Επιστημονικά Νέα

Αντισύλληψη: Το νέο ανδρικό αντισυλληπτικό, σε κλινική δοκιμή, δεν περιλαμβάνει ορμόνες

Αντισύλληψη: Το νέο ανδρικό αντισυλληπτικό, σε κλινική δοκιμή, δεν περιλαμβάνει ορμόνες

Στο πλαίσιο της κλινικής δοκιμής, τέσσερις άνδρες υποβλήθηκαν στη διαδικασία και επί του παρόντος παρακολουθούνται για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν παρενέργειες και για να διασφαλιστεί ότι οι σπερματικοί πόροι παραμένουν πλήρως αποκλεισμένοι. Εάν η ομάδα διαπιστώσει επιτυχία, μια άλλη μεγαλύτερη δοκιμή θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ το επόμενο έτος, με την ελπίδα να καταστεί η διαδικασία διαθέσιμη έως το 2025 ή το 2026.

Αντισύλληψη: Μια ομάδα ερευνητών σε μια εταιρεία που ονομάζεται Contraline ανέπτυξε ένα νέο είδος ανδρικού αντισυλληπτικού. Αντί να χρησιμοποιούνται ορμόνες για τη διακοπή της παραγωγής σπέρματος, η νέα τεχνική περιλαμβάνει την τοποθέτηση μιας υδρογέλης που ονομάζεται ADAM στον σπερματικό πόρο για να εμποδίσει το σπέρμα να φτάσει στην ουρήθρα. Ωστόσο, η νέα τεχνική δεν είναι ακόμη διαθέσιμη για τους άνδρες που αναζητούν έναν εναλλακτικό τρόπο για την πρόληψη της εγκυμοσύνης – επί του παρόντος βρίσκεται σε κλινική δοκιμή στην Αυστραλία.

Εδώ και πολλά χρόνια, οι ιατρικοί ερευνητές αναζητούν έναν εύκολο και φθηνό εναλλακτικό τρόπο για να αποτρέψουν οι άνδρες την εγκυμοσύνη των σεξουαλικών τους συντρόφων. Οι τρέχουσες επιλογές περιλαμβάνουν τη χρήση προφυλακτικών και τη βαζεκτομή. Η πρώτη επιλογή δεν θεωρείται αλάνθαστη και η δεύτερη επιλογή είναι αρκετά συχνά μόνιμη. Χορηγούνται χάπια με βάση τις ορμόνες για την πρόληψη της παραγωγής σπέρματος, αλλά δεν έχουν αποδειχθεί δημοφιλή λόγω παρενεργειών. Σε αυτή τη νέα προσπάθεια, οι ερευνητές υιοθέτησαν μια εντελώς νέα προσέγγιση που περιλαμβάνει τη διενέργεια μιας μικρής τομής στην κοιλιά και την έγχυση μιας μικρής ποσότητας υδρογέλης σε καθένα από τα σπερματοζωάρια, τους κοντούς σωλήνες που μεταφέρουν το σπέρμα. Αυτό δημιουργεί ένα είδος φράγματος, εμποδίζοντας τη ροή του σπέρματος από τους σπερματικούς πόρους προς την ουρήθρα. Η ανάρρωση από τη διαδικασία αναμένεται να είναι σχεδόν ίδια με εκείνη της αγγειεκτομής. Η αναπαραγωγική διαδικασία στους άνδρες περιλαμβάνει την παραγωγή σπέρματος και άλλων υλικών που καταλήγουν στο σπέρμα, το οποίο ωθείται μέσα και μέσω της ουρήθρας από τους μύες του πέους, το οποίο στη συνέχεια αποβάλλεται κατά την εκσπερμάτιση. Ο αποκλεισμός και των δύο σπερματικών πόρων με τη χρήση μιας υδρογέλης θα είχε ως αποτέλεσμα την αποτροπή της προσθήκης σπέρματος στο σπέρμα. Έτσι, οι άνδρες που υποβάλλονται στη διαδικασία θα μπορούσαν να εκσπερματώνουν κανονικά και δεν θα παρατηρούσαν διαφορά στον όγκο του σπέρματος.

Στο πλαίσιο της κλινικής δοκιμής, τέσσερις άνδρες υποβλήθηκαν στη διαδικασία και επί του παρόντος παρακολουθούνται για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν παρενέργειες και για να διασφαλιστεί ότι οι σπερματικοί πόροι παραμένουν πλήρως αποκλεισμένοι. Εάν η ομάδα διαπιστώσει επιτυχία, μια άλλη μεγαλύτερη δοκιμή θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ το επόμενο έτος, με την ελπίδα να καταστεί η διαδικασία διαθέσιμη έως το 2025 ή το 2026.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι μέχρι στιγμής φαίνεται ότι η υδρογέλη που εισάγεται στους σπερματικούς πόρους διατηρεί το σχήμα της για περίπου δύο χρόνια. Καθώς αρχίζει να διασπάται, το σπέρμα αρχίζει και πάλι να περνάει μέσα από αυτό, επιτρέποντας στον ασθενή να γίνει και πάλι γόνιμος. Στο πλαίσιο της κλινικής δοκιμής, τέσσερις άνδρες υποβλήθηκαν στη διαδικασία και επί του παρόντος παρακολουθούνται για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν παρενέργειες και για να διασφαλιστεί ότι οι σπερματικοί πόροι παραμένουν πλήρως αποκλεισμένοι. Εάν η ομάδα διαπιστώσει επιτυχία, μια άλλη μεγαλύτερη δοκιμή θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ το επόμενο έτος, με την ελπίδα να καταστεί η διαδικασία διαθέσιμη έως το 2025 ή το 2026.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σε νέα έρευνα, οι επιστήμονες ανέπτυξαν ένα αρσενικό, μη ορμονικό αντισυλληπτικό χάπι που είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε ποντίκια.

Ανδρική αντισύλληψη : Πολύχρωμα κοκτέιλ δίνουν λύση

Ανδρικό αντισυλληπτικό σε μορφή τζελ

Οι Ελληνίδες δεν λαμβάνουν μέτρα αντισύλληψης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς τα γονίδιά σας επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς;

Χοληστερόλη: Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα γονίδια μπορούν να επηρεάσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου είναι ζωτικής σημασίας για να κατανοήσουμε τι την προκαλεί και ανεβάζει τα επίπεδα χοληστερίνης.

Υπολογιστική μέθοδος μπορεί να παρακολουθεί την εξάπλωση της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά με την πάροδο του χρόνου

Προτείνει μια διαδικασία για τη συνεχή παρακολούθηση των μεταβολών στα βακτηριακά γονιδιώματα με την πάροδο του χρόνου, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τη μελλοντική έρευνα για την ανάπτυξη αντιβιοτικών ή να επηρεάσει τα θεραπευτικά σχήματα.

Πώς κλιμακώθηκε το κόστος της παχυσαρκίας μέσα σε 10 χρόνια

Παχυσαρκία κόστος: Η παχυσαρκία είναι συχνά πρωταρχικός στόχος του προγραμματισμού ευεξίας των εργοδοτών, καθώς είναι μια από τις πιο ακριβές ασθένειες στις ΗΠΑ και συνδέεται συχνά με ακριβές συννοσηρότητες.

Η ισότητα των φύλων ενισχύει τη μακροζωία και για τα δύο φύλα

Προσδόκιμο ζωής: Ενώ ωφελεί κυρίως τη ζωή και την υγεία των γυναικών αρχικά, η πρόοδος στην ισότητα των φύλων βοηθά τους άνδρες να ζήσουν περισσότερο, μειώνοντας τελικά το χάσμα των φύλων στο προσδόκιμο ζωής.

Διαπιστώθηκε καθυστέρηση της ανάπτυξης του εμβρύου σε εγκυμοσύνες που καταλήγουν σε αποβολή

Αυτή η νέα μελέτη του Carsten Pietersma και των συνεργατών του εξετάζει την ανάπτυξη των εμβρύων στη μήτρα και διαπιστώνει διαφορές στις εγκυμοσύνες που καταλήγουν σε αποβολή σε σύγκριση με εκείνες που καταλήγουν σε ζωντανές γεννήσεις. Τα στάδια της ανάπτυξης υπολογίζονται από την εξέταση ολογραμμάτων που παράγονται από υπερσύγχρονες τρισδιάστατες εικόνες υπερήχων και εικονικής πραγματικότητας. Η χρήση αυτής της τεχνολογίας θα μπορούσε να προετοιμάσει τις ασθενείς για μια πρώιμη δυσμενή έκβαση της εγκυμοσύνης, επιτρέποντάς τους ενδεχομένως να λάβουν υποστηρικτική φροντίδα σε περίπτωση δυσμενούς έκβασης".