ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εμβόλια Κορωνοιός : Τον Απρίλιο επιτεύχθηκαν 1,4 εμβολιασμοί

Εμβόλια Κορωνοιός : Τον Απρίλιο επιτεύχθηκαν 1,4 εμβολιασμοί

Εμβόλια Κορωνοιός : Η δημιουργία περισσότερων εμβολιαστικών κέντρων καταφέρνουν να κάνουν τις εμβολιαστικές διαδικασίες να επιταχυνθούν αφού πλέον θα εμβολιάζουν μέρα και νύχτα.

Οι εμβολιαστικές δόσεις που χορηγήθηκαν όλο τον Απρίλιο κατάφεραν να εμβολιάσουν το 1,5% του πληθυσμού αγγίζοντας τον στόχο που είχαν θέσει γιατροί και κυβέρνηση. Σύμφωνα με την έκθεση των επίσημων στοιχείων τον μήνα Απρίλιο καταγράφηκε ρεκόρ στις δεύτερες δόσεις δίνοντας ανάσα στην κυβέρνηση. Ακόμα ακολουθεί και αναλυτικά πόσα εμβόλια περιμένουμε να μας έρθουν τον Μάιο από κάθε εταιρία.

Δόσεις που χορηγήθηκαν

  • Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν, τον Απρίλιο καταγράφηκαν ότι έγιναν 1.397 δόσεις εκ των οποίων για 1,06 πολίτες ήταν η πρώτη δόση, ενώ για 336.956 πολίτες ήταν η δεύτερη δόση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο καταγράφηκε ρεκόρ των πολιτών που έκαναν την δεύτερη δόση.

Πόσες δόσεις χορηγήθηκαν μέχρι τέλη Μαρτίου

  • Μέχρι τέλη Μαρτίου χορηγήθηκαν 3,097 εκατομμύρια δόσεις και αφορούσε κυρίως την Αττική και την Νίσυρο , αφού σε αυτά τα μέρη έγιναν 1,244 δόσεις. Από τις 3,097 δόσεις οι 944,123 αφορούσαν πληθυσμό που εμβολιαζόταν για δεύτερη φορά, ενώ

Κρίσιμος εμβολιαστικός μήνας ο Μάιος

  • Ο Μάιος θεωρείτε πολύ κρίσιμος μήνας επειδή θα δείξει αν θα υπάρξει επίτευξη του στόχου να δημιουργηθεί συλλογική ανοσία απέναντι στον ιό του Κορωνοιού . Ο στόχος είναι μέσα σε αυτό τον μήνα να εμβολιαστούν 5 εκατομμύρια του πληθυσμού σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο αυτό τον μήνα αναμένεται να χορηγηθούν κοντά στις 2 εκατομμύρια δόσεις.

Αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων

  • Τον μήνα Μάιο θα αυξηθούν τα εμβολιαστικά κέντρα, αφού φτάσουν τα 1.500 και θα εμβολιάζουν από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα.
  • Αυτή η ενέργεια γίνεται για να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τον Ιούνιο 6 εκατομμύρια εμβολιασμοί.
  • Τον επόμενο μήνα αναμένεται να παραδοθούν στην χώρα μας 4,5 εκατομμύρια δόσεις, από αυτές, κάθε εταιρία θα δώσει συγκεκριμένα από
  1. 650.000 δόσεις η εταιρία moderna
  2. 1,26 εκατομμύρια δόσεις από την εταιρία johnson & Johnson
  3. 4,5 εκατομμύρια δόσεις από την Pfizser
  4. 900.000 εκατομμύρια δόσεις από την astrazeneca.

Ακολουθεί βίντεο για τα εμβόλια του κορωνοιού

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα σημάδια που δείχνουν ότι έχετε περάσει κορωνοϊό χωρίς συμπτώματα

Άννα Μαρία Βέλλη : κάνει το εμβόλιο και στέλνει το δικό της μήνυμα

Αντίστροφη μέτρηση για την άρση των μέτρων- Τη Δευτέρα ανοίγουν δημοτικά - γυμνάσια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Με νευρολογικά προβλήματα 8 στους 10 νοσηλευόμενοι με Covid

Κορωνοϊός: Οι νοσηλευόμενοι με νευρολογικά συμπτώματα αντιμετωπίζουν εξαπλάσιο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με εκείνους που επίσης νοσηλεύονται αλλά δεν έχουν νευρολογικές επιπλοκές, σύμφωνα με διεθνή μελέτη.

Γυμναστήρια Παιδότοποι : Τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης

Γυμναστήρια Παιδότοποι : ΤΟ υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων εξέδωσε δελτίο τύπου για να ενημερώσει ότι από 28-30 Μαίου ξεκινάει το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης για παιδότοπους και γυμναστήρια.

ψυχική υγεία : Οι τομείς που επηρεάζει

ψυχική υγεία : Όταν δεν έχουμε ομαλή ψυχική υγεία τότε επηρεάζονται πολλοί και διάφοροι τομείς στην ζωή μας . Σε αυτό το άρθρο σας αναλύουμε τους τομείς αυτούς αλλά και τα σημάδια που μαρτυρούν ότι νοσείτε ψυχικά.

Απλές συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας να αντιμετωπίσει το φόβο του για τη θάλασσα

Θάλασσα: Ενώ κανείς θα περίμενε ότι μετά από 9 μήνες στο υδάτινο περιβάλλον της μήτρας το μικρό σας θα έχει μια έμφυτη αγάπη για το νερό, αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, ώστε να βοηθήσετε το μικρό σας να ξεπεράσει το φόβο του για το νερό;

Άνισα αποτελέσματα για την υγεία στο σύστημα των ΗΠΑ

Τα ευρήματα προσθέτουν στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο παράγοντες της τάξης, της εθνικότητας, της γεωγραφίας, της εκπαίδευσης και του εισοδήματος επηρεάζουν την πρόσβαση ενός ατόμου σε υπηρεσίες υγείας και την ποιότητα αυτών των υπηρεσιών που λαμβάνονται στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ.