Επιστημονικά Νέα

Αϋπνία αντιμετώπιση: Τρόποι για να αντιμετωπίσετε αυτό το δυσάρεστο πρόβλημα;

Αϋπνία αντιμετώπιση: Τρόποι για να αντιμετωπίσετε αυτό το δυσάρεστο πρόβλημα;

Αϋπνία αντιμετώπιση: Αντιμετωπίζοντας τις υποκείμενες ανισορροπίες στο σώμα και ενσωματώνοντας συγκεκριμένες σπιτικές θεραπείες, μπορείτε να νικήσετε αποτελεσματικά την αϋπνία.

Η αϋπνία, είναι μια κοινή διαταραχή ύπνου που επηρεάζει πολλά άτομα. Αν και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αντιμετωπίσετε την αϋπνία, μπορείτε να δοκιμάσετε συμβουλές και από την ιατρική της Αγιουρβέδα. Είναι το αρχαίο ινδικό σύστημα ιατρικής και προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση για τη φυσική αντιμετώπιση της αϋπνίας. Αντιμετωπίζοντας τις υποκείμενες ανισορροπίες στο σώμα και ενσωματώνοντας συγκεκριμένες σπιτικές θεραπείες, μπορείτε να νικήσετε αποτελεσματικά την αϋπνία.

Ο πόσος ύπνος είναι αρκετός την ημέρα μπορεί να διαφέρει από το ένα άτομο στο άλλο, αλλά οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται κατά μέσο όρο 7-8 ώρες ύπνου κάθε μέρα. Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να κοιμηθούν ακόμη και τόσο πολύ μπορεί να υποφέρουν από αϋπνία. Πιστεύετε ότι υποφέρετε από αϋπνία; Εδώ είναι μερικά σημάδια αϋπνίας που μπορεί να σας βοηθήσουν να την προσδιορίσετε.

  • Αδυναμία να αποκοιμηθεί
  • Δεν νιώθω καλά ξεκούραστος
  • Ευερέθιστο
  • Ξύπνημα κατά τη διάρκεια της νύχτας
  • Αίσθημα λύπης ή κατάθλιψης
  • Αδυναμία συγκέντρωσης
  • Κούραση ή υπνηλία
  • Αυξημένα ατυχήματα

Εάν παρατηρήσετε κάποια συμπτώματα και πιστεύετε ότι είναι δύσκολο για σας να λειτουργήσετε, επισκεφθείτε το γιατρό σας για να το μάθετε σίγουρα.

1. Καθιερώστε μια χαλαρωτική ρουτίνα πριν τον ύπνο

Δημιουργήστε μια σταθερή ρουτίνα πριν τον ύπνο για να ειδοποιήσετε το σώμα και το μυαλό σας ότι είναι ώρα να χαλαρώσετε. Το να έχετε ένα πρόγραμμα ύπνου ευνοεί τη χαλάρωση. Αποφύγετε διεγερτικά όπως η καφεΐνη, η νικοτίνη και τα ηλεκτρονικά είδη (π.χ. smartphone, tablet και τηλεόραση) τουλάχιστον δύο ώρες πριν τον ύπνο. Αντίθετα, επιλέξτε μια χαλαρωτική δραστηριότητα όπως η ανάγνωση ενός βιβλίου ή η ακρόαση απαλής μουσικής. Επιπλέον, δημιουργήστε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου-αφύπνισης πηγαίνοντας για ύπνο και ξυπνώντας την ίδια ώρα κάθε μέρα, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.

2. Θεραπεία Panchakarma

Το Panchakarma, μια θεραπεία αποτοξίνωσης και αναζωογόνησης στην Αγιουρβέδα, μπορεί να είναι ευεργετική για την αϋπνία. Η λήψη εξειδικευμένων θεραπειών όπως η Shirodhara (χύσιμο ζεστού λαδιού στο μέτωπο) και η Nasya (ρινική χορήγηση) μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των doshas, ​​να ηρεμήσει το μυαλό και να βελτιώσει τον ύπνο.

3. Μασάζ με ζεστό λάδι

Η  πρακτική του αυτο-μασάζ με ζεστό λάδι, είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ρουτίνας της Αγιουρβέδα. Κάντε μασάζ στο σώμα σας με σησαμέλαιο ή λάδι καρύδας πριν κάνετε ένα ζεστό μπάνιο ή ντους. Αυτή η πρακτική αυτοφροντίδας προάγει τη χαλάρωση, ηρεμεί το νευρικό σύστημα και προκαλεί καλύτερο ύπνο.

4. Θεραπεία Nasya και Shirodhara

Η Nasya και η Shirodhara, δύο θεραπείες της Αγιουρβέδα, μπορούν να είναι ευεργετικές για την αϋπνία. Η Nasya περιλαμβάνει την εφαρμογή φαρμακευτικού ελαίου στις ρινικές οδούς, ενώ η Shirodhara περιλαμβάνει μια συνεχή ροή ζεστού λαδιού στο μέτωπο, προάγοντας τη χαλάρωση και τον καλύτερο ύπνο. Για το σκοπό αυτό μπορούν να χρησιμοποιηθούν αγιουρβεδικά έλαια όπως το έλαιο Brahmi ή το σησαμέλαιο με ηρεμιστικά βότανα. Απλώστε μερικές σταγόνες σε κάθε ρουθούνι πριν τον ύπνο για να ηρεμήσετε το μυαλό και να προκαλέσετε ύπνο.

5. Θεραπεία Raktamokshana

Η θεραπεία Raktamokshana, μέρος του Αγιουρβεδικού Παντσακάρμα, περιλαμβάνει αιμοληψία για την εξισορρόπηση των doshas και την προώθηση καλύτερου ύπνου. Βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών και της περίσσειας Pitta από το σώμα, μειώνοντας το στρες και προκαλώντας χαλάρωση, καθιστώντας το ευεργετικό για την αϋπνία.

Η ενσωμάτωση αυτών των πρακτικών στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να σας βοηθήσει να εξισορροπήσετε το σώμα και το μυαλό σας, να προωθήσετε τη χαλάρωση και να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου. Ωστόσο, επικοινωνήστε με ειδικούς για να μάθετε τι σας ταιριάζει καλύτερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επηρεάζεται ο ύπνος από το πρόχειρο φαγητό;

7 ροφήματα που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε το βράδυ

Ποια είναι τα οφέλη του χαμομηλιού και γιατί ένα ποτήρι την ημέρα είναι ότι καλύτερο για την υγεία μας;

Ο κακός ύπνος μπορεί να συνδεθεί με εγκεφαλικό

Ο πολύ λίγος ύπνος συμβάλλει σε χρόνιες παθήσεις και ατυχήματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μελέτη ρίχνει νέο φως στη μετάσταση του καρκίνου

Καρκίνος μετάσταση: Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ορισμένα καρκινικά κύτταρα μπορούν να επιβιώσουν από τον μηχανικά επαγόμενο κυτταρικό θάνατο είναι το κλειδί για την πρόληψη της εξάπλωσης κακοήθων όγκων.

Μελέτη αποκαλύπτει σύνδεση μεταξύ των χημικών ουσιών σε προϊόντα καθημερινής χρήσης και της μεταγενέστερης εφηβείας

Η ομάδα σχεδιάζει τώρα να διερευνήσει πώς οι ορμόνες που εμπλέκονται στην εφηβεία και η σύνθεση του σώματος σχετίζονται με τα επίπεδα PFAS στον παιδικό πληθυσμό της Νορβηγίας. "Τα ευρήματά μας παρέχουν περαιτέρω στοιχεία για τις επιβλαβείς επιπτώσεις των PFAS στην παιδική ανάπτυξη, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές πώς αυτές οι χημικές ουσίες επηρεάζουν τις ορμόνες που σχετίζονται με την εφηβεία και τη σύνθεση του σώματος στα παιδιά.

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας του εγκεφαλικού;

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Το εγκεφαλικό είναι ένα δυνητικά θανατηφόρο πρόβλημα που επηρεάζει έναν στους τέσσερις ανθρώπους παγκοσμίως και η εμφάνισή του είναι επικίνδυνα υψηλή.

Πώς τα βρεφικά κύτταρα στο σώμα της μητέρας συμβάλλουν στις μελλοντικές εγκυμοσύνες της;

Εγκυμοσύνη: Η μελέτη συνδέει δύο ενδιαφέροντα φαινόμενα: τον εμβρυϊκό μικροχιμαιρισμό και τη διατήρηση των προστατευτικών Τ-κυττάρων μετά από μια υγιή εγκυμοσύνη.

Εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας HPV για την εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας έως το 2047

Για να μπορέσει η Ελλάδα, ωστόσο, να εξαλείψει τον ΚΤΜ μέχρι το 2047, εναρμονιζόμενη με τη στρατηγική του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), απαιτείται μείωση των εμποδίων στην πρόσβαση στον εμβολιασμό, τον προσυμπτωματικό έλεγχο και τη θεραπεία. Απαιτείται η θέσπιση ετήσιων στόχων  εμβολιαστικής κάλυψης και συμμετοχής στον προσυμπτωματικό έλεγχο, η ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας εκστρατειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και η επαρκής και βιώσιμη χρηματοδότηση για το πρόγραμμα εξάλειψης του ΚΤΜ.

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της καρδιακής αποκατάστασης;

Υγεία καρδιάς: Η καρδιακή αποκατάσταση είναι μια ολοκληρωμένη και δομημένη προσέγγιση για τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και τη μείωση του κινδύνου επιπλοκών μετά από καρδιακή προσβολή ή καρδιοχειρουργική επέμβαση.

Πώς να μάθετε εάν έχετε ρήξη χιαστού;

Ρήξη χιαστού: Μια ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου (ACL),  είναι ένας τραυματισμός στο γόνατο που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως πόνο, οίδημα και ήχο σκασμού.