ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εμβόλια Κορωνοιός : Ελλιπή η προστασία από τα εμβόλια

Εμβόλια Κορωνοιός : Ελλιπή η προστασία από τα εμβόλια

Εμβόλια Κορωνοιός :

Μέχρι τώρα, οι περισσότεροι από εμάς είναι πολύ εξοικειωμένοι με τις νέες κάρτες που εκδόθηκαν μετά τη λήψη του πρώτου μας σχήματος δύο δόσεων του εμβολίου COVID-19. Τεκμηριώνει τον τύπο του εμβολίου που λάβατε και την ημερομηνία – και συνήθως θυμίζει πότε πρέπει να λάβετε την κρίσιμη δεύτερη δόση.

Ναι, μπορείτε να λάβετε την εφάπαξ δόση Johnson & Johnson, αλλά η συντριπτική πλειονότητα των χορηγηθέντων εμβολίων στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν σχήματα δύο δόσεων.

Η δεύτερη δόση δεν προστατύει από τον ιό

  • Ωστόσο, σε μια πιο πρόσφατη μελέτη που δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί, η Δημόσια  διαπιστώνει ότι μια δεύτερη δόση δεν σας προστατεύει από μια λοίμωξη SARS-CoV-2 – παρέχει ισχυρή προστασία έναντι στελεχών κοροναϊού, όπως αυτό που για πρώτη φορά εντοπίστηκε στην Ινδία.
  • Περιμένουμε ότι τα εμβόλια θα είναι ακόμη πιο αποτελεσματικά στην πρόληψη της νοσηλείας και του θανάτου, δήλωσε, η επικεφαλής ανοσοποίησης στο PHE . “Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να λάβετε και τις δύο δόσεις για να αποκτήσετε τη μέγιστη προστασία έναντι όλων των υπαρχόντων και των αναδυόμενων παραλλαγών.

Και τα δύο εμβόλια παρείχαν ελάχιστη προστασία έναντι παραλλαγών μετά από μία μόνο δόση
  • Η μελέτη PHE ανέλυσε δεδομένα για όλες τις ηλικιακές ομάδες και διάφορες εθνικότητες από τις 5 Απριλίου και περιελάμβανε λίγο περισσότερα από 1.000 άτομα που επιβεβαιώθηκαν ότι είχαν λοίμωξη με αυτήν την παραλλαγή χρησιμοποιώντας γονιδιωματική αλληλούχιση.
  • Είναι σημαντικό ότι και τα δύο εμβόλια ήταν μόνο περίπου 33% αποτελεσματικά κατά της συμπτωματικής νόσου από το B.1.617.2 και μόνο το 50% αποτελεσματικά έναντι της πιο κοινής παραλλαγής που
  •  Εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο , μετά από μία μόνο δόση.
  •  Μετά από δύο δόσεις, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο Pfizer ήταν 88% αποτελεσματικό κατά της συμπτωματικής νόσου από την παραλλαγή Β.1.617.2 και 93% αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Β.1.1.7. Αυτά τα ποσοστά καταγράφηκαν 2 εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση.

Ακολουθεί βίντεο για τα εμβόλια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έτοιμο προς χρήση το ψηφιακό πιστοποιητικό - Μητσοτάκης: Έτοιμοι να το ενεργοποιήσουμε πριν την 1η Ιουλίου

Κίνηση- "κλειδί" για να μην ξαναπάρετε τα κιλά που χάσατε

Αναστολές : Τι θα ισχύσει για τις σχολές χορών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κρίση υγείας στο εργατικό δυναμικό: Γιατί είμαστε τόσο ασθενείς;

Κρίση υγείας στο εργατικό δυναμικό: Συνολικά, εκτιμά ότι σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυτό που αποκαλεί μια κατάσταση περιορισμού της εργασίας. 

Είναι το μήλο φίλος της εγκύου και του εμβρύου;

Μήλα εγκυμοσύνη: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα μήλα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ενέργειά σας, να υποστηρίξετε την ανάπτυξη του μωρού σας και να σας κρατήσουν χορτάτες μεταξύ των γευμάτων.

Βασικά σημάδια για την αναγνώριση ενός ναρκισσιστή

Ναρκισσισμός: Αναγνωρίζοντας τα σημάδια του ναρκισσισμού, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από πιθανή χειραγώγηση και να διατηρήσετε πιο υγιείς σχέσεις βασισμένες στον αμοιβαίο σεβασμό και την ενσυναίσθηση.