ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εμβόλιο νόσηση Covid: Γιατί νοσούν με κορωνοϊό τόσο πολλοί εμβολιασμένοι;

Εμβόλιο νόσηση Covid: Γιατί νοσούν με κορωνοϊό τόσο πολλοί εμβολιασμένοι;

Εμβόλιο νόσηση Covid: Η Όμικρον είναι πιο πιθανό να μολύνει ανθρώπους, ακόμα κι αν δεν έχει υψηλή νοσηρότητα, και η κυριαρχία της συνέπεσε με την περίοδο των διακοπών. Οι άνθρωποι μπορεί λανθασμένα να πιστεύουν ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 θα αποτρέψουν εντελώς τη μόλυνση.

Γιατί τόσοι πολλοί εμβολιασμένοι άνθρωποι παθαίνουν COVID-19 τον τελευταίο καιρό; Παίζουν μερικοί παράγοντες, ξεκινώντας με την εμφάνιση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον. Η Omicron είναι πιο πιθανό να μολύνει ανθρώπους, ακόμα κι αν δεν τους κάνει πολύ άρρωστους, και η έκρηξή της συνέπεσε με την περίοδο των διακοπών σε πολλά μέρη. Οι άνθρωποι μπορεί λανθασμένα να πιστεύουν ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 θα μπλοκάρουν εντελώς τη μόλυνση. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει απόλυτα. Αντιθέτως, τα εμβόλια έχουν σχεδιαστεί κυρίως για την πρόληψη σοβαρών ασθενειών. Αυτό αναφέρει ο Louis Mansky, ερευνητής ιών στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

Και τα εμβόλια εξακολουθούν να κάνουν τη δουλειά τους σε αυτό το μέτωπο, ιδιαίτερα για άτομα που έχουν λάβει ενισχυτική δόση εμβολίου. Δύο δόσεις των εμβολίων Pfizer-BioNTech ή Moderna ή μία δόση του εμβολίου Johnson & Johnson εξακολουθούν να προσφέρουν ισχυρή προστασία από σοβαρές ασθένειες από την Όμικρον. Αν και αυτές οι αρχικές δόσεις εμβολίου δεν είναι πολύ καλές για τον αποκλεισμό της λοίμωξης από την Όμικρον, τα boosters – ιδιαίτερα με τα εμβόλια Pfizer και Moderna – αυξάνουν τα επίπεδα των αντισωμάτων για να αποτρέψουν τη μόλυνση. Η Omicron φαίνεται να αναπαράγει πολύ πιο αποτελεσματικά από τις προηγούμενες παραλλαγές.

Και αν τα μολυσμένα άτομα έχουν υψηλά φορτία ιών, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να τον μεταδώσουν σε άλλους, ειδικά σε μη εμβολιασμένους. Τα εμβολιασμένα άτομα που μολύνουν τον ιό είναι πιο πιθανό να έχουν ήπια συμπτώματα, εάν υπάρχουν, καθώς οι εμβόλια ενεργοποιούν πολλαπλές άμυνες στο ανοσοποιητικό σας σύστημα, καθιστώντας πολύ πιο δύσκολο για το omicron να τα ξεπεράσει όλα. Οι συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς δεν έχουν αλλάξει. Οι γιατροί λένε να φοράτε μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, να αποφεύγετε τα πλήθη και να εμβολιάζεστε και να ενισχύεστε. Παρόλο που οι βολές δεν σας εμποδίζουν πάντα να κολλήσετε τον ιό, θα κάνουν πολύ πιο πιθανό να παραμείνετε ζωντανοί και έξω από το νοσοκομείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Για εμβολιασμένους αρκεί θετικό rapid test για αναρρωτική άδεια 5 ημερών

Πώς μπορούν οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας να βοηθήσουν με την διστακτικότητα του εμβολίου;

Τα μέτρα του Plan B θα παραμείνουν στη Βρετανία για καιρό

Πώς πρόκειται να τελειώσει αυτή η πανδημία;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το παράδοξο της συσχέτισης μεταξύ μάσκας και μεταδοτικότητας της Covid

Covid μάσκα: Τα τυπικά μοντέλα λοίμωξης τείνουν να εστιάζουν μόνο σε καταστάσεις ασθενειών, παραβλέποντας τη δυναμική ενός πολύπλοκου παραδόξου. Ενώ η κάλυψη μειώνει τα ποσοστά μετάδοσης και κατά συνέπεια τον επιπολασμό της νόσου, η μείωση της νόσου αναστέλλει τη χρήση μάσκας, προάγοντας έτσι την επιδημική αναζωπύρωση.

Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις Παραμελημένες Τροπικές Ασθένειες

Παραμελημένες Τροπικές Ασθένειες (NTD): Πρόκειται για μια διαφορετική ομάδα 20 παθήσεων που προκαλούνται από μια ποικιλία παθογόνων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των ιών, βακτηρίων, παρασίτων, μυκήτων και τοξινών.

Τι είναι η ωμοφαγική διατροφή και γιατί να τη δοκιμάσουμε;

Raw food diet: Η ωμοφαγική δίαιτα μπορεί να φαίνεται σαν ένας ακραίος τρόπος διατροφής, αλλά πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για την υγεία σας από το να καταναλώνετε τρόφιμα που έχουν υποστεί επεξεργασία ή μαγειρευτεί.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια ώστε να συμβεί ευχάριστα.

Η ευλογιά των πιθήκων δεν αποτελεί επί του παρόντος παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία

ΠΟΥ: Ο επικεφαλής του ΠΟΥ σημείωσε ότι η Επιτροπή είχε επισημάνει ότι η ευλογιά των πιθήκων κυκλοφορεί σε πολλές αφρικανικές χώρες εδώ και δεκαετίες και έχει παραμεληθεί από την άποψη της έρευνας, της προσοχής και της χρηματοδότησης.

Τα ταξίδια μπορούν να προσφέρουν πραγματικά οφέλη για την ψυχική υγεία

Ταξιδιωτική θεραπεία: Οι ιατροί μπορούν να συστήσουν θεραπείες άνοιας όπως μουσικοθεραπεία, άσκηση, γνωστική διέγερση, θεραπεία αναπόλησης, αισθητηριακή διέγερση και προσαρμογές στις ώρες γευμάτων και στο περιβάλλον του ασθενούς, ενώ όλα αυτά τα βρίσκουμε συχνά στις διακοπές.

Ανακάλυψη τεστ αίματος για τον καρκίνο του ήπατος

Καρκίνος: Με την αύξηση των ποσοστών παχυσαρκίας και διαβήτη, η επίπτωσή της αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με NAFLD έχουν έως και δεκαεπτά φορές αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ήπατος.

Αυξημένος επιπολασμός πονοκεφάλων στους εφήβους κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πονοκέφαλος κορωνοϊός: Πάνω από το ένα τρίτο των μαθητών που έλαβαν διαδικτυακά μαθήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 ανέφεραν επιδείνωση των συμπτωμάτων κεφαλαλγίας ή νέας εμφάνισης πονοκεφάλων.