Επιστημονικά Νέα

Covid-19 Eρευνητές: Εντοπίζουν νανοσωματίδια που ενδέχεται να αποκλείσουν τον ιό SARS-CoV-2

Covid-19 Eρευνητές: Εντοπίζουν νανοσωματίδια που ενδέχεται να αποκλείσουν τον ιό SARS-CoV-2

Στη συνέχεια, οι ερευνητές ένεσαν τα νανοσωματιδια που είναι ικανά να δεσμεύονται με την πρωτεΐνη των ακίδων είτε ξεχωριστά είτε σε συνδυασμό των δύο σε ποντίκια που αργότερα μολύνθηκαν με μια παραλλαγή του SARS-CoV-2. Διαπίστωσαν ότι αυτό το "κοκτέιλ" νανοσωματιδίων μείωσε τα ιικά φορτία σε ποντίκια με τον ιό SARS-CoV-2.

Covid-19 Eρευνητές: Θα μπορούσαν τα νανοσωματίδια να αποτελέσουν τη βάση μιας νέας θεραπείας covid-19; Σε εργαστηριακά πειράματα, Αυστραλοί ερευνητές εντόπισαν πρόσφατα νανοσωματίδια που εμποδίζουν τη σύνδεση του ιού SARS-CoV-2 με κύτταρα, εμποδίζοντάς τον να εισέλθει σε αυτά. Αυτά τα νανοσωματίδια μπορεί τελικά να παρέχουν μια εναλλακτική λύση στις συμβατικές θεραπείες αντισωμάτων για την COVID-19. Οι ερευνητές εντόπισαν ένα νανοσωλήνιο που αναγνώρισε τον ιό SARS-CoV-2, συμπεριλαμβανομένων των αναδυόμενων παγκόσμιων παραλλαγών.Το νανοσωματίδιο  αναγνώρισε επίσης τον ιό SARS-CoV, ο οποίος προκαλεί SARS. Αυτό υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να παρέχει προστασία και έναντι αυτού του κορωνοϊού.

Ένα ζευγάρι αυστραλιανών αλπακά άνοιξε τον δρόμο για τους ερευνητές να αναπτύξουν μια νέα θεραπεία που θα μπορούσε να εμποδίσει τον SARS-CoV-2, που είναι ο ιός που προκαλεί την COVID-19, από τη μόλυνση των κυττάρων.

Οι ερευνητές έχουν δημοσιεύσει τα ευρήματά τους σε ένα νέο τεύχος του περιοδικού PNAS.

Καμήλες και νανοσωλήνες

Οι καμήλες – που είναι μια ομάδα θηλαστικών συμπεριλαμβανομένων καμηλών, λάμα και αλπακά – παράγουν «συμβατικά» αντισώματα ως απόκριση στη μόλυνση.

Παράγουν επίσης νανοσωματίδια, τα οποία είναι μικρότερα αντισώματα. Οι ερευνητές θεωρούν αυτά τα νανοσωμάτια ως πιθανή θεραπεία κατά της COVID-19 από την έναρξη της πανδημίας.

Για παράδειγμα, τον Φεβρουάριο του 2020, επιστήμονες στο Ινστιτούτο Karolinska στη Σουηδία ξεκίνησαν μια μελέτη που περιελάμβανε την έγχυση της πρωτεΐνης ακίδας του κορωνοϊού σε ένα αλπακά με την ελπίδα να αναπτύξει μια θεραπεία για την καταπολέμηση της COVID-19.

Μετά από 60 ημέρες, δείγματα αίματος από το αλπακά έδειξαν ότι το ζώο είχε αναπτύξει μια ανοσοαπόκριση ενάντια στην ακίδα πρωτεΐνη.

Στην πρόσφατη μελέτη, οι Αυστραλοί ερευνητές ανοσοποίησαν ένα ζευγάρι αλπακά με μια πρωτεΐνη ακίδα κορωνοϊού. Αυτό δεν προκάλεσε την ανάπτυξη νόσων των αλπακά, αλλά τα ώθησε να δημιουργήσουν νανοσωλήνες κατά του ιού SARS-CoV-2.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές εξήγαγαν τις γονιδιακές αλληλουχίες που κωδικοποιούν τα νανοσωλήματα και τις χρησιμοποίησαν για να παράγουν εκατομμύρια νανοσωλήνες στο εργαστήριο.

Χρησιμοποίησαν ένα Synchrotron, το οποίο είναι ένας κυκλικός επιταχυντής σωματιδίων και μια μικροσκοπία κρυο-ηλεκτρονίων.

Οι επιστήμονες στη συνέχεια χαρτογράφησαν πώς τα νανοσωμάτια  συνδέονται με την ακίδα πρωτεΐνη και πώς αυτή επηρέασε την ικανότητα του ιού να συνδέεται με τον ανθρώπινο υποδοχέα.

Οι ερευνητές εντόπισαν ένα νανοσωματίδιο που αναγνώρισε τον ιό SARS-CoV-2, συμπεριλαμβανομένων των αναδυόμενων παγκόσμιων παραλλαγών.

Ο νανοσωλήνας ήταν επίσης αποτελεσματικός στην καταπολέμηση του SARS-CoV, που είναι ο ιός που ευθύνεται για το SARS. Αυτό υποδηλώνει ότι τα νανοσωματίδια μπορεί να είναι χρήσιμα στην προστασία των ανθρώπων από άλλους κορωνοϊούς.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές ένεσαν τα νανοσωματιδια που είναι ικανά να δεσμεύονται με την πρωτεΐνη των ακίδων είτε ξεχωριστά είτε σε συνδυασμό των δύο σε ποντίκια που αργότερα μολύνθηκαν με μια παραλλαγή του SARS-CoV-2. Διαπίστωσαν ότι αυτό το “κοκτέιλ” νανοσωματιδίων μείωσε τα ιικά φορτία σε ποντίκια με τον ιό SARS-CoV-2.

«Θα μπορούσαμε πραγματικά να προστατεύσουμε τα ποντίκια από μόλυνση», δήλωσε ο Dr. Wai-Hong Tham, αναπληρωτής καθηγητής στο Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας Walter και Eliza Hall της Αυστραλίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φως ελπίδας τα νανοσωματίδια για όσους πάσχουν από περιφερική αρτηριακή νόσο

Τεχνική με νανοσωματίδια για τη θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος

Το Stanford αναπτύσσει εμβόλιο νανοσωματιδίων μίας δόσης για το COVID-19

Δύο νέες επιστημονικές μελέτες στον "πόλεμο" κατά του κορωνοϊού

Μάσκες νανοτεχνολογίας για να αντιμετωπιστεί η διάδοση του κοροναϊού

Παράλυση από τραύμα στη σπονδυλική στήλη: Ένεση νανοσωματιδίων μπορεί να την προλάβει

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επιστήμονες ανέπτυξαν σκεύασμα για την απώλεια βάρους που ξεγελά τους μύες ώστε να νομίζουν ότι εργάζονται σκληρά

Η ίδια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο Σεντ Λούις και το Πανεπιστήμιο του Σεντ Λούις είχε δείξει προηγουμένως σε μια δοκιμή σε ποντίκια ότι το φάρμακό τους αύξησε την αντοχή των ποντικιών, τα οποία μπόρεσαν να τρέξουν για 70 % περισσότερο και 45 % μακρύτερα σε σύγκριση με εκείνα που έλαβαν εικονικό φάρμακο.

Η υπέρταση στην εφηβεία προμηνύει προβλήματα

Αρτηριακή πίεση: Η η μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία της έγκαιρης αναγνώρισης και παρέμβασης για την υψηλή αρτηριακή πίεση στους εφήβους, μειώνοντας δυνητικά τους μακροπρόθεσμους καρδιαγγειακούς κινδύνους τους.

Γενετικές σχέσεις μεταξύ της σχιζοφρένειας και της καρδιαγγειακής νόσου

Καρδιά σχιζοφρένεια: Η μελέτη αποκάλυψε γενετική επικάλυψη μεταξύ παραγόντων κινδύνου σχιζοφρένειας και καρδιαγγειακής νόσου (CVD), ιδιαίτερα του δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) και του καπνίσματος.

Επιστήμονες ανακαλύπτουν πιθανό νέο στόχο για τη θεραπεία της εξουθενωτικής δερματικής νόσου Hidradenitis Suppurativa

"Μεγάλο μέρος της έρευνας που διεξάγουμε εδώ στο εργαστήριο Fletcher επικεντρώνεται στη βελτίωση της κατανόησης αυτής της εξουθενωτικής νόσου και στον εντοπισμό πιθανών νέων θεραπευτικών επιλογών. Ελπίζουμε ότι αυτή η μελέτη μπορεί να παρακινήσει περαιτέρω κλινικές έρευνες σχετικά με την καταλληλότητα της στόχευσης του φλεγμονώματος NLRP3 για τη θεραπεία της εξουθενωτικής δερματικής νόσου HS".