Επιστημονικά Νέα

Αλκοόλ Κατανάλωση: Τα αυτοπροσδιοριζόμενα μέτρα αναφοράς φύλου αποδίδουν καλά στη μελέτη της συμπεριφοράς των φοιτητών

Αλκοόλ Κατανάλωση: Τα αυτοπροσδιοριζόμενα μέτρα αναφοράς φύλου αποδίδουν καλά στη μελέτη της συμπεριφοράς των φοιτητών

Η πλειονότητα των υπαρχόντων στοιχείων σχετικά με τις διαφορές του βιολογικού φύλου και του μη βιολογικού φύλου στη χρήση αλκοόλ και στα αποτελέσματα υγείας εξέτασε το φύλο ως δυαδικές κατηγορίες ανδρών και γυναικών. Μελέτες έχουν δείξει, ωστόσο, ότι τόσο το βιολογικό φύλο που αποδίδεται κατά τη γέννηση όσο και το φύλο, το οποίο επηρεάζεται από στάσεις, συναισθήματα και συμπεριφορές σχετικά με το βιολογικό φύλο, επηρεάζουν τα αποτελέσματα που σχετίζονται με το αλκοόλ.

Αλκοόλ Κατανάλωση: Εργαλείο που επιτρέπει στους συμμετέχοντες στην έρευνα να αυτοπροσδιορίζονται πέρα από τις δυαδικές κατηγορίες ανδρών και γυναικών απέδωσε καλά σε μια μελέτη φοιτητών κολεγίου που έπιναν αλκοόλ. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο “Αλκοόλ: Κλινική και Πειραματική Έρευνα”, δείχνει μια μέθοδο διεξαγωγής έρευνας που περιλαμβάνει περισσότερο τον αυξανόμενο αριθμό ατόμων που αναγνωρίζονται ως τρανς, μη δυαδικά και άλλα φύλα που μπορεί να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για διαταραχές χρήσης αλκοόλ. Η μελέτη ενθαρρύνει την ανάπτυξη μελλοντικών ερευνητικών εργαλείων που καταγράφουν μια ευρύτερη ποικιλομορφία φύλων, προκειμένου να προωθηθεί ένα πιο αντιπροσωπευτικό σώμα επιστημονικής γνώσης και μια πληρέστερη κατανόηση των επιρροών και των αποτελεσμάτων στην υγεία.

Η πλειονότητα των υπαρχόντων στοιχείων σχετικά με τις διαφορές του βιολογικού φύλου και του μη βιολογικού φύλου στη χρήση αλκοόλ και στα αποτελέσματα υγείας εξέτασε το φύλο ως δυαδικές κατηγορίες ανδρών και γυναικών. Μελέτες έχουν δείξει, ωστόσο, ότι τόσο το βιολογικό φύλο που αποδίδεται κατά τη γέννηση όσο και το φύλο, το οποίο επηρεάζεται από στάσεις, συναισθήματα και συμπεριφορές σχετικά με το βιολογικό φύλο, επηρεάζουν τα αποτελέσματα που σχετίζονται με το αλκοόλ. Αυτή η μελέτη εξέτασε τον αυτοπροσδιορισμό των συμμετεχόντων σε μια συνέχεια ως εναλλακτική λύση σε δυαδικές κατηγορίες ανδρών/ανδρών και γυναικών/γυναικών. Εννιακόσιοι προπτυχιακοί φοιτητές ηλικίας 18 έως 25 ετών κλήθηκαν να προσδιορίσουν το φύλο που τους αποδόθηκε κατά τη γέννηση και να βαθμολογήσουν το φύλο τους για αρσενικό και θηλυκό από ένα έως 100 σε κλίμακες μονής κατεύθυνσης και αμφίδρομης κατεύθυνσης. Χρησιμοποιώντας τους πιο περιεκτικούς δείκτες, η μελέτη βρήκε διαφορές στις συμπεριφορές κατανάλωσης αλκοόλ μεταξύ cisgender (άτομα των οποίων η ταυτότητα φύλου ευθυγραμμίζεται με το βιολογικό τους φύλο που αποδόθηκε κατά τη γέννηση) ανδρών και cisgender γυναικών και σε περιορισμένο βαθμό μεταξύ cisgender ανδρών και transgender μαθητών. Οι υψηλότερες βαθμολογίες αρσενικού γένους και αμφίδρομοι δείκτες ταυτοποίησης συσχετίστηκαν με μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ, ενώ οι υψηλότερες βαθμολογίες θηλυκότητας και το να είσαι γυναίκα cisgender σχετίζονταν με λιγότερη κατανάλωση αλκοόλ.

Τα ευρήματα ευθυγραμμίζονται με προηγούμενες έρευνες που υποστηρίζουν την ιδέα ότι μια ποικιλία παραγόντων, πιθανότατα συμπεριλαμβανομένου του αυτοπροσδιοριζόμενου φύλου, παίζουν ρόλο στη συμπεριφορά λήψης αποφάσεων που σχετίζεται με το ποτό. Οι επιδράσεις των δεικτών αυτοπροσδιορισμού σε ποσότητα και συχνότητα ήταν μικρές αλλά συνεπείς. Αυτή η μελέτη είναι μια προκαταρκτική, καινοτόμος προσπάθεια για την αποτύπωση της ποικιλομορφίας των φύλων στην έρευνα, προκειμένου να είναι πιο περιεκτικό και αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού. Αυτή η μελέτη περιορίστηκε από το σε μεγάλο βαθμό λευκό, θηλυκό δείγμα cisgender από δύο περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι μελλοντικές μελέτες θα ωφεληθούν από ένα μεγαλύτερο, πιο ποικίλο δείγμα. Επιπλέον, κατηγοριοποίηση του φύλου, ακόμη και κατά μήκος μιας συνέχειας. Καθώς οι όροι αρσενικό και θηλυκό μπορεί να μην είναι κατανοητοί με συνέπεια από τους συμμετέχοντες και μπορεί να μην περιγράφουν καλύτερα τον αυτοπροσδιορισμό τους, θα πρέπει να διερευνηθούν άλλοι όροι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η μοναξιά στην παιδική ηλικία σχετίζεται με κατάχρηση αλκοόλ στους ενήλικες

Κάπνισμα & Hangover: ένας πολύ κακός συνδυασμός

Οι γυναίκες πίνουν & αντέχουν πιο πολύ το αλκοόλ από τους άνδρες!

Αύξηση κατανάλωσης των ποτών & τσιγάρων λόγω κρίσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς αντιμετωπίζετε το άσθμα στην ενήλικη ζωή;

Άσθμα: Η ζωή με άσθμα στην ενήλικη ζωή μπορεί να παρουσιάζει μοναδικές προκλήσεις, αλλά με την κατάλληλη διαχείριση και υποστήριξη, πολλά άτομα μπορούν να ζήσουν ικανοποιητική και δραστήρια ζωή.

Ελπιδοφόρα αποτελέσματα από θεραπεία με CAR T λεμφοκύτταρα σε 15 ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα

η νέα μελέτη προσφέρει καινοτόμα αποτελέσματα για μια πρωτοποριακή θεραπεία που βεβαίως θα πρέπει να επιβεβαιωθούν σε προοπτικές μελέτες με μεγαλύτερο αριθμό ασθενών.

Κακοήθεις Αιματολογικές Νόσοι: Κλειδί θεραπείας, η μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων

Κακοήθεις Αιματολογικές Νόσοι: Μοναδική θεραπεία ίασης στην πλειονότητα των περιπτώσεων κακοήθων αιματολογικών νόσων αποτελεί η μεταμόσχευση μυελού των οστών ή αιμοποιητικών κυττάρων, όπως λέγεται πλέον, η οποία έχει ενδείξεις όχι μόνο για κακοήθεις αλλά και για καλοήθεις νόσους του αίματος. Η συγκεκριμένη μέθοδος, μάλιστα, αποτελεί πλέον τον ακρογωνιαίο λίθο στη θεραπεία παιδιών και ενηλίκων με […]