Επιστημονικά Νέα

Διακοπές: Πόσο σημαντική είναι η λίστα ιατρικού ελέγχου στις διακοπές;

Διακοπές: Πόσο σημαντική είναι η λίστα ιατρικού ελέγχου στις διακοπές;

Διακοπές: Ακολουθώντας μια λίστα ιατρικού ελέγχου, μπορείτε να απολαύσετε το ταξίδι σας με ηρεμία.

Όταν πηγαίνετε διακοπές, είναι σημαντικό να προσθέσετε ένα ακόμη στοιχείο στη λίστα εργασιών σας: τη δημιουργία μιας οικογενειακής λίστας ιατρικών ταξιδιών. Το Baylor College of Medicine στο Χιούστον προτείνει αυτό το βήμα για να διασφαλίσετε την υγεία και την ασφάλεια εσάς και των αγαπημένων σας προσώπων όσο λείπετε.

Ιατρικές συμβουλές για ταξίδι

Ο Δρ. Mike Ren, επίκουρος καθηγητής οικογενειακής και κοινοτικής ιατρικής στο Baylor, τονίζει την ανάγκη για μια λίστα ιατρικού ελέγχου. Διαφορετικά περιβάλλοντα, κλίματα και κίνδυνοι για την υγεία μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, και αυτή η λίστα ελέγχου διασφαλίζει ότι λαμβάνονται οι απαραίτητες προφυλάξεις για την προστασία της ευημερίας σας.

Η λίστα ελέγχου πρέπει να περιλαμβάνει βασικά είδη όπως φάρμακα, προμήθειες πρώτων βοηθειών και εξοπλισμό ατομικής προστασίας. Πριν φύγετε, συμβουλευτείτε τον πάροχο πρωτοβάθμιας περίθαλψης για συμβουλές σχετικά με τους εμβολιασμούς και τα φάρμακα ειδικά για τον ταξιδιωτικό σας προορισμό.

Βεβαιωθείτε ότι όλα τα μέλη της οικογένειας που χρειάζονται φάρμακα έχουν επαρκή ποσότητα για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Ελέγξτε εάν χρειάζεται κάποια ειδική τεκμηρίωση για τη διασυνοριακή μεταφορά φαρμάκων.

Εάν ταξιδεύετε σε υψηλή θερμοκρασία, σκεφτείτε τον αντίκτυπο στην ισχύ ορισμένων φαρμάκων. Αντικείμενα όπως η ινσουλίνη, τα αντιβιοτικά, οι συσκευές εισπνοής, οι οφθαλμικές σταγόνες, τα υγρά φάρμακα και οι αλοιφές μπορεί να επηρεαστούν. Ο Ρεν συμβουλεύει να ελέγξετε τις οδηγίες συσκευασίας και να συμβουλευτείτε φαρμακοποιούς ή γιατρούς για συστάσεις χειρισμού.

Οι παρατεταμένες διακοπές ενδέχεται να απαιτούν πρόσθετες προφυλάξεις. Τα μέλη της οικογένειας με χρόνιες παθήσεις θα πρέπει να συμβουλεύονται τους γιατρούς τους για να αξιολογήσουν την καταλληλότητα του παρατεταμένου χρόνου μακριά από το σπίτι. Εάν δεν μπορείτε να λάβετε αρκετά φάρμακα για ολόκληρο το ταξίδι, εξασφαλίστε πρόσβαση σε τοπικά φαρμακεία, γιατρούς, υπηρεσίες τηλευγείας ή επιλογές αλληλογραφίας στον προορισμό σας.

Όταν διασχίζετε ζώνες ώρας, συμβουλευτείτε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για να προσαρμόσετε το χρόνο λήψης φαρμάκων και να ελαχιστοποιήσετε τις διακοπές.

Εξοικειωθείτε με τις απαιτήσεις αεροπορικών εταιρειών και παρόχων μεταφορών για τη μεταφορά βασικών ιατρικών συσκευών, όπως αντλίες ινσουλίνης, μετρητές γλυκόζης, νεφελοποιητές, μηχανήματα αρτηριακής πίεσης, μπαστούνια ή περιπατητές. Ορισμένα αντικείμενα όπως δεξαμενές οξυγόνου, μεγάλα συστήματα υγρού οξυγόνου, φιάλες συμπιεσμένου αερίου και ραδιενεργά υλικά ενδέχεται να απαγορεύονται, επομένως προγραμματίστε τη μεταφορά ανάλογα ή κανονίστε τη διαθεσιμότητα στον προορισμό σας.

Συσκευάστε σωστά τις απαραίτητες ιατρικές προμήθειες και παρέχετε την κατάλληλη τεκμηρίωση, συμπεριλαμβανομένων βελονιών, υλικών περιποίησης τραυμάτων και καθετήρων.

Αναβάλετε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια εάν εσείς ή κάποιος από το πάρτι σας αντιμετωπίζει μια μεταδοτική ασθένεια, έχει υποβληθεί σε πρόσφατη σοβαρή χειρουργική επέμβαση ή έχει ανεξέλεγκτες χρόνιες ασθένειες που απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα.

Οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν να πετούν στο τρίτο τρίμηνο και να συμβουλεύονται το γιατρό τους σχετικά με τα ταξιδιωτικά τους σχέδια, ιδιαίτερα εάν έχουν εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου. Επιπλέον, συνιστάται να αποφεύγετε τα περιττά ταξίδια, ειδικά αεροπορικώς, τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του μωρού για να επιτρέψετε την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού του συστήματος.

Οι ηλικιωμένοι πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την υγεία τους, τις φυσικές τους δυνατότητες, τις προσωπικές προτιμήσεις και την προσβασιμότητα όταν αποφασίζουν για τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Ακολουθώντας μια λίστα ιατρικού ελέγχου, μπορείτε να απολαύσετε το ταξίδι σας με ηρεμία, γνωρίζοντας ότι έχετε λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις για την αντιμετώπιση πιθανών ιατρικών ζητημάτων. Αυτό μειώνει το άγχος και σας επιτρέπει να εστιάσετε στην απόλαυση της ταξιδιωτικής σας εμπειρίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς θα προστατεύσετε τα μάτια σας από την άμμο και τον ήλιο στις διακοπές;

Πόσο καλό στην υγεία κάνει μια βόλτα στο πάρκο;

Πώς μπορεί το καλοκαίρι να αλλάξει τη διάθεσή μας;

Πρόγραμμα γυμναστικής διακοπών για να μην πάρετε κιλά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μελέτη ρίχνει νέο φως στη μετάσταση του καρκίνου

Καρκίνος μετάσταση: Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ορισμένα καρκινικά κύτταρα μπορούν να επιβιώσουν από τον μηχανικά επαγόμενο κυτταρικό θάνατο είναι το κλειδί για την πρόληψη της εξάπλωσης κακοήθων όγκων.

Μελέτη αποκαλύπτει σύνδεση μεταξύ των χημικών ουσιών σε προϊόντα καθημερινής χρήσης και της μεταγενέστερης εφηβείας

Η ομάδα σχεδιάζει τώρα να διερευνήσει πώς οι ορμόνες που εμπλέκονται στην εφηβεία και η σύνθεση του σώματος σχετίζονται με τα επίπεδα PFAS στον παιδικό πληθυσμό της Νορβηγίας. "Τα ευρήματά μας παρέχουν περαιτέρω στοιχεία για τις επιβλαβείς επιπτώσεις των PFAS στην παιδική ανάπτυξη, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές πώς αυτές οι χημικές ουσίες επηρεάζουν τις ορμόνες που σχετίζονται με την εφηβεία και τη σύνθεση του σώματος στα παιδιά.

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας του εγκεφαλικού;

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Το εγκεφαλικό είναι ένα δυνητικά θανατηφόρο πρόβλημα που επηρεάζει έναν στους τέσσερις ανθρώπους παγκοσμίως και η εμφάνισή του είναι επικίνδυνα υψηλή.

Πώς τα βρεφικά κύτταρα στο σώμα της μητέρας συμβάλλουν στις μελλοντικές εγκυμοσύνες της;

Εγκυμοσύνη: Η μελέτη συνδέει δύο ενδιαφέροντα φαινόμενα: τον εμβρυϊκό μικροχιμαιρισμό και τη διατήρηση των προστατευτικών Τ-κυττάρων μετά από μια υγιή εγκυμοσύνη.

Εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας HPV για την εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας έως το 2047

Για να μπορέσει η Ελλάδα, ωστόσο, να εξαλείψει τον ΚΤΜ μέχρι το 2047, εναρμονιζόμενη με τη στρατηγική του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), απαιτείται μείωση των εμποδίων στην πρόσβαση στον εμβολιασμό, τον προσυμπτωματικό έλεγχο και τη θεραπεία. Απαιτείται η θέσπιση ετήσιων στόχων  εμβολιαστικής κάλυψης και συμμετοχής στον προσυμπτωματικό έλεγχο, η ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας εκστρατειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και η επαρκής και βιώσιμη χρηματοδότηση για το πρόγραμμα εξάλειψης του ΚΤΜ.

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της καρδιακής αποκατάστασης;

Υγεία καρδιάς: Η καρδιακή αποκατάσταση είναι μια ολοκληρωμένη και δομημένη προσέγγιση για τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και τη μείωση του κινδύνου επιπλοκών μετά από καρδιακή προσβολή ή καρδιοχειρουργική επέμβαση.