Επιστημονικά Νέα

Covid-19 burnout: Οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται περισσότερες μέρες ασθενείας

Covid-19 burnout: Οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται περισσότερες μέρες ασθενείας

Covid-19 burnout: Υπάρχει πραγματική ανησυχία ότι οι δάσκαλοι που προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν για τους μαθητές τους θα εξοντώσουν τους εαυτούς τους και αυτό θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην πορεία.

Μια ομάδα ειδικών στον τομέα της υγείας προτρέπει την κυβέρνηση να αναπτύξει ένα σχέδιο δράσης για την Covid-19 για τα σχολεία, αλλά οι δάσκαλοι λένε ότι εξαντλούνται οι άδειες ασθενείας μετ’ αποδοχών. Σε ένα άρθρο στο blog Expert Public Health του Πανεπιστημίου του Οτάγκο, λένε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει περισσότερες προφυλάξεις κατά του ιού κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η ομάδα, η οποία περιλαμβάνει την Amanda Kvalsvig και τον Michael Baker από το Πανεπιστήμιο του Otago, είπε ότι οι ενέργειες θα πρέπει να περιλαμβάνουν την απαίτηση χρήσης μασκών σε εσωτερικούς χώρους και τη διασφάλιση ότι οι αίθουσες διδασκαλίας αερίζονται καλά. Θέλουν επίσης ώθηση για υψηλά ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ δασκάλων και μαθητών, απομόνωση για όλες τις στενές επαφές θετικών κρουσμάτων και δέσμευση για το κλείσιμο των σχολείων εάν ο αριθμός των κρουσμάτων φτάσει σε ένα συγκεκριμένο όριο.

Η ομάδα λέει ότι η εμπειρία του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνει ότι η προσπάθεια να κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά οδηγεί σε μεγάλους αριθμούς υποθέσεων και απουσίες. Η Ένωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λέει ότι οι δάσκαλοι θα χρειάζονταν περισσότερη αναρρωτική άδεια για να ολοκληρώσουν τις προτεινόμενες απαιτήσεις απομόνωσης για την Covid-19. Ο πρόεδρος του Σωματείου Λίαμ Ράδερφορντ λέει ότι ήδη οι δάσκαλοι δυσκολεύονται να πάρουν την υποχρεωτική άδεια για τις επαφές με το σπίτι. “Αυτό που αρχίζουμε να ακούμε τακτικά από τον τομέα της εκπαίδευσης, τόσο στα σχολεία όσο και στα κέντρα προσχολικής ηλικίας, είναι μερικές από τις ανεπάρκειες της παροχής αδειών ασθενείας. Είμαστε μόνο στο ένα τέταρτο της χρονιάς και έχουμε κόσμο ήδη να χρησιμοποιεί την αναρρωτική του άδεια”.

Ο Ράδερφορντ λέει ότι το σωματείο θα ήθελε ιδανικά να δει την εισαγωγή ειδικής αναρρωτικής άδειας πανδημίας για τους επόμενους 12 έως 18 μήνες. Είπε επίσης ότι το προτεινόμενο σχολικό σχέδιο δράσης για την COVID-19 θα πρέπει να εφαρμοστεί ευρύτερα από τα σχολεία. “Δεν έχει νόημα να έχουμε αυτές τις περιοριστικές υποστηρίξεις που πηγαίνουν μόνο στα σχολεία. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να δούμε να αντηχεί σε ολόκληρη τη χώρα”. Ο επικεφαλής της Ένωσης Διευθυντών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Vaughan Couillaut, δήλωσε ότι τα σχολεία δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο αριθμό προσωπικού μακριά. “Όταν οι μεγάλοι πέφτουν κάτω, τότε πρέπει να μένουν στο σπίτι και να φροντίζουν τα παιδιά τους ή να απομονώνονται ή οτιδήποτε άλλο, η αντικατάστασή τους αποδεικνύεται πολύ προβληματική επειδή η πισίνα ανακούφισης είναι πολύ ρηχή. Έχουμε αρκετά έλλειψη, ιδιαίτερα στον δευτερογενή τομέα”, είπε.

Ο Couillaut είπε στο σχολείο του την Παρασκευή, 20 μέλη του προσωπικού έλειπαν λόγω ασθένειας και σκέφτονταν να βάλουν ξανά κάποια μαθήματα στο διαδίκτυο για να το αντιμετωπίσουν. Είπε ότι υπήρχαν και άλλα σχολεία σε όλη τη χώρα που χρησιμοποιούν επίσης ένα υβριδικό μοντέλο μάθησης. Εν τω μεταξύ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μετά την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (PPTA) δήλωσε ότι ανησυχεί για τους εκπαιδευτικούς που υποφέρουν από εξουθένωση και ασθένεια μετά τον ιό. Η Πρόεδρος Μέλανι Γουέμπερ είπε ότι ήταν δύσκολο για τους δασκάλους να επιστρέψουν αργά στην εργασία τους μετά τη μόλυνση, ιδιαίτερα εάν δεν έχουν πολλές αναρρωτικές άδειες. “Ανησυχώ πραγματικά ότι οι δάσκαλοι που προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν για τους μαθητές τους θα κάψουν τους εαυτούς τους και αυτό θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην πορεία”. Ζητά σαφείς συμβουλές σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης του Long Covid στο εργατικό δυναμικό, καθώς η έλλειψη δασκάλων είχε επιδεινώσει το πρόβλημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αλλαγή πρωτοκόλλων από σήμερα σε σχολεία και πανεπιστήμια - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τι είναι η μακροχρόνια νόσος covid;

Βελτίωσε τον τρόπο που διαχειρίζεσαι το άγχος σου

Έκθεση - Η «ηθική δυσφορία» των νοσηλευτών στην αρχή της πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ερευνητές εντοπίζουν συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου που καταστρέφονται από την υψηλή αρτηριακή πίεση και εμπλέκονται στη νοητική παρακμή, την άνοια

Η διαστολική DBP αρτηριακή πίεση από μόνη της δεν προβλέπει μείωση της γνωστικής λειτουργίας, αλλά στην πραγματικότητα είναι προστατευτική όταν προσαρμόζεται για τη συστολική SBP αρτηριακή πίεση. Αυτό το αποτέλεσμα ίσχυε τόσο κατά την παρατήρηση όσο και κατά τη χρήση της Μεντελιανής τυχαιοποίησης", γράφουν και συνεχίζουν συζητώντας τους πιθανούς λόγους γι' αυτό.

Ανακάλυψη θα μπορούσε να είναι το κλειδί για τη μείωση της αντίστασης στη θεραπεία της λευχαιμίας

"Εάν οι μελλοντικές κλινικές δοκιμές επιβεβαιώσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου που στοχεύει  τα δραστικά είδη οξυγόνου ROS, η προσέγγιση αυτή θα βοηθήσει πιθανότατα ένα μεγάλο υποσύνολο ατόμων με οξεία μυελογενή λευχαιμία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ανθεκτική στα φάρμακα νόσο".

Πώς να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου

Υγεία εντέρου: Ο μόνος πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου είναι να υποβάλλεστε σε προληπτικό έλεγχο ρουτίνας, ξεκινώντας από την ηλικία των 45 ετών.

Πώς τα γονίδιά σας επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς;

Χοληστερόλη: Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα γονίδια μπορούν να επηρεάσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου είναι ζωτικής σημασίας για να κατανοήσουμε τι την προκαλεί και ανεβάζει τα επίπεδα χοληστερίνης.

Υπολογιστική μέθοδος μπορεί να παρακολουθεί την εξάπλωση της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά με την πάροδο του χρόνου

Προτείνει μια διαδικασία για τη συνεχή παρακολούθηση των μεταβολών στα βακτηριακά γονιδιώματα με την πάροδο του χρόνου, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τη μελλοντική έρευνα για την ανάπτυξη αντιβιοτικών ή να επηρεάσει τα θεραπευτικά σχήματα.