Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Βραδινό σνακ: Yγιεινό σνακ αργά το βράδυ χωρίς ενοχές

Βραδινό σνακ: Yγιεινό σνακ αργά το βράδυ χωρίς ενοχές

Βραδινό σνακ: Το σνακ αργά το βράδυ δεν χρειάζεται να είναι συνώνυμο της ενοχής.

Το σνακ αργά το βράδυ δεν χρειάζεται να είναι συνώνυμο της ενοχής. Το να κάνετε προσεκτικές επιλογές όταν επιλέγετε τα σνακ σας μπορεί να ικανοποιήσει τις λιγούρες χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την υγεία σας. Η επιλογή θρεπτικών επιλογών πλούσιων σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και βασικά θρεπτικά συστατικά μπορεί να είναι τόσο ικανοποιητική όσο και χωρίς ενοχές.


Γιαούρτι με μούρα

Αφεθείτε σε ένα μπολ με ελληνικό γιαούρτι με φρέσκα μούρα. Το ελληνικό γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και προβιοτικά, προάγοντας την υγεία του εντέρου, ενώ τα μούρα προσφέρουν αντιοξειδωτικά και φυσική γλυκύτητα.

Μπαστούνια λαχανικών με χούμους

Ψιλοκόψτε πολύχρωμα λαχανικά όπως καρότα, αγγούρι και πιπεριές και συνδυάστε τα με χούμους. Το χούμους είναι ένα θρεπτικό ντιπ που παρασκευάζεται από ρεβίθια, παρέχοντας μια καλή πηγή πρωτεΐνης και υγιών λιπαρών.

Ποπ κορν με αέρα

Παραλείψτε το ποπ κορν μικροκυμάτων γεμάτο με βούτυρο και επιλέξτε ποπ κορν με αέρα. Είναι δημητριακό ολικής αλέσεως, πλούσιο σε φυτικές ίνες και μπορεί να καρυκευτεί με βότανα ή θρεπτική μαγιά για πρόσθετη γεύση.

Μείγμα ξηρών καρπών και σπόρων

Δημιουργήστε ένα προσαρμοσμένο μείγμα από αμύγδαλα, καρύδια και σπόρους κολοκύθας. Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι γεμάτοι με υγιή λίπη, πρωτεΐνες και βασικά θρεπτικά συστατικά, δημιουργώντας ένα χορταστικό και τραγανό σνακ.

Μαύρη σοκολάτα και αμύγδαλα

Απολαύστε μια μικρή μερίδα μαύρης σοκολάτας (70% κακάο και άνω) σε συνδυασμό με αμύγδαλα. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικά και τα αμύγδαλα προσφέρουν μια δόση υγιεινών λιπών και πρωτεΐνης.

Τυρί cottage με ανανά

Το τυρί κότατζ είναι μια πηγή παραγωγής πρωτεϊνών και ο συνδυασμός του με φρέσκο ανανά προσθέτει φυσική γλυκύτητα και βιταμίνη C.

Τοματίνια με μοτσαρέλα

Τα ντοματίνια και η φρέσκια μοτσαρέλα αποτελούν ένα απολαυστικό σνακ με ελεγχόμενες μερίδες. Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνες, ενώ η μοτσαρέλα παρέχει πρωτεΐνη.

Κατεψυγμένες φέτες μπανάνας με φυστικοβούτυρο

Παγώστε τις φέτες μπανάνας και απλώστε πάνω τους μια λεπτή στρώση από φυσικό φυστικοβούτυρο. Οι μπανάνες προσφέρουν φυσική γλυκύτητα και κάλιο και το φυστικοβούτυρο προσθέτει πρωτεΐνη και υγιή λίπη.

Επιλέγοντας αυτά τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά σνακ, μπορείτε να ικανοποιήσετε τις επιθυμίες σας αργά το βράδυ, ενώ ταυτόχρονα θρέφετε το σώμα σας χωρίς την ενοχή που συχνά συνδέεται με την παροχή λιγότερο υγιεινών επιλογών. Θυμηθείτε να ασκείτε τον έλεγχο των μερίδων για να διατηρήσετε μια ισορροπημένη και προσεκτική προσέγγιση στο σνακ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ηλιόσποροι: Μια βόμβα σιδήρου και φολικού οξέος

Τα ψητά ρεβίθια είναι ένα πεντανόστιμο, χειμερινό, υγιεινό σνακ που θα λατρέψετε

Προσθέστε τα ποπ κορν στα υγιή σας σνακ

Τι σνακ μπορούν να πάρουν τα παιδιά στο σχολείο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon