Επιστημονικά Νέα

Αεροδυναμική ανάλυση του SARS-CoV-2 σε δύο νοσοκομεία της Wuhan

Αεροδυναμική ανάλυση του SARS-CoV-2 σε δύο νοσοκομεία της Wuhan
 
 
Η συνεχιζόμενη επιδημία COVID-19 εξαπλώθηκε ραγδαία σε παγκόσμια κλίμακα. Ενώ η μετάδοση του SARS-CoV-2 μέσω σταγονιδίων του ανθρώπινου αναπνευστικού συστήματος και της άμεσης επαφής είναι σαφής, η πιθανότητα μετάδοσης αερολύματος είναι ελάχιστα κατανοητή. 
 
Μία νέα μελέτη διερεύνησε την αεροδυναμική φύση του SARS-CoV-2 μετρώντας το ιικό RNA σε αερολύματα σε διάφορες περιοχές δύο νοσοκομείων της Wuhan κατά τη διάρκεια της επιδημίας COVID-19 τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020. 
Η συγκέντρωση του SARS-CoV-2 RNA σε αερολύματα που εντοπίστηκαν σε θαλάμους απομόνωσης και τα αεριζόμενα δωμάτια ασθενών ήταν πολύ χαμηλά, αλλά ήταν αυξημένα στις τουαλέτες των ασθενών. 
 
Τα επίπεδα του αερομεταφερόμενου SARS-CoV-2 RNA στην πλειονότητα των δημόσιων περιοχών δεν ήταν ανιχνεύσιμα εκτός από δύο περιοχές που είναι επιρρεπείς σε πλήθος, πιθανώς λόγω μολυσμένων μεταφορέων στο πλήθος. 
Διαπιστώθηκε ότι ορισμένες περιοχές του ιατρικού προσωπικού είχαν αρχικά υψηλές συγκεντρώσεις ιικού RNA με κατανομές μεγέθους αερολύματος που δείχνουν κορυφές σε περιοχές υπομικρομέτρου ή / και υπερμετρήματος, αλλά αυτά τα επίπεδα μειώθηκαν σε επίπεδα μη ανιχνεύσιμα μετά την εφαρμογή αυστηρών διαδικασιών απολύμανσης. 
 
Αν και οι ερευνητές δεν έχουν αποδείξει τη μολυσματικότητα του ιού που εντοπίστηκε σε αυτές τις νοσοκομειακές περιοχές, προτείνουν ότι ο SARS-CoV-2 μπορεί να έχει τη δυνατότητα μετάδοσης μέσω αερολυμάτων. Τα αποτελέσματά τους δείχνουν ότι ο εξαερισμός δωματίου, ο ανοιχτός χώρος, η απολύμανση προστατευτικών ενδυμάτων και η σωστή χρήση και απολύμανση των χώρων τουαλέτας μπορούν αποτελεσματικά να περιορίσουν τη συγκέντρωση του SARS-CoV-2 RNA στα αερολύματα. Οι μελλοντικές εργασίες πρέπει να διερευνήσουν τη μολυσματικότητα του αερολύματος του ιού. 
 
Υπενθυμίζεται ότι ο διευθυντής του νοσοκομείου της Wuhan έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον νέο κοροναϊό. Ο δρ. Liu Zhiming, διευθυντής του νοσοκομείου Wuchang Hospital, είναι ο πρώτος επικεφαλής νοσοκομειακής μονάδας που θυσιάστηκε στη μάχη κατά της επιδημίας, όπως μετέδωσε το Red Star News. Επίσης, μία νοσοκόμα 59 ετών στο ίδιο νοσοκομείο πέθανε από το ιό. 
Πηγή μέσα από το νοσοκομείο είπε ότι ο γιατρός ήταν ένας υγιής άνδρας και ο θάνατός του εξέπληξε τους πάντες. Το νοσοκομείο δεν έχει σχολιάσει την είδηση.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σύνδεση μεταξύ HDL και διαφορετικών τύπων καρκίνου

Πώς σχετίζεται η παιδική παχυσαρκία με την Covid-19;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ερευνητές εντοπίζουν συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου που καταστρέφονται από την υψηλή αρτηριακή πίεση και εμπλέκονται στη νοητική παρακμή, την άνοια

Η διαστολική DBP αρτηριακή πίεση από μόνη της δεν προβλέπει μείωση της γνωστικής λειτουργίας, αλλά στην πραγματικότητα είναι προστατευτική όταν προσαρμόζεται για τη συστολική SBP αρτηριακή πίεση. Αυτό το αποτέλεσμα ίσχυε τόσο κατά την παρατήρηση όσο και κατά τη χρήση της Μεντελιανής τυχαιοποίησης", γράφουν και συνεχίζουν συζητώντας τους πιθανούς λόγους γι' αυτό.

Ανακάλυψη θα μπορούσε να είναι το κλειδί για τη μείωση της αντίστασης στη θεραπεία της λευχαιμίας

"Εάν οι μελλοντικές κλινικές δοκιμές επιβεβαιώσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου που στοχεύει  τα δραστικά είδη οξυγόνου ROS, η προσέγγιση αυτή θα βοηθήσει πιθανότατα ένα μεγάλο υποσύνολο ατόμων με οξεία μυελογενή λευχαιμία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ανθεκτική στα φάρμακα νόσο".

Πώς να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου

Υγεία εντέρου: Ο μόνος πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου είναι να υποβάλλεστε σε προληπτικό έλεγχο ρουτίνας, ξεκινώντας από την ηλικία των 45 ετών.

Πώς τα γονίδιά σας επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς;

Χοληστερόλη: Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα γονίδια μπορούν να επηρεάσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου είναι ζωτικής σημασίας για να κατανοήσουμε τι την προκαλεί και ανεβάζει τα επίπεδα χοληστερίνης.

Υπολογιστική μέθοδος μπορεί να παρακολουθεί την εξάπλωση της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά με την πάροδο του χρόνου

Προτείνει μια διαδικασία για τη συνεχή παρακολούθηση των μεταβολών στα βακτηριακά γονιδιώματα με την πάροδο του χρόνου, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τη μελλοντική έρευνα για την ανάπτυξη αντιβιοτικών ή να επηρεάσει τα θεραπευτικά σχήματα.

Πώς κλιμακώθηκε το κόστος της παχυσαρκίας μέσα σε 10 χρόνια

Παχυσαρκία κόστος: Η παχυσαρκία είναι συχνά πρωταρχικός στόχος του προγραμματισμού ευεξίας των εργοδοτών, καθώς είναι μια από τις πιο ακριβές ασθένειες στις ΗΠΑ και συνδέεται συχνά με ακριβές συννοσηρότητες.