Επιστημονικά Νέα

Covid-19: Έρευνα εξετάζει την αύξηση της πνευμονικής δυσλειτουργίας μετά από Covid-19 στα παιδιά

Covid-19: Έρευνα εξετάζει την αύξηση της πνευμονικής δυσλειτουργίας μετά από Covid-19 στα παιδιά

Covid-19: Επίμονη πνευμονική δυσλειτουργία παρατηρείται σε μαγνητική τομογραφία χαμηλού πεδίου (MRI) σε παιδιά και εφήβους μετά τον COVID-19, σύμφωνα με μια μελέτη.

ADMAN

Επίμονη πνευμονική δυσλειτουργία παρατηρείται σε μαγνητική τομογραφία χαμηλού πεδίου (MRI) σε παιδιά και εφήβους μετά τον COVID-19, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο στις 20 Σεπτεμβρίου στο Radiology. Ο Rafael Heiss, M.D., από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Erlangen στη Γερμανία και οι συνεργάτες του χαρακτήρισαν μορφολογικές και λειτουργικές αλλαγές του πνευμονικού παρεγχύματος σε μαγνητική τομογραφία χαμηλού πεδίου σε παιδιά και εφήβους με μετά την COVID-19 σε σχέση με υγιείς μάρτυρες σε μια προοπτική κλινική δοκιμή εγκάρσιας τομής .

Πνευμονική δυσλειτουργία μετά τη μόλυνση από covid-19

Η μαγνητική τομογραφία χαμηλού πεδίου διεξήχθη μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου 2021 σε 54 συμμετέχοντες μετά από μόλυνση από COVID-19 (29 είχαν αναρρώσει και 25 είχαν ταξινομηθεί ως έχοντες μακροχρόνια COVID-19) και εννέα υγιείς μάρτυρες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένας συμμετέχων που αναρρώθηκε είχε μορφολογική ανωμαλία. Τόσο το αεριζόμενο παρέγχυμα όσο και το πνευμονικό παρέγχυμα με διάχυση (ταίριασμα V/Q) μειώθηκαν στην ομάδα που αναρρώθηκε και στην ομάδα μακράς COVID σε σύγκριση με υγιείς μάρτυρες (62 ± 19 και 60 ± 20 τοις εκατό, αντίστοιχα, έναντι 81 ± 6,1 τοις εκατό).

Σε σύγκριση με υγιείς μάρτυρες που δεν είχαν μολυνθεί ποτέ, η αντιστοίχιση V/Q ήταν χαμηλότερη σε ασθενείς μετά την COVID-19 με λοίμωξη λιγότερο από 180, 180 έως 360 και πριν από 360 ημέρες (63 ± 20, 63 ± 18 και 41 ± 12 τοις εκατό, αντίστοιχα, έναντι 81 ± 6,1 τοις εκατό). «Τα επίμονα συμπτώματα μετά τον COVID εξακολουθούν να προκαλούν διαγνωστικές οδύσσειες, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους νέους», δήλωσε ένας από τους συγγραφείς σε δήλωση. «Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι η φροντίδα αυτών των ασθενών είναι μια διεπιστημονική πρόκληση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα σοβαρά κρούσματα κοινού κρυολογήματος που αυξάνονται μεταξύ των μικρών παιδιών μπορεί να συνδέονται με τα λουκέτα COVID-19

Σχέση αντιγριπικού εμβολίου με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού

Πρωτοποριακή τεχνολογία AI μπορεί να διαγνώσει την COVID-19 σε λίγα λεπτά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι άνθρωποι δεν εκτιμούν σωστά τα επίπεδα μέθης τους

Αλκοόλ μελέτη: Ένας στους τέσσερις Αυστραλούς αναφέρει ότι καταναλώνει περισσότερα από τέσσερα ποτά σε μία μόνο περίπτωση, τουλάχιστον κάθε μήνα, ποσοστό κατανάλωσης που συνδέεται άμεσα με οξείες βλάβες που σχετίζονται με το αλκοόλ. 

Μειώστε το άγχος σας καθώς μεγαλώνετε

Προσδόκιμο ζωής: Ο αριθμός των καθημερινών στρεσογόνων παραγόντων και η αντιδραστικότητα των ανθρώπων στους καθημερινούς στρεσογόνους παράγοντες μειώνεται καθώς γερνάμε, αναφέρει μια νέα μελέτη.

Ο εγκέφαλος των ενηλίκων περιέχει εκατομμύρια "σιωπηλές συνάψεις"

MIT: Νευροεπιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο εγκέφαλος των ενηλίκων περιέχει εκατομμύρια "σιωπηλές συνάψεις"—ανώριμες συνδέσεις μεταξύ νευρώνων που παραμένουν ανενεργές μέχρι να στρατολογηθούν για να βοηθήσουν στο σχηματισμό νέων αναμνήσεων.

Ο τραυματισμός στη μήτρα αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικής παράλυσης

Έρευνα: Η παρακολούθηση παιδιών που εκτίθενται σε μητρικό τραυματισμό στη μήτρα μπορεί να συμβάλει στην έγκαιρη ανίχνευση δυσμενών νευροαναπτυξιακών εκβάσεων και επομένως στην παροχή της βέλτιστης διαχείρισης και της απαραίτητης υποστήριξης

Σε ορισμένες περιπτώσεις το έμβρυο βοηθά στην αποκατάσταση ενός σπασμένου αμνιακού σάκου

"Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το αμνίον έχει υψηλό δυναμικό αναγέννησης μέσω της μεσεγχυματικής μετατροπής (ΕΜΤ) των επιθηλιακών κυττάρων του αμνίου και ότι τα εμβρυϊκά μακροφάγα είναι σημαντικά στη διαμεσολάβηση αυτής της διαδικασίας αποκατάστασης τραυμάτων", υποστήριξε ο Kawamura και η ομάδα του Κιότο. Υποθέτουν ότι τα ευρήματα της μελέτης τους θα μπορούσαν ενδεχομένως να ενημερώσουν την έρευνα για θεραπείες για τις ρήξεις της μεμβράνης για την πρόληψη του πρόωρου τοκετού.