Επιστημονικά Νέα

Αισθητική Επέμβαση: Οι γιατροί συνδέουν τα ενέσιμα δερματικά πληρωτικά της γυναίκας με τη διάγνωση σήψης

Αισθητική Επέμβαση: Οι γιατροί συνδέουν τα ενέσιμα δερματικά πληρωτικά της γυναίκας με τη διάγνωση σήψης

Ο Quirke είπε ότι ενώ η θεραπεία δεν είναι δύσκολη, είναι σημαντικό οι αισθητικοί ασθενείς και οι επαγγελματίες υγείας να γνωρίζουν τις πιθανότητες μόλυνσης καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον για τα πληρωτικά.

Αισθητική Επέμβαση: Η γυναίκα εμφάνισε ναυτία και απόστημα κοντά στο σημείο της ένεσης για ένα χρόνο αργότερα. Οι γιατροί στην Ιρλανδία θα παρουσιάσουν μια υπόθεση τον επόμενο μήνα με τη συμμετοχή μιας 29χρονης γυναίκας που υποβλήθηκε σε θεραπεία για σήψη που συνδέεται με ενέσεις δερματικών πληρωτικών στους γλουτούς της που έλαβε 14 μήνες πριν. Η γυναίκα υπέμεινε στο νοσοκομείο για σχεδόν τρεις εβδομάδες και στη συνέχεια χρειάστηκε έξι εβδομάδες αντιβιοτικών για να καθαρίσει τη λοίμωξη, ανέφερε η έκθεση της υπόθεσης.

Οι γιατροί της δήλωσαν ότι η γυναίκα, της οποίας η υπόθεση θα παρουσιαστεί στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (ECCMID) που πραγματοποιήθηκε στο διαδίκτυο από τις 9 έως τις 12 Ιουλίου, δεν είχε προηγούμενο ιατρικό ιστορικό και είχε αναπτύξει ναυτία και απόστημα στον τόπο της ένεσης. που περιβάλλεται από 15 εκατοστά κυτταρίτιδας.

Οι επακόλουθες εξετάσεις αίματος αποκάλυψαν υψηλά επίπεδα λευκών αιμοσφαιρίων και C-αντιδρώσας πρωτεΐνης, που υποδηλώνει φλεγμονή.

Οι γιατροί εκπαίδευσαν το απόστημα με δείγματα θετικά για staphylococcus lugdunensis και pseudomonas orzihabitans, η οποία είναι μια σπάνια αιτία μόλυνσης από δέρμα και μαλακό ιστό, σύμφωνα με δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στο EurekAlert.org. Πέντε ημέρες αργότερα το απόστημα αποστραγγίστηκε ξανά και αφαιρέθηκε νεκρός ιστός και υλικό πλήρωσης.

Μετά την 18ήμερη παραμονή της στο νοσοκομείο και έξι εβδομάδες αντιβιοτικών, η πληγή της έχει επουλωθεί, αλλά οι γιατροί δήλωσαν ότι είναι μια υπενθύμιση “ότι είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν αξιόπιστο αισθητικό χειρουργό”.

“Ο λόγος για τη σημαντική καθυστέρηση μεταξύ χειρουργικής επέμβασης και μόλυνσης δεν είναι σαφής, αλλά μπορεί να οφείλεται στους ασυνήθιστους οργανισμούς που μπορούν να ζήσουν στην επιφάνεια του δερματικού πληρωτικού (γνωστούς ως βιοφίλμ)”, δήλωσε ο Δρ Siobhan Quirke, του Νοσοκομείου St. James του Δουβλίνου. , είπε στο δελτίο τύπου.”

Το Pseudomonas oryzihabitans είναι μια ασυνήθιστη αιτία λοίμωξης από τον άνθρωπο, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει συνδεθεί όλο και περισσότερο με νοσοκομειακές και ευκαιριακές λοιμώξεις.”

Ο Quirke είπε ότι ενώ η θεραπεία δεν είναι δύσκολη, είναι σημαντικό οι αισθητικοί ασθενείς και οι επαγγελματίες υγείας να γνωρίζουν τις πιθανότητες μόλυνσης καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον για τα πληρωτικά.

Συνολικά, οι επιπλοκές που προέρχονται από ενέσιμα δερματικά πληρωτικά παραμένουν σπάνιες, με τους συγγραφείς της έκθεσης να εκτιμούν ότι ένα πρόβλημα μπορεί να συμβεί σε μία από τις 20.000 επεμβάσεις “Ωστόσο, οι επιπλοκές αυξάνονται καθώς τα πληρωτικά γίνονται μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αισθητικές διαδικασίες”, δήλωσε ο Quirke.

“Είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζουν οι ασθενείς αισθητικής και οι επαγγελματίες υγείας.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μοιραία χειρουργική επέμβαση για απώλεια βάρους στο Μεξικό σε γυναίκα κάτοικο Αριζόνας

Ποια γυναικεία στήθη προτιμούν οι άνδρες

Όλη η αλήθεια για την Αιδοιοπλαστική

Οριστική λύση για υπέροχα πόδια

Νέα αποκαλυπτική μελέτη δείχνει αύξηση στην αισθητική χειρουργική

Κίνημα γυναικών στη Νότια Κορέα κατά των προτύπων ομορφιάς

Πως θα απαλλαγείτε από τις ραγάδες

Ρινοπλαστική και αδόκιμες χειρουργικές προσεγγίσεις

Εμφυτεύματα: ενδείξεις και αντενδείξεις

Με την λιποαναρρόφηση το τοπικό πάχος εξαφανίζεται οριστικά;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το ποσοστό ανίχνευσης αδενώματος συνδέεται με τον κίνδυνο CRC μετά από θετική FIT

Αδένωμα: Το ποσοστό ανίχνευσης αδενώματος (ADR) των ενδοσκόπων σχετίζεται με τον κίνδυνο για ενδιάμεσους μετακολονοσκοπικούς καρκίνους του παχέος εντέρου (PCCRCs) μετά από ένα θετικό αποτέλεσμα ανοσοχημικής εξέτασης κοπράνων (FIT)

Ο ρόλος του δυσλειτουργικού εντέρου στη μετάσταση του καρκίνου του μαστού σε άλλα σημεία του σώματος

Ο στόχος της ιατρικής κοινότητας είναι να μπορέσει να κατανοήσει τη σχέση εντέρου-μαστοκυττάρου σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού προκειμένου να βρεθεί ο προληπτικός μηχανισμός που θα εμποδίζει την επανεμφάνιση και τη μετάσταση του καρκίνου.

Η επίκτητη ανοσία σε τυχαία τροφικά αλλεργιογόνα μπορεί να προστατεύει ορισμένους τυχερούς ανθρώπους από την COVID-19

Πράγματι, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι παρόλο που οι παράγοντες αυτοί θα μπορούσαν ενδεχομένως να παρέχουν κάποια προστασία από τον SARS-CoV-2, δεν τους βλέπουν ως αντικαταστάτες των σημερινών εμβολίων.

Η απώλεια βάρους βοηθάει στην αρθρίτιδα;

Αρθρίτιδα: Η απώλεια του υπερβολικού βάρους μπορεί όχι μόνο να βοηθήσει στην πρόληψη της αρθρίτιδας του γόνατος, αλλά και να επιβραδύνει την εξέλιξή της σε άτομα που έχουν ήδη την πάθηση, προτείνει μια πρόσφατη μελέτη

Τι έγινε με τα προγράμματα θεραπείας ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Έρευνα: Οι εισαγωγές σε προγράμματα θεραπείας ναρκωτικών μειώθηκαν απότομα κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας, πιθανότατα εξηγώντας μια μεταγενέστερη αύξηση των θανατηφόρων υπερβολικών δόσεων.