Επιστημονικά Νέα

Αισθητική Επέμβαση: Οι γιατροί συνδέουν τα ενέσιμα δερματικά πληρωτικά της γυναίκας με τη διάγνωση σήψης

Αισθητική Επέμβαση: Οι γιατροί συνδέουν τα ενέσιμα δερματικά πληρωτικά της γυναίκας με τη διάγνωση σήψης

Ο Quirke είπε ότι ενώ η θεραπεία δεν είναι δύσκολη, είναι σημαντικό οι αισθητικοί ασθενείς και οι επαγγελματίες υγείας να γνωρίζουν τις πιθανότητες μόλυνσης καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον για τα πληρωτικά.

Αισθητική Επέμβαση: Η γυναίκα εμφάνισε ναυτία και απόστημα κοντά στο σημείο της ένεσης για ένα χρόνο αργότερα. Οι γιατροί στην Ιρλανδία θα παρουσιάσουν μια υπόθεση τον επόμενο μήνα με τη συμμετοχή μιας 29χρονης γυναίκας που υποβλήθηκε σε θεραπεία για σήψη που συνδέεται με ενέσεις δερματικών πληρωτικών στους γλουτούς της που έλαβε 14 μήνες πριν. Η γυναίκα υπέμεινε στο νοσοκομείο για σχεδόν τρεις εβδομάδες και στη συνέχεια χρειάστηκε έξι εβδομάδες αντιβιοτικών για να καθαρίσει τη λοίμωξη, ανέφερε η έκθεση της υπόθεσης.

Οι γιατροί της δήλωσαν ότι η γυναίκα, της οποίας η υπόθεση θα παρουσιαστεί στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (ECCMID) που πραγματοποιήθηκε στο διαδίκτυο από τις 9 έως τις 12 Ιουλίου, δεν είχε προηγούμενο ιατρικό ιστορικό και είχε αναπτύξει ναυτία και απόστημα στον τόπο της ένεσης. που περιβάλλεται από 15 εκατοστά κυτταρίτιδας.

Οι επακόλουθες εξετάσεις αίματος αποκάλυψαν υψηλά επίπεδα λευκών αιμοσφαιρίων και C-αντιδρώσας πρωτεΐνης, που υποδηλώνει φλεγμονή.

Οι γιατροί εκπαίδευσαν το απόστημα με δείγματα θετικά για staphylococcus lugdunensis και pseudomonas orzihabitans, η οποία είναι μια σπάνια αιτία μόλυνσης από δέρμα και μαλακό ιστό, σύμφωνα με δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στο EurekAlert.org. Πέντε ημέρες αργότερα το απόστημα αποστραγγίστηκε ξανά και αφαιρέθηκε νεκρός ιστός και υλικό πλήρωσης.

Μετά την 18ήμερη παραμονή της στο νοσοκομείο και έξι εβδομάδες αντιβιοτικών, η πληγή της έχει επουλωθεί, αλλά οι γιατροί δήλωσαν ότι είναι μια υπενθύμιση “ότι είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν αξιόπιστο αισθητικό χειρουργό”.

“Ο λόγος για τη σημαντική καθυστέρηση μεταξύ χειρουργικής επέμβασης και μόλυνσης δεν είναι σαφής, αλλά μπορεί να οφείλεται στους ασυνήθιστους οργανισμούς που μπορούν να ζήσουν στην επιφάνεια του δερματικού πληρωτικού (γνωστούς ως βιοφίλμ)”, δήλωσε ο Δρ Siobhan Quirke, του Νοσοκομείου St. James του Δουβλίνου. , είπε στο δελτίο τύπου.”

Το Pseudomonas oryzihabitans είναι μια ασυνήθιστη αιτία λοίμωξης από τον άνθρωπο, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει συνδεθεί όλο και περισσότερο με νοσοκομειακές και ευκαιριακές λοιμώξεις.”

Ο Quirke είπε ότι ενώ η θεραπεία δεν είναι δύσκολη, είναι σημαντικό οι αισθητικοί ασθενείς και οι επαγγελματίες υγείας να γνωρίζουν τις πιθανότητες μόλυνσης καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον για τα πληρωτικά.

Συνολικά, οι επιπλοκές που προέρχονται από ενέσιμα δερματικά πληρωτικά παραμένουν σπάνιες, με τους συγγραφείς της έκθεσης να εκτιμούν ότι ένα πρόβλημα μπορεί να συμβεί σε μία από τις 20.000 επεμβάσεις “Ωστόσο, οι επιπλοκές αυξάνονται καθώς τα πληρωτικά γίνονται μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αισθητικές διαδικασίες”, δήλωσε ο Quirke.

“Είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζουν οι ασθενείς αισθητικής και οι επαγγελματίες υγείας.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μοιραία χειρουργική επέμβαση για απώλεια βάρους στο Μεξικό σε γυναίκα κάτοικο Αριζόνας

Ποια γυναικεία στήθη προτιμούν οι άνδρες

Όλη η αλήθεια για την Αιδοιοπλαστική

Οριστική λύση για υπέροχα πόδια

Νέα αποκαλυπτική μελέτη δείχνει αύξηση στην αισθητική χειρουργική

Κίνημα γυναικών στη Νότια Κορέα κατά των προτύπων ομορφιάς

Πως θα απαλλαγείτε από τις ραγάδες

Ρινοπλαστική και αδόκιμες χειρουργικές προσεγγίσεις

Εμφυτεύματα: ενδείξεις και αντενδείξεις

Με την λιποαναρρόφηση το τοπικό πάχος εξαφανίζεται οριστικά;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα πιθανή ανοσοθεραπεία ενισχύει την ικανότητα του οργανισμού να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα

Καρκίνος: Eπιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και το Εθνικό Ινστιτούτο Μοριακής Γενετικής στο Μιλάνο ανακάλυψαν έναν τρόπο περιορισμού της δραστηριότητας μιας ομάδας κυττάρων που ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να απελευθερώσει άλλα ανοσοκύτταρα για να επιτεθεί σε καρκινικούς όγκους.

Γονική άδεια : Περιορισμένο προνόμιο στους κατοίκους των ΗΠΑ

Γονική άδεια : Η άδεια για λόγους υγείας η απόκτησης παιδιού δίνεται στις ΗΠΑ, αρκετά περιορισμένη και με την προϋπόθεση ότι οι πολίτες που θα την λάβουν θα βρίσκονται υπό το πρίσμα ορισμένων προυποθέσεων.

Νέα γονιδιακή θεραπεία στη μάχη κατά του καρκίνου in vitro

Καρκίνος: Η θεραπεία είναι ένα μηχανικό μόριο, που ονομάζεται MS21, που προκαλεί την υποβάθμιση του AKT, ενός ενζύμου δηλαδή που είναι υπερβολικά ενεργό σε πολλούς τύπους καρκίνου. Η εν λόγω μελέτη έδειξε στοιχεία ότι η φαρμακολογική αποδόμηση του AKT γονιδίου είναι μια βιώσιμη θεραπεία για καρκίνους με μεταλλάξεις σε ορισμένα γονίδια.

Η σχέση μεταξύ ψυχικής υγείας/νόσου και καρδιακής προσβολής

Καρδιά Κατάθλιψη: Μια μελέτη του 2020 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA Network Open αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη καρδιακή κατάσταση που σχετίζεται με το άγχος και αφορά μια συναισθηματικά προκαλούμενη αποδυνάμωση της αριστερής κοιλίας της καρδιάς λόγω στρες. 

Ο καφές θα μπορούσε να δράσει προληπτικά κατά της αρρυθμίας σύμφωνα με νέα μελέτη

Καφές Καρδιά: Έρευνα του Πανεπιστημίου UC του San Francisco δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί να προκαλέσει καρδιακή αρρυθμία. Στην πραγματικότητα, κάθε επιπλέον ημερήσιο φλιτζάνι καφέ συσχετίστηκε με 3% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης αρρυθμίας, κολπικής μαρμαρυγής, πρόωρων κοιλιακών συστολών ή άλλων κοινών καρδιακών παθήσεων, αναφέρουν οι ερευνητές.

Το εμβόλιο Johnson & Johnson μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των παραλλαγών COVID-19

Η εταιρεία δήλωσε ότι η μελέτη του Landau δεν μίλησε για την πλήρη φύση της ανοσολογικής προστασίας Αναφέρθηκε σε πρόσθετα δεδομένα της εταιρείας που αποδεικνύουν ότι ένα εμβόλιο COVID-19 με μία δόση Johnson & Johnson "δημιούργησε ισχυρή, επίμονη δραστηριότητα έναντι της ταχέως διαδεδομένης παραλλαγής Delta και άλλων πολύ διαδεδομένων ιών SARS-CoV-2."