Επιστημονικά Νέα

Covid-19: Έρευνα εξετάζει την αύξηση της πνευμονικής δυσλειτουργίας μετά από Covid-19 στα παιδιά

Covid-19: Έρευνα εξετάζει την αύξηση της πνευμονικής δυσλειτουργίας μετά από Covid-19 στα παιδιά

Covid-19: Επίμονη πνευμονική δυσλειτουργία παρατηρείται σε μαγνητική τομογραφία χαμηλού πεδίου (MRI) σε παιδιά και εφήβους μετά τον COVID-19, σύμφωνα με μια μελέτη.

Επίμονη πνευμονική δυσλειτουργία παρατηρείται σε μαγνητική τομογραφία χαμηλού πεδίου (MRI) σε παιδιά και εφήβους μετά τον COVID-19, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο στις 20 Σεπτεμβρίου στο Radiology. Ο Rafael Heiss, M.D., από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Erlangen στη Γερμανία και οι συνεργάτες του χαρακτήρισαν μορφολογικές και λειτουργικές αλλαγές του πνευμονικού παρεγχύματος σε μαγνητική τομογραφία χαμηλού πεδίου σε παιδιά και εφήβους με μετά την COVID-19 σε σχέση με υγιείς μάρτυρες σε μια προοπτική κλινική δοκιμή εγκάρσιας τομής .

Πνευμονική δυσλειτουργία μετά τη μόλυνση από covid-19

Η μαγνητική τομογραφία χαμηλού πεδίου διεξήχθη μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου 2021 σε 54 συμμετέχοντες μετά από μόλυνση από COVID-19 (29 είχαν αναρρώσει και 25 είχαν ταξινομηθεί ως έχοντες μακροχρόνια COVID-19) και εννέα υγιείς μάρτυρες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένας συμμετέχων που αναρρώθηκε είχε μορφολογική ανωμαλία. Τόσο το αεριζόμενο παρέγχυμα όσο και το πνευμονικό παρέγχυμα με διάχυση (ταίριασμα V/Q) μειώθηκαν στην ομάδα που αναρρώθηκε και στην ομάδα μακράς COVID σε σύγκριση με υγιείς μάρτυρες (62 ± 19 και 60 ± 20 τοις εκατό, αντίστοιχα, έναντι 81 ± 6,1 τοις εκατό).

Σε σύγκριση με υγιείς μάρτυρες που δεν είχαν μολυνθεί ποτέ, η αντιστοίχιση V/Q ήταν χαμηλότερη σε ασθενείς μετά την COVID-19 με λοίμωξη λιγότερο από 180, 180 έως 360 και πριν από 360 ημέρες (63 ± 20, 63 ± 18 και 41 ± 12 τοις εκατό, αντίστοιχα, έναντι 81 ± 6,1 τοις εκατό). «Τα επίμονα συμπτώματα μετά τον COVID εξακολουθούν να προκαλούν διαγνωστικές οδύσσειες, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους νέους», δήλωσε ένας από τους συγγραφείς σε δήλωση. «Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι η φροντίδα αυτών των ασθενών είναι μια διεπιστημονική πρόκληση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα σοβαρά κρούσματα κοινού κρυολογήματος που αυξάνονται μεταξύ των μικρών παιδιών μπορεί να συνδέονται με τα λουκέτα COVID-19

Σχέση αντιγριπικού εμβολίου με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού

Πρωτοποριακή τεχνολογία AI μπορεί να διαγνώσει την COVID-19 σε λίγα λεπτά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ιατρική διαμάχη στη Γαλλία για τη μη εγκεκριμένη κλινική δοκιμή για τη θεραπεία της COVID

Το νοσοκομείο δήλωσε στο AFP ότι περιμένει τη γνώμη της γαλλικής ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων ANSM προτού συνεχίσει τις δοκιμές. "Το ερευνητικό νοσοκομείο IHU Mediterranee πρέπει να δείξει ότι έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες" πριν επιτραπούν οι δοκιμές σε ανθρώπους, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων ANSM, χωρίς να θέσει χρονοδιάγραμμα.

Γιατί πονάει ο ουρανίσκος σας;

Ουρανίσκος πόνος: Πότε να ανησυχήσετε εάν πονάει επίμονα ο ουρανίσκος σας και τι σηματοδοτεί για την υγεία σας;

Πώς το Botox εισέρχεται στα εγκεφαλικά κύτταρα - Ανακάλυψη που θα μπορούσε να σώσει ζωές

Η ανακάλυψη σημαίνει ότι μπορούν να εντοπιστούν νέοι θεραπευτικοί στόχοι για την ανάπτυξη αποτελεσματικών θεραπειών για την αλλαντίαση - μια σπάνια αλλά δυνητικά θανατηφόρα βακτηριακή λοίμωξη. «Τώρα γνωρίζουμε πώς αυτό το σύμπλεγμα επιτρέπει την εσωτερίκευση της τοξίνης, μπορούμε να αποκλείσουμε τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ οποιωνδήποτε δύο από τους τρεις υποδοχείς για να σταματήσουμε τις θανατηφόρες τοξίνες να εισέλθουν στους νευρώνες», είπε ο καθηγητής Meunier.