Επιστημονικά Νέα

Covid-19: Τα συμπτώματα του Covid-19 στις εγκυμονούσες είναι επικίνδυνα

Covid-19: Τα συμπτώματα του Covid-19 στις εγκυμονούσες είναι επικίνδυνα

Covid-19: Όταν οι έγκυες γυναίκες προσβληθούν από τον COVID-19, μία στις 10 θα έχει μέτρια, σοβαρά ή ακόμα και κρίσιμα συμπτώματα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Όταν οι έγκυες γυναίκες προσβληθούν από τον COVID-19, μία στις 10 θα έχει μέτρια, σοβαρά ή ακόμα και κρίσιμα συμπτώματα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Επομένως, είναι σημαντικό να κάνουν τα εμβόλιά τους για τον COVID, λένε οι ειδικοί.

Εγκυμοσύνη και COVID-19

«Δεδομένου ότι οι ασθενείς σε όλα τα τρίμηνα της εγκυμοσύνης είναι επιρρεπείς σε λοίμωξη και σοβαρές αναπνευστικές ασθένειες από τον COVID-19, αυτά τα ευρήματα προσθέτουν επείγουσα ανάγκη στην ανάγκη εμβολιασμού όλων των εγκύων ατόμων», δήλωσε η συν-συγγραφέας της μελέτης Δρ Rachel Schell. Είναι βοηθός εκπαιδευτή στη μαιευτική και γυναικολογία στο UT Southwestern στο Ντάλας. Υπολογίζεται ότι 182.000 έγκυες γυναίκες έχουν διαγνωστεί με COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της πανδημίας μέχρι αυτό το σημείο. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι έχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής και κρίσιμης νόσου σε σύγκριση με άτομα που δεν είναι έγκυες.

Για αυτήν τη μελέτη, οι ερευνητές συνέλεξαν δεδομένα για λίγο περισσότερους από 1.300 ασθενείς που είχαν βγει θετικοί κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους και στη συνέχεια γέννησαν μωρά μεταξύ Μαρτίου 2020 και Σεπτεμβρίου 2021 στο Parkland Health στο Ντάλας. Περίπου το 8% αυτών των γυναικών βρέθηκαν θετικές στο πρώτο τρίμηνο, το 27% στο δεύτερο και το 65% κατά το τρίτο τρίμηνο.

Περίπου το 10% των ασθενών που ήταν ασυμπτωματικοί ανέπτυξαν συμπτώματα και το 10% αυτών που μολύνθηκαν είχαν μέτρια, σοβαρά ή κρίσιμα συμπτώματα. Δεν υπήρξε στατιστικά σημαντική διαφορά στα συμπτώματα που σχετίζονται με το στάδιο της εγκυμοσύνης, είπαν οι ερευνητές.

«Στο ταχέως εξελισσόμενο τοπίο της πανδημίας COVID-19, αυτή η μελέτη παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη φυσική πορεία της λοίμωξης COVID-19 στην εγκυμοσύνη», δήλωσε ο Schell σε δελτίο τύπου του πανεπιστημίου. “Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για τους κλινικούς γιατρούς να συμβουλεύουν αποτελεσματικά τους ασθενείς και να κατευθύνουν τη φροντίδα.”

Η μελέτη δεν διαπίστωσε αυξημένο κίνδυνο ανεπιθύμητων εκβάσεων, όπως θνησιγένεια, μεταξύ των μωρών ή των μητέρων τους που είχαν μολυνθεί από τον COVID. Οι ερευνητές σε αυτή τη μελέτη δεν μπόρεσαν να αναλύσουν πιθανές συσχετίσεις μεταξύ των αποτελεσμάτων και της σοβαρότητας των συμπτωμάτων του COVID-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια η επίδραση της εγκυμοσύνης στην εγκεφαλική δραστηριότητα;

Πώς μπορεί να απαλυνθεί ο πόνος της εγκυμοσύνης;

Το νέο ανδρικό αντισυλληπτικό δεν περιλαμβάνει ορμόνες

Επιλέγετε καισαρική τομή για να "προστατεύσετε" το πυελικό σας έδαφος; Εδώ είναι γιατί αυτό δεν θα λειτουργήσει απαραίτητα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προστατέψτε την οικογένειά σας από το μονοξείδιο του άνθρακα

Μονοξείδιο του άνθρακα: Εδώ προσφέρονται μερικές συμβουλές για τη διατήρηση της ασφάλειας, την αναγνώριση της δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα (CO) και τη θεραπεία ενός ατόμου που έχει δηλητηριαστεί με το αέριο.

Γιατί πρήζονται τα άκρα μας;

Οίδημα: Τα συμπτώματα του οιδήματος μπορεί να περιλαμβάνουν αύξηση του μεγέθους ή πρήξιμο του ιστού.

Πρόβλεψη άνοιας με χρήση χαρακτηριστικών νευρωνικών δικτύων

Άνοια: Η ήπια γνωστική εξασθένηση μπορεί να είναι ένα πρώιμο σύμπτωμα της νόσου του Αλτσχάιμερ, της νόσου των εγκεφαλικών μικρών αγγείων, της άνοιας με σώματα Lewy ή άλλων νευρογνωστικών διαταραχών.

Πειραματικό εμβόλιο για τον θανατηφόρο ιό Marburg προστατεύει από τη μόλυνση με μία μόνο δόση

Το πειραματικό εμβόλιο, εν τω μεταξύ, το οποίο μελετάται στο εργαστήριο του Hunegnaw και σε άλλα σημεία των Ηνωμένων Πολιτειών, θεωρείται ως ένα σημαντικό βήμα προς την εκπλήρωση πολλαπλών στόχων - ένα εμβόλιο για περιοχές που κινδυνεύουν από επιδημίες Μάρμπουργκ και την ανάπτυξη εμβολίου σε περίπτωση που ο ιός χρησιμοποιηθεί σε μια πράξη βιοτρομοκρατίας.

Οι εργαζόμενοι εστιάζουν πιο πολύ σε άμεσους παρά σε μακροπρόθεσμους στόχους υγείας

Εργαζόμενοι:  Είναι πιο αποφασισμένοι να εργαστούν για τους άμεσους στόχους υγείας τους, όπως ο πόνος στην πλάτη ή στις αρθρώσεις, παρά μακροπρόθεσμους στόχους υγείας, όπως η διαχείριση του διαβήτη ή της υπέρτασης.

Μικρή μελέτη δείχνει ότι το αντιελονοσιακό μονοκλωνικό αντίσωμα υπόσχεται την πρόληψη της ελονοσίας

Οι συγγραφείς της μελέτης δήλωσαν ότι απαιτείται πρόσθετη έρευνα για να διερευνηθεί κατά πόσον το CIS43LS μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μακροχρόνια προστασία και για να καθοριστεί η βέλτιστη δοσολογία στα παιδιά της Αφρικής. Επιπλέον, η μελλοντική έρευνα θα πρέπει να αξιολογήσει κατά πόσον τα μονοκλωνικά αντισώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια για την προστασία των εγκύων γυναικών.