Επιστημονικά Νέα

Covid-19 Eρευνητές: Εντοπίζουν νανοσωματίδια που ενδέχεται να αποκλείσουν τον ιό SARS-CoV-2

Covid-19 Eρευνητές: Εντοπίζουν νανοσωματίδια που ενδέχεται να αποκλείσουν τον ιό SARS-CoV-2

Στη συνέχεια, οι ερευνητές ένεσαν τα νανοσωματιδια που είναι ικανά να δεσμεύονται με την πρωτεΐνη των ακίδων είτε ξεχωριστά είτε σε συνδυασμό των δύο σε ποντίκια που αργότερα μολύνθηκαν με μια παραλλαγή του SARS-CoV-2. Διαπίστωσαν ότι αυτό το "κοκτέιλ" νανοσωματιδίων μείωσε τα ιικά φορτία σε ποντίκια με τον ιό SARS-CoV-2.

Covid-19 Eρευνητές: Θα μπορούσαν τα νανοσωματίδια να αποτελέσουν τη βάση μιας νέας θεραπείας covid-19; Σε εργαστηριακά πειράματα, Αυστραλοί ερευνητές εντόπισαν πρόσφατα νανοσωματίδια που εμποδίζουν τη σύνδεση του ιού SARS-CoV-2 με κύτταρα, εμποδίζοντάς τον να εισέλθει σε αυτά. Αυτά τα νανοσωματίδια μπορεί τελικά να παρέχουν μια εναλλακτική λύση στις συμβατικές θεραπείες αντισωμάτων για την COVID-19. Οι ερευνητές εντόπισαν ένα νανοσωλήνιο που αναγνώρισε τον ιό SARS-CoV-2, συμπεριλαμβανομένων των αναδυόμενων παγκόσμιων παραλλαγών.Το νανοσωματίδιο  αναγνώρισε επίσης τον ιό SARS-CoV, ο οποίος προκαλεί SARS. Αυτό υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να παρέχει προστασία και έναντι αυτού του κορωνοϊού.

Ένα ζευγάρι αυστραλιανών αλπακά άνοιξε τον δρόμο για τους ερευνητές να αναπτύξουν μια νέα θεραπεία που θα μπορούσε να εμποδίσει τον SARS-CoV-2, που είναι ο ιός που προκαλεί την COVID-19, από τη μόλυνση των κυττάρων.

Οι ερευνητές έχουν δημοσιεύσει τα ευρήματά τους σε ένα νέο τεύχος του περιοδικού PNAS.

Καμήλες και νανοσωλήνες

Οι καμήλες – που είναι μια ομάδα θηλαστικών συμπεριλαμβανομένων καμηλών, λάμα και αλπακά – παράγουν «συμβατικά» αντισώματα ως απόκριση στη μόλυνση.

Παράγουν επίσης νανοσωματίδια, τα οποία είναι μικρότερα αντισώματα. Οι ερευνητές θεωρούν αυτά τα νανοσωμάτια ως πιθανή θεραπεία κατά της COVID-19 από την έναρξη της πανδημίας.

Για παράδειγμα, τον Φεβρουάριο του 2020, επιστήμονες στο Ινστιτούτο Karolinska στη Σουηδία ξεκίνησαν μια μελέτη που περιελάμβανε την έγχυση της πρωτεΐνης ακίδας του κορωνοϊού σε ένα αλπακά με την ελπίδα να αναπτύξει μια θεραπεία για την καταπολέμηση της COVID-19.

Μετά από 60 ημέρες, δείγματα αίματος από το αλπακά έδειξαν ότι το ζώο είχε αναπτύξει μια ανοσοαπόκριση ενάντια στην ακίδα πρωτεΐνη.

Στην πρόσφατη μελέτη, οι Αυστραλοί ερευνητές ανοσοποίησαν ένα ζευγάρι αλπακά με μια πρωτεΐνη ακίδα κορωνοϊού. Αυτό δεν προκάλεσε την ανάπτυξη νόσων των αλπακά, αλλά τα ώθησε να δημιουργήσουν νανοσωλήνες κατά του ιού SARS-CoV-2.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές εξήγαγαν τις γονιδιακές αλληλουχίες που κωδικοποιούν τα νανοσωλήματα και τις χρησιμοποίησαν για να παράγουν εκατομμύρια νανοσωλήνες στο εργαστήριο.

Χρησιμοποίησαν ένα Synchrotron, το οποίο είναι ένας κυκλικός επιταχυντής σωματιδίων και μια μικροσκοπία κρυο-ηλεκτρονίων.

Οι επιστήμονες στη συνέχεια χαρτογράφησαν πώς τα νανοσωμάτια  συνδέονται με την ακίδα πρωτεΐνη και πώς αυτή επηρέασε την ικανότητα του ιού να συνδέεται με τον ανθρώπινο υποδοχέα.

Οι ερευνητές εντόπισαν ένα νανοσωματίδιο που αναγνώρισε τον ιό SARS-CoV-2, συμπεριλαμβανομένων των αναδυόμενων παγκόσμιων παραλλαγών.

Ο νανοσωλήνας ήταν επίσης αποτελεσματικός στην καταπολέμηση του SARS-CoV, που είναι ο ιός που ευθύνεται για το SARS. Αυτό υποδηλώνει ότι τα νανοσωματίδια μπορεί να είναι χρήσιμα στην προστασία των ανθρώπων από άλλους κορωνοϊούς.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές ένεσαν τα νανοσωματιδια που είναι ικανά να δεσμεύονται με την πρωτεΐνη των ακίδων είτε ξεχωριστά είτε σε συνδυασμό των δύο σε ποντίκια που αργότερα μολύνθηκαν με μια παραλλαγή του SARS-CoV-2. Διαπίστωσαν ότι αυτό το “κοκτέιλ” νανοσωματιδίων μείωσε τα ιικά φορτία σε ποντίκια με τον ιό SARS-CoV-2.

«Θα μπορούσαμε πραγματικά να προστατεύσουμε τα ποντίκια από μόλυνση», δήλωσε ο Dr. Wai-Hong Tham, αναπληρωτής καθηγητής στο Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας Walter και Eliza Hall της Αυστραλίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φως ελπίδας τα νανοσωματίδια για όσους πάσχουν από περιφερική αρτηριακή νόσο

Τεχνική με νανοσωματίδια για τη θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος

Το Stanford αναπτύσσει εμβόλιο νανοσωματιδίων μίας δόσης για το COVID-19

Δύο νέες επιστημονικές μελέτες στον "πόλεμο" κατά του κορωνοϊού

Μάσκες νανοτεχνολογίας για να αντιμετωπιστεί η διάδοση του κοροναϊού

Παράλυση από τραύμα στη σπονδυλική στήλη: Ένεση νανοσωματιδίων μπορεί να την προλάβει

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δοκιμή σε πρώιμο στάδιο προτείνει ότι το από του στόματος αντιικό είναι ασφαλές και καλά ανεκτό επισημαίνει η Phizer

Η θεραπεία έχει σχεδιαστεί για να χορηγείται νωρίς (όπως το πρώτο σημάδι ή λοίμωξη ή επίγνωση της έκθεσης) ενώ η ριτοναβίρη προορίζεται να επιβραδύνει το μεταβολισμό του αντιιικού PF-07321332 για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Κορωνοϊός: Το παραλήρημα είναι μια συχνή συνέπεια σοβαρής νόσησης από COVID-19

Κορωνοϊός: Η γνωστική εξασθένηση είναι πολύ πιθανή σε ασθενείς στη ΜΕΘ και θα μπορούσε να είναι διαρκής. Πάνω από ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας COVID-19, οι ερευνητές αποκαλύπτουν τις δραματικές συνέπειες που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ασθενείς τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη νοσηλεία.

Έρευνες FDA των ΗΠΑ για πιθανή σύνδεση μεταξύ της χρήσης παρακεταμόλης στην εγκυμοσύνη και διαταραχών στους απογόνους

Η μελέτη συνιστά ότι στις έγκυες γυναίκες θα πρέπει να εφιστάται η προσοχή στην αρχή της εγκυμοσύνης να παραιτούνται από την παρακεταμόλη, εκτός εάν ενδείκνυται ιατρικώς, όπως υποστηρίζεται από 91 επιστήμονες, κλινικούς γιατρούς και επαγγελματίες της δημόσιας υγείας.

Η ρύπανση του αέρα οδηγεί σε διαβήτη τύπου 2;

Καλιφόρνια όζον άσκηση: Ένα οξύμωρο παρουσιάζεται στην Καλιφόρνια. Ηλικιωμένοι που ασκούνται σε εξωτερικούς χώρους βρίσκονται σε κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 λόγω ρύπανσης.

Τα εμβόλια covid -19 λειτουργούν σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας παρά την ανοσοθεραπεία

Σύμφωνα με την Εθνική Εταιρεία Σκλήρυνσης κατά Πλάκας NMSS, τα άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή κατά του CD20 θα πρέπει να εμβολιαστούν, καθώς μπορεί να αναμένουν τουλάχιστον «κάποια ανοσία».

Εξατομικευμένες συστάσεις άσκησης προσαρμοσμένες στα επίπεδα της αρτηριακής σας πίεσης

Αρτηριακή πίεση: Ένα στα τέσσερα καρδιακά επεισόδια προκαλείται από υψηλή αρτηριακή πίεση. Υπολογίζεται ότι έως το 2025, περίπου το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει υπέρταση. Ενώ είναι ευρέως αποδεκτό ότι η άσκηση μειώνει την αρτηριακή πίεση, μέχρι τώρα οι συστάσεις επικεντρώνονταν στην ποσότητα άσκησης ανά εβδομάδα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το αρχικό επίπεδο αρτηριακής πίεσης ενός ατόμου.