Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα

Η χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα είναι ένα νόστιμο και ιδιαίτερα αρωματικό πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας αλλά και την οικογένειά σας. Ακολουθήστε τη συνταγή μας και απολαύστε μια γευστική εμπειρία!

Η χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα είναι ένα νόστιμο και ιδιαίτερα αρωματικό πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας αλλά και την οικογένειά σας. Ακολουθήστε τη συνταγή μας και απολαύστε μια γευστική εμπειρία!


Υλικά:

  • 800 γρ. χοιρινό κρέας (πορύτερο ή σπάλα), κομμένο σε κύβους
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα (προτιμήστε σινάπης ή απαλή)
  • 1 μπύρα (περίπου 330 ml)
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Φρεσκοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα

 

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το χοιρινό κρέας με τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε το να μαρινάρεται για τουλάχιστον 30 λεπτά, ώστε να απορροφήσει τις γεύσεις.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κομμένο χοιρινό και τηγανίστε το μέχρι να ροδίσει καλά απ’ όλες τις πλευρές, περίπου 5-7 λεπτά. Μην overcrowd το τηγάνι, αν χρειαστεί, τηγανίστε το κρέας σε δόσεις.
  3. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, αφαιρέστε το από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τον λιωμένο σκόρδο. Σοτάρετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα και αρωματικά.
  4. Στη συνέχεια, προσθέστε την κόκκινη πιπεριά και τη ρίγανη και συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
  5. Βάλτε  το  χοιρινό στο τηγάνι και προσθέστε τη μπύρα. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το να βράσει. Μειώστε τη φωτιά και σκεπάστε το τηγάνι. Αφήστε να μαγειρευτεί για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και οι γεύσεις να αναμειχθούν.
  6. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι ή πιπέρι κατά βούληση. Σερβίρετε τη χοιρινή τηγανιά ζεστή, πασπαλισμένη με φρέσκο μαϊντανό.

Να είστε σίγουροι ότι αυτό το πιάτο θα σας ενθουσιάσει! Σερβίρετε με ρύζι, πατάτες τηγανητές ή φρέσκο ψωμί για να απολαύσετε τη νόστιμη σάλτσα. Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κάστανα: Η τροφή που στηρίζει τη ρύθμιση της ινσουλίνης

Muffins καρύδας: Η ιδανική συνταγή για τους λάτρεις της καρύδας

Μπανάνα: Το φρούτο που πρέπει να εντάξετε στην διατροφή σας για μία ομαλή εγκυμοσύνη

Λαχανικά Ανοσοποιητικό: Αυτά τα λαχανικά θα θωρακίσουν το ανοσοποιητικό σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon