Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Θετικότητα ορμόνες: Πώς η σοκολάτα επηρεάζει θετικά τη διάθεση και τη λειτουργία του εγκεφάλου;

Θετικότητα ορμόνες: Πώς η σοκολάτα επηρεάζει θετικά τη διάθεση και τη λειτουργία του εγκεφάλου;

Θετικότητα ορμόνες: Πέρα από την ακαταμάχητη γεύση και την παρακμιακή υφή της, η σοκολάτα έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει μια σειρά από πιθανά πλεονεκτήματα για την ευημερία μας. 

Πέρα από την ακαταμάχητη γεύση και την παρακμιακή υφή της, η σοκολάτα έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει μια σειρά από πιθανά πλεονεκτήματα για την ευημερία μας. Αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας, απολαύστε τη στιγμή χωρίς ενοχές καθώς εμβαθύνουμε στα εκπληκτικά οφέλη της σοκολάτας για την υγεία. Η σοκολάτα, ιδιαίτερα η μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, έχει συνδεθεί με πολλά οφέλη για την υγεία.

Σπόροι κακάο

Έρευνες δείχνουν ότι τα φλαβονοειδή στους κόκκους κακάο είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά, μειώνουν τη φλεγμονή και βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς. Αυτές οι ενώσεις έχουν δείξει δυνατότητες στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και την προώθηση της υγιούς ροής του αίματος, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Μπορείτε να απολαύσετε τις πλούσιες, έντονες γεύσεις ενώ υποστηρίζετε την καρδιαγγειακή σας ευεξία επιλέγοντας μαύρη σοκολάτα υψηλής ποιότητας.  

Μελέτες λένε ότι η σοκολάτα μπορεί επίσης να επηρεάσει θετικά τη διάθεση και τη λειτουργία του εγκεφάλου, απελευθερώνοντας ορμόνες «καλής αίσθησης», οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην ευτυχία και τη χαλάρωση. Επιπλέον, η παρουσία φλαβονολών στη σοκολάτα έχει συνδεθεί με ενισχυμένη γνωστική λειτουργία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της μνήμης και της προσοχής. Έτσι, καθώς γιορτάζετε πλέον η Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας, απολαύστε αυτή την απόλαυση που ανεβάζει τη διάθεσή σας και ακονίζει το μυαλό σας. Η σοκολάτα μπορεί να ενισχύσει τη διάθεση και τη γνωστική λειτουργία λόγω της περιεκτικότητάς της σε ενώσεις όπως φλαβονοειδή και καφεΐνη. Αυτή η τάση σχετίζεται και με την παραγωγή σοκολάτας. Για να είναι σε ζήτηση μεταξύ των πελατών, κάθε μπομπονιέρα/φλοιός αραιώνει ή μπάρες στο Criollo αποτελείται από καθαρό κακάο και φυσικά συστατικά όπως φρούτα (αποξηραμένα ή πολτό) και ξηρούς καρπούς. 

Οι ευεργετικές ιδιότητες της σοκολάτας

Ανά τους αιώνες, η σοκολάτα λατρεύεται όχι μόνο για τη νόστιμη γεύση της αλλά και για τη θετική της επίδραση στην υγεία μας. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, αυτή η απολαυστική απόλαυση έχει αφήσει μια μόνιμη εντύπωση, δείχνοντάς μας πώς η εξαιρετική γεύση, η γεύση και η αίσθηση ευεξίας μπορούν να πάνε χέρι-χέρι. Ανακαλύπτουμε μερικά συναρπαστικά γεγονότα καθώς αποκαλύπτουμε τα μυστικά των ευεργετικών ιδιοτήτων της σοκολάτας. Η αφθονία των αντιοξειδωτικών της σοκολάτας υποστηρίζει μια υγιή καρδιά, ενώ οι ιδιότητες που τονώνουν τη διάθεση φέρνουν χαρά στη ζωή μας.  

Είτε απολαμβάνετε ένα βελούδινο κομμάτι μαύρης σοκολάτας είτε απολαμβάνετε μια απολαυστική τρούφα σοκολάτας, να θυμάστε ότι το μέτρο είναι ζωτικής σημασίας. Αυτήν την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας λοιπόν, χαρίστε στον εαυτό σας την καλοσύνη της σοκολάτας και πάρτε τους εορτασμούς ένα βήμα πιο ψηλά με μια τέρψη χωρίς ενοχές. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καταρρίπτοντας τους πιο γνωστούς μύθους για την σοκολάτα

Ποιες τροφές θεωρούνται κατάλληλες για τους σκύλους μας;

Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό σοκολάτας

Πόση σοκολάτα μπορούμε να τρώμε μέσα σε μια εβδομάδα;

Τι είναι η γκανάζ και πώς χρησιμοποιείται στα γλυκά;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έχει σημασία τι τρώτε ή πίνετε πριν κοιμηθείτε;

Το να έχεις πολλή τροφή στο στομάχι σου πριν τον ύπνο μπορεί να ανακατευθύνει τη ροή του αίματος προς το έντερο για να αφομοιώσει το φαγητό, που σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερη ροή αίματος στον εγκέφαλό σου.

Στήθος κοτόπουλου: Σύμμαχος κατά της κατάθλιψης;

Στήθος κοτόπουλου: Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα στήθη κοτόπουλου από μόνα τους δεν είναι θεραπεία για την κατάθλιψη. Ωστόσο, μπορεί να είναι ένα χρήσιμο διατροφικό εργαλείο ως μέρος μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για τη διαχείριση των συμπτωμάτων.

Ποιες τροφές μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου;

Περιορίζοντας την κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων, ζάχαρης και καπνιστών ή τηγανητών τροφίμων, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου και να κάνετε σημαντικά βήματα προς μια πιο υγιεινή ζωή.

Close Icon