύσουμε τα πολύ ασαφή αποτελέσματα που παρουσιάζονται στη συγκεκριμένη έρευνα και να διασφαλίσουμε ότι οι καταναλωτές κάνναβης ενημερώνονται με ακρίβεια για το τι δείχνει πραγματικά η πιο πρόσφατη έρευνα”, πρόσθεσε ο Fox.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αισθητήρας smartphone εντοπίζει ενδεχόμενη μέθη κάνναβης σαν GPS!

Το άτμισμα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο διατροφικών διαταραχών μεταξύ των φοιτητών των ΗΠΑ

Το δικαστήριο του Μεξικό έκρινε ότι η απαγόρευση της μαριχουάνας είναι αντισυνταγματική

Η αλλαγή στον νόμο της Ταϊλάνδης σημαίνει ότι το ευρύ κοινό θα μπορεί να καταναλώνει και να πωλεί νόμιμα kratom

Η κατάχρηση μαριχουάνας συνδέεται με απόπειρες αυτοκτονίας και αυτοτραυματισμό στους νέους

Επικίνδυνες τοξίνες στον καπνό της μαριχουάνας για την υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η υπερθέρμανση του πλανήτη οδηγεί σε περισσότερα παιδιά με κακή υγεία παγκοσμίως

Υπερθέρμανση του πλανήτη: Είναι επιτακτική ανάγκη τα παιδιά να ενθαρρύνονται να κάνουν καθημερινή σωματική δραστηριότητα για να χτίσουν και να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση.

Αλλαγές στην περίοδο μετά τη χορήγηση εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Covid19: Το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας διεξάγει μια μεγάλη μελέτη σε περισσότερες από 60.000 γυναίκες ηλικίας 12-80 ετών στη Νορβηγία για να διερευνήσει οποιαδήποτε συσχέτιση μεταξύ του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και των διαφορετικών τύπων αλλαγών της περιόδου.

Πώς οι αλλαγές στον τρόπο ζωής επηρεάζουν την αντίσταση στην ινσουλίνη;

Αντίσταση στην ινσουλίνη: Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, ιδιαίτερα η διατροφή, μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στην πρόληψη, τη θεραπεία και ακόμη και την αναστροφή του διαβήτη τύπου 2.

Μελέτη νευροαπεικόνισης αποκαλύπτει διαφορές που σχετίζονται με την κόπωση ανά ηλικία και φύλο

Μελέτη νευροαπεικόνισης: Για να μελετήσουν τη σχέση μεταξύ ηλικίας και κόπωσης, οι ερευνητές του Ιδρύματος Kessler πραγματοποίησαν μια νέα μελέτη χρησιμοποιώντας δεδομένα νευροαπεικόνισης και αυτοαναφοράς.

Παίζει ρόλο ο δείκτης μάζας σώματος για την ενέργειά μας;

ΔΜΣ: Παρόλο που οι πολύ αδύνατοι άνθρωποι είχαν χαμηλά επίπεδα δραστηριότητας, οι δείκτες υγείας της καρδιάς τους, συμπεριλαμβανομένης της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης, ήταν πολύ καλοί.

Πώς συνδέεται το σύνδρομο Prader-Willi με τις διαταραχές του ύπνου;

Σύνδρομο Prader-Willi: Προκαλείται από την απώλεια ή την εξασθένηση των πατρικών γονιδίων στο χρωμόσωμα 15 και χαρακτηρίζεται από πολλαπλές αναπτυξιακές, ενδοκρινικές (ορμονικές) και μεταβολικές βλάβες.