Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ζυμαρικά με μπρόκολο και cheddar: Το πιο comfort φαγητό

Ζυμαρικά με μπρόκολο και cheddar: Το πιο comfort φαγητό

Ζυμαρικά με μπρόκολο και cheddar: Τα ζυμαρικά με μπρόκολο και τυρί τσένταρ είναι ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι. Συνδυάζοντας την κρεμώδη γεύση του τυριού με τα θρεπτικά συστατικά του μπρόκολου,

Τα ζυμαρικά με μπρόκολο και τυρί τσένταρ είναι ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι. Συνδυάζοντας την κρεμώδη γεύση του τυριού με τα θρεπτικά συστατικά του μπρόκολου, αποτελεί ένα πλήρες γεύμα που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Παρακάτω θα βρείτε τη συνταγή για να το ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα.


Υλικά (για 4 άτομα):

  • 300 γρ. ζυμαρικά (π.χ. πέννες ή φιογκάκια)
  • 1 κεφαλή μπρόκολο (σε μικρά μπουκετάκια)
  • 200 γρ. τυρί τσένταρ (τριμμένο)
  • 250 ml γάλα (ή κρέμα γάλακτος για πιο κρεμώδη υφή)
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα (προαιρετικά για επιπλέον γεύση)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)

 

Οδηγίες:

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας αλάτι στο νερό. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ετοιμάζουμε το μπρόκολο: Σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζουμε το μπρόκολο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει αλλά να παραμένει τραγανό. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Φτιάχνουμε τη σάλτσα τυριού: Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά για να φτιάξουμε μια αχνιστή μπεσαμέλ. Σταδιακά ρίχνουμε το γάλα, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε για να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  4. Προσθέτουμε το τυρί: Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί τσένταρ στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει κρεμώδης. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα και το σκόρδο (αν χρησιμοποιούμε).
  5. Συνδυάζουμε όλα τα υλικά: Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και το μπρόκολο στη σάλτσα τυριού και ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθούν.
  6. Σερβίρουμε: Σερβίρουμε τη ζεστή σούπα σε πιάτα και απολαμβάνουμε!

Αυτό το πιάτο είναι γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά, ενώ είναι ιδανικό για μια γρήγορη και ικανοποιητική λύση για το βραδινό γεύμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το τέλειο πιάτο για ρομαντικό δείπνο

Πώς να απολαύσετε την καρμπονάρα σας χωρίς τύψεις

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Σουφλέ με ζυμαρικά και με τραγανή κρούστα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon