Επιστημονικά Νέα

Covid-19 Eρευνητές: Εντοπίζουν νανοσωματίδια που ενδέχεται να αποκλείσουν τον ιό SARS-CoV-2

Covid-19 Eρευνητές: Εντοπίζουν νανοσωματίδια που ενδέχεται να αποκλείσουν τον ιό SARS-CoV-2

Στη συνέχεια, οι ερευνητές ένεσαν τα νανοσωματιδια που είναι ικανά να δεσμεύονται με την πρωτεΐνη των ακίδων είτε ξεχωριστά είτε σε συνδυασμό των δύο σε ποντίκια που αργότερα μολύνθηκαν με μια παραλλαγή του SARS-CoV-2. Διαπίστωσαν ότι αυτό το "κοκτέιλ" νανοσωματιδίων μείωσε τα ιικά φορτία σε ποντίκια με τον ιό SARS-CoV-2.

Covid-19 Eρευνητές: Θα μπορούσαν τα νανοσωματίδια να αποτελέσουν τη βάση μιας νέας θεραπείας covid-19; Σε εργαστηριακά πειράματα, Αυστραλοί ερευνητές εντόπισαν πρόσφατα νανοσωματίδια που εμποδίζουν τη σύνδεση του ιού SARS-CoV-2 με κύτταρα, εμποδίζοντάς τον να εισέλθει σε αυτά. Αυτά τα νανοσωματίδια μπορεί τελικά να παρέχουν μια εναλλακτική λύση στις συμβατικές θεραπείες αντισωμάτων για την COVID-19. Οι ερευνητές εντόπισαν ένα νανοσωλήνιο που αναγνώρισε τον ιό SARS-CoV-2, συμπεριλαμβανομένων των αναδυόμενων παγκόσμιων παραλλαγών.Το νανοσωματίδιο  αναγνώρισε επίσης τον ιό SARS-CoV, ο οποίος προκαλεί SARS. Αυτό υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να παρέχει προστασία και έναντι αυτού του κορωνοϊού.

Ένα ζευγάρι αυστραλιανών αλπακά άνοιξε τον δρόμο για τους ερευνητές να αναπτύξουν μια νέα θεραπεία που θα μπορούσε να εμποδίσει τον SARS-CoV-2, που είναι ο ιός που προκαλεί την COVID-19, από τη μόλυνση των κυττάρων.

Οι ερευνητές έχουν δημοσιεύσει τα ευρήματά τους σε ένα νέο τεύχος του περιοδικού PNAS.

Καμήλες και νανοσωλήνες

Οι καμήλες – που είναι μια ομάδα θηλαστικών συμπεριλαμβανομένων καμηλών, λάμα και αλπακά – παράγουν «συμβατικά» αντισώματα ως απόκριση στη μόλυνση.

Παράγουν επίσης νανοσωματίδια, τα οποία είναι μικρότερα αντισώματα. Οι ερευνητές θεωρούν αυτά τα νανοσωμάτια ως πιθανή θεραπεία κατά της COVID-19 από την έναρξη της πανδημίας.

Για παράδειγμα, τον Φεβρουάριο του 2020, επιστήμονες στο Ινστιτούτο Karolinska στη Σουηδία ξεκίνησαν μια μελέτη που περιελάμβανε την έγχυση της πρωτεΐνης ακίδας του κορωνοϊού σε ένα αλπακά με την ελπίδα να αναπτύξει μια θεραπεία για την καταπολέμηση της COVID-19.

Μετά από 60 ημέρες, δείγματα αίματος από το αλπακά έδειξαν ότι το ζώο είχε αναπτύξει μια ανοσοαπόκριση ενάντια στην ακίδα πρωτεΐνη.

Στην πρόσφατη μελέτη, οι Αυστραλοί ερευνητές ανοσοποίησαν ένα ζευγάρι αλπακά με μια πρωτεΐνη ακίδα κορωνοϊού. Αυτό δεν προκάλεσε την ανάπτυξη νόσων των αλπακά, αλλά τα ώθησε να δημιουργήσουν νανοσωλήνες κατά του ιού SARS-CoV-2.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές εξήγαγαν τις γονιδιακές αλληλουχίες που κωδικοποιούν τα νανοσωλήματα και τις χρησιμοποίησαν για να παράγουν εκατομμύρια νανοσωλήνες στο εργαστήριο.

Χρησιμοποίησαν ένα Synchrotron, το οποίο είναι ένας κυκλικός επιταχυντής σωματιδίων και μια μικροσκοπία κρυο-ηλεκτρονίων.

Οι επιστήμονες στη συνέχεια χαρτογράφησαν πώς τα νανοσωμάτια  συνδέονται με την ακίδα πρωτεΐνη και πώς αυτή επηρέασε την ικανότητα του ιού να συνδέεται με τον ανθρώπινο υποδοχέα.

Οι ερευνητές εντόπισαν ένα νανοσωματίδιο που αναγνώρισε τον ιό SARS-CoV-2, συμπεριλαμβανομένων των αναδυόμενων παγκόσμιων παραλλαγών.

Ο νανοσωλήνας ήταν επίσης αποτελεσματικός στην καταπολέμηση του SARS-CoV, που είναι ο ιός που ευθύνεται για το SARS. Αυτό υποδηλώνει ότι τα νανοσωματίδια μπορεί να είναι χρήσιμα στην προστασία των ανθρώπων από άλλους κορωνοϊούς.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές ένεσαν τα νανοσωματιδια που είναι ικανά να δεσμεύονται με την πρωτεΐνη των ακίδων είτε ξεχωριστά είτε σε συνδυασμό των δύο σε ποντίκια που αργότερα μολύνθηκαν με μια παραλλαγή του SARS-CoV-2. Διαπίστωσαν ότι αυτό το “κοκτέιλ” νανοσωματιδίων μείωσε τα ιικά φορτία σε ποντίκια με τον ιό SARS-CoV-2.

«Θα μπορούσαμε πραγματικά να προστατεύσουμε τα ποντίκια από μόλυνση», δήλωσε ο Dr. Wai-Hong Tham, αναπληρωτής καθηγητής στο Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας Walter και Eliza Hall της Αυστραλίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Φως ελπίδας τα νανοσωματίδια για όσους πάσχουν από περιφερική αρτηριακή νόσο

Τεχνική με νανοσωματίδια για τη θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος

Το Stanford αναπτύσσει εμβόλιο νανοσωματιδίων μίας δόσης για το COVID-19

Δύο νέες επιστημονικές μελέτες στον "πόλεμο" κατά του κορωνοϊού

Μάσκες νανοτεχνολογίας για να αντιμετωπιστεί η διάδοση του κοροναϊού

Παράλυση από τραύμα στη σπονδυλική στήλη: Ένεση νανοσωματιδίων μπορεί να την προλάβει

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χωρίς προηγούμενο ιατρικό ιστορικό σήψη μετά από αισθητική επέμβαση σε 29χρονη γυναίκα

Ο Quirke είπε ότι ενώ η θεραπεία δεν είναι δύσκολη, είναι σημαντικό οι αισθητικοί ασθενείς και οι επαγγελματίες υγείας να γνωρίζουν τις πιθανότητες μόλυνσης καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον για τα πληρωτικά.

Αξιολόγηση των ανοσολογικών αντιδράσεων που δημιουργούνται από εμβόλια COVID-19 σε έγκυες και μετά τον τοκετό γυναίκες.

Οι έγκυες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας από την COVID-19 σε σύγκριση με τις μη έγκυες και σε αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού ή άλλων κακών αποτελεσμάτων εγκυμοσύνης.

Κινέζοι ερευνητές έδωσαν οδηγίες στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ να διαγράψουν τις ακολουθίες γονιδίων των πρώτων περιπτώσεων COVID-19

Η δημοσίευση της εφημερίδας του Δρ. Bloom θα μπορούσε να ενισχύσει τις εκκλήσεις για μεγαλύτερη συνεργασία από την Κίνα στην παγκόσμια προσπάθεια εντοπισμού της πηγής του SARS-CoV-2.

Μπορούν τα αμυλούχα σνακ να βλάψουν την υγεία της καρδιάς;

Διατροφή Καρδιά: Σύμφωνα με νέα έρευνα, η κατανάλωση σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο μετά από οποιοδήποτε γεύμα συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιαγγειακές παθήσεις κι άλλες αιτίες.

Ο Δρ Anthony Fauci προειδοποίησε την Τρίτη ότι η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή της Delta έχει ανέβει τώρα και αντιπροσωπεύει πάνω από το 20% των δειγμάτων αλληλουχίας.

Ωστόσο, τα εγκεκριμένα εμβόλια φαίνεται να παραμένουν αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής, με το εμβόλιο Pfizer να δείχνει 88% αποτελεσματικότητα κατά της συμπτωματικής νόσου δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση.

Όλα τα παιδιά θα πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο για κίνδυνο καρδιακής ανακοπής, δήλωσε η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής

Εκτός από το οικογενειακό ιστορικό, η ομάδα συνιστά γιατρούς να ρωτήσουν σχετικά με λιποθυμία, εξαφάνιση ή ανεξήγητες επιληπτικές κρίσεις χωρίς προειδοποίηση, ειδικά κατά τη διάρκεια της άσκησης ή σε απάντηση σε δυνατούς θορύβους όπως κουδούνια, ξυπνητήρια και τηλέφωνα ή εάν ένας ασθενής είχε ποτέ άσκηση -σχετιζόμενο πόνο στο στήθος ή δύσπνοια.

Νέα έρευνα συνδέει την κοιλιακή παχυσαρκία με ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη

Καρκίνος Παχυσαρκία: Ο καρκίνος του προστάτη είναι η πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου μεταξύ των Καναδών ανδρών και η τρίτη κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο. Η κοιλιακή παχυσαρκία φαίνεται να σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης επιθετικού καρκίνου του προστάτη σύμφωνα με νέα έρευνα από το INRS (Institut National de la Recherche Scientifique).