Επιστημονικά Νέα

Αυτισμός: Tα άτομα με αυτισμό έχουν την ίδια αίσθηση πόνου με τους υπόλοιπους;

Αυτισμός: Tα άτομα με αυτισμό έχουν την ίδια αίσθηση πόνου με τους υπόλοιπους;

Αυτισμός: Η δυσκολία που έχουν ορισμένα αυτιστικά άτομα να επικοινωνήσουν τον πόνο τους σε άλλους.

Επιστήμονες από το Ισραήλ βρήκαν στοιχεία που έρχονται σε αντίθεση με τη μακροχρόνια πεποίθηση ότι οι αυτιστικοί άνθρωποι είναι πιο αδιάφοροι για τον πόνο από εκείνους χωρίς αυτισμό. Αν και δεν έχει αποδειχθεί, πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι τα άτομα με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού έχουν μεγαλύτερη ανοχή στον πόνο και είναι λιγότερο πιθανό να αισθανθούν πόνο από τα μη αυτιστικά άτομα. Ωστόσο, παλαιότερες αναφορές υποδηλώνουν ότι ορισμένα αυτιστικά άτομα δεν είναι ευαίσθητα στον πόνο, ενώ άλλα είναι πιο ευάλωτα σε αυτόν. Ωστόσο, η αντιληπτή έλλειψη ευαισθησίας στον πόνο μπορεί να σχετίζεται περισσότερο με τη δυσκολία που έχουν ορισμένα αυτιστικά άτομα να επικοινωνήσουν τον πόνο τους σε άλλους.

Επιπλέον, πολλά αυτιστικά άτομα έχουν επίσης κάποιο βαθμό δυσλειτουργίας αισθητηριακής διαμόρφωσης . Για τα άτομα με αυτή την πάθηση, η ακοή, η όραση και η αφή μπορεί να είναι υπερευαίσθητα. Ως αποτέλεσμα, ένα αυτιστικό άτομο με δυσλειτουργία αισθητηριακής διαμόρφωσης μπορεί να εμπλακεί σε αυτοτραυματιστικές ή επιθετικές συμπεριφορές ως απάντηση σε ερεθίσματα. Επειδή η δυσλειτουργία της αισθητηριακής διαμόρφωσης εμφανίζεται σε περίπου 70% έως 90% των αυτιστικών ατόμων, ερευνητές από το Ισραήλ αποφάσισαν να εξετάσουν βαθύτερα την αντίληψη του πόνου στον αυτισμό. Συγκεκριμένα, η ομάδα ήθελε να προσδιορίσει εάν οι αυτιστικοί άνθρωποι αισθάνονται πόνο με μεγαλύτερη ένταση από εκείνους χωρίς αυτισμό.

Η έρευνά τους, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pain , διαπίστωσε ότι τα αυτιστικά άτομα βιώνουν πόνο σε μεγαλύτερη ένταση και είναι λιγότερο προσαρμοστικά στον πόνο από τα μη αυτιστικά άτομα. Η ομάδα περιελάμβανε 52 ενήλικες που είχαν διαγνωστεί με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας ή επιπέδου 1 και 52 μη αυτιστικούς συμμετέχοντες στην έρευνα. Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε αισθητηριακό τεστ για να αξιολογήσουν τις σχέσεις μεταξύ του ερεθίσματος του πόνου και της απόκρισης. Ανέφεραν επίσης οποιοδήποτε άγχος, καταστροφικό πόνο, αισθητηριακά προβλήματα και ευαισθησία στον πόνο που αντιμετώπισαν.

Οι αυτιστικοί συμμετέχοντες ανέφεραν σημαντικά υψηλότερες βαθμολογίες πόνου από εκείνους χωρίς ΔΑΦ. Επιπλέον, η μεγαλύτερη σοβαρότητα της ΔΑΦ και η αισθητηριακή υπερευαισθησία σε καθημερινά ερεθίσματα συσχετίστηκαν με υπερευαισθησία στον πόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί τα ποσοστά αυτισμού έχουν τριπλασιαστεί;

Πώς μπορεί η μουσικοθεραπεία να βοηθήσει τα άτομα με αυτισμό;

Νέο ερωτηματολόγιο ψυχομετρικής αξιολόγησης για τα άτομα με αυτισμό

Ποια είναι τα πρώιμα σημάδια του αυτισμού;

Αυτισμός: Πώς προκύπτει αυτή η νευροαναπτυξιακή πάθηση;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς τα γονίδιά σας επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς;

Χοληστερόλη: Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα γονίδια μπορούν να επηρεάσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου είναι ζωτικής σημασίας για να κατανοήσουμε τι την προκαλεί και ανεβάζει τα επίπεδα χοληστερίνης.

Υπολογιστική μέθοδος μπορεί να παρακολουθεί την εξάπλωση της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά με την πάροδο του χρόνου

Προτείνει μια διαδικασία για τη συνεχή παρακολούθηση των μεταβολών στα βακτηριακά γονιδιώματα με την πάροδο του χρόνου, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τη μελλοντική έρευνα για την ανάπτυξη αντιβιοτικών ή να επηρεάσει τα θεραπευτικά σχήματα.

Πώς κλιμακώθηκε το κόστος της παχυσαρκίας μέσα σε 10 χρόνια

Παχυσαρκία κόστος: Η παχυσαρκία είναι συχνά πρωταρχικός στόχος του προγραμματισμού ευεξίας των εργοδοτών, καθώς είναι μια από τις πιο ακριβές ασθένειες στις ΗΠΑ και συνδέεται συχνά με ακριβές συννοσηρότητες.

Η ισότητα των φύλων ενισχύει τη μακροζωία και για τα δύο φύλα

Προσδόκιμο ζωής: Ενώ ωφελεί κυρίως τη ζωή και την υγεία των γυναικών αρχικά, η πρόοδος στην ισότητα των φύλων βοηθά τους άνδρες να ζήσουν περισσότερο, μειώνοντας τελικά το χάσμα των φύλων στο προσδόκιμο ζωής.

Διαπιστώθηκε καθυστέρηση της ανάπτυξης του εμβρύου σε εγκυμοσύνες που καταλήγουν σε αποβολή

Αυτή η νέα μελέτη του Carsten Pietersma και των συνεργατών του εξετάζει την ανάπτυξη των εμβρύων στη μήτρα και διαπιστώνει διαφορές στις εγκυμοσύνες που καταλήγουν σε αποβολή σε σύγκριση με εκείνες που καταλήγουν σε ζωντανές γεννήσεις. Τα στάδια της ανάπτυξης υπολογίζονται από την εξέταση ολογραμμάτων που παράγονται από υπερσύγχρονες τρισδιάστατες εικόνες υπερήχων και εικονικής πραγματικότητας. Η χρήση αυτής της τεχνολογίας θα μπορούσε να προετοιμάσει τις ασθενείς για μια πρώιμη δυσμενή έκβαση της εγκυμοσύνης, επιτρέποντάς τους ενδεχομένως να λάβουν υποστηρικτική φροντίδα σε περίπτωση δυσμενούς έκβασης".