Διατροφή

Θαλασσινό αλάτι επεξεργασία: Είναι το θαλασσινό αλάτι πιο θρεπτικό από το κοινό επιτραπέζιο; [vid]

Θαλασσινό αλάτι επεξεργασία: Είναι το θαλασσινό αλάτι πιο θρεπτικό από το κοινό επιτραπέζιο; [vid]

Θαλασσινό αλάτι επεξεργασία: Τα τελευταία χρόνια, το θαλασσινό αλάτι ενδείκνυται ως πιο υγιεινή και θρεπτική διατροφική επιλογή σε σύγκριση με το κοινό επιτραπέζιο αλάτι. Διαβάστε στο κείμενο που ακολουθεί ποιες είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ των δύο ειδών αλατιού, καθώς και ποιο είδος είναι πιο ευεργετικό για την υγεία σας.

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί σε τι διαφέρει το θαλασσινό αλάτι από το κοινό επιτραπέζιο άλας; Λοιπόν, σύμφωνα με την κλινική Mayo στις ΗΠΑ, οι κύριες διαφορές μεταξύ του θαλασσινού και του επιτραπέζιου αλατιού είναι στη γεύση, την υφή και τον τρόπο επεξεργασίας τους.

  • Πώς παράγεται το θαλασσινό αλάτι;

Το θαλασσινό αλάτι παράγεται με εξάτμιση του ωκεάνιου/θαλασσινού νερού ή του νερού που προέρχεται από λίμνες αλμυρών υδάτων και συνήθως υφίσταται λίγη επεξεργασία. Ανάλογα με την φυσική πηγή προέλευσης του νερού, το θαλασσινό αλάτι παρουσιάζει διαφορετικές συγκεντρώσεις σε ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Ειδικότερα, τα μέταλλα, πέραν των ευεργετικών τους επιδράσεων στην ανθρώπινη υγεία, προσθέτουν γεύση και χρώμα στο θαλασσινό αλάτι, το οποίο φτάνει επίσης σε μια ποικιλία υφών ή επιπέδων τραχύτητας.

  • Ποια είναι η διαδικασία παραγωγής του επιτραπέζιου αλατιού;

Το επιτραπέζιο αλάτι εξορύσσεται συνήθως από αποθέμετα υπόγειου αλατιού. Ακολούθως, υποβάλλεται σε μεγαλύτερη επεξεργασία για την απομάκρυνση των ορυκτών. Συνήθως, περιέχει πρόσθετα συστατικά για την αποφυγή της συσσώρευσης. Τα περισσότερα επιτραπέζια αλάτια έχουν επίσης προσθήκες ιωδίου. Το ιώδιο είναι ένα βασικό θρεπτικό συστατικό που βοηθά στη διατήρηση της υγείας του θυρεοειδούς.

  • Υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο ειδών άλατος ως προς την θρεπτική τους αξία;

Σύμφωνα με την κλινική Mayo, το θαλασσινό αλάτι και το κοινό επιτραπέζιο αλάτι έχουν την ίδια βασική θρεπτική αξία. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, ότι συχνά το θαλασσινό αλάτι προωθείται ως πιο υγιεινή επιλογή. Επιπλέον, το θαλασσινό αλάτι και το κοινό επιτραπέζιο αλάτι περιέχουν συγκρίσιμες ποσότητες σε νάτριο κατά βάρος.

  • Απολαύστε όποιο αλάτι προτιμάτε. αλλά να θυμάστε να το κάνετε με μέτρο

Το σημαντικό είναι να θυμάστε, πως όποιο είδος αλατιού κι αν απολαμβάνετε, είτε πρόκειται για το θαλασσινό αλάτι είτε για το κοινό επιτραπέζιο, συνίσταται να είστε προσεκτικοί με την κατανάλωσή του. Ειδικότερα, οι Διατροφικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς των ΗΠΑ προτείνουν τον περιορισμό της λήψης νατρίου σε λιγότερο από 2.300 χιλιοστόγραμμα ημερισίως.

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Πώς θα απαλλαγείτε οριστικά

Διατροφή περιβάλλον : Φάτε υγιεινά και ευνοήστε το περιβάλλον

Έξυπνα μυστικά για να χάσετε τα κιλά της καραντίνας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι το καλαμποκάλευρο και ποια η θρεπτική του αξία

Άμυλο καλαμποκιού: Για να φτιάξουν άμυλο καλαμποκιού, που μερικές φορές αποκαλείται άμυλο αραβοσίτου, οι αγρότες διαχωρίζουν πρώτα το πίτουρο, το φύτρο και το ενδοσπέρμιο των κόκκων του καλαμποκιού. Στη συνέχεια, το άμυλο από το ενδοσπέρμιο των πυρήνων εξάγεται μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται υγρή άλεση. Τέλος, το καλαμποκάλευρο αποξηραίνεται και συσκευάζεται. Το άμυλο καλαμποκιού θεωρείται τρόφιμο υψηλής επεξεργασίας. Εκτός από το ότι χρησιμοποιείται ως κοινό πρόσθετο τροφίμων, το καλαμποκάλευρο έχει πολλές εμπορικές χρήσεις. Μπορεί να βρεθεί σε μπαταρίες, βρεφική πούδρα, βιοπλαστικά, σπίρτα και καλλυντικά.

Ο ρόλος των ηλεκτρολυτών στη στήριξη των σωματικών λειτουργιών

Ο ρόλος των ηλεκτρολυτών στη στήριξη των σωματικών λειτουργιών καθιστά σημαντική την ισορροπία τους στον οργανισμό, είτε μέσω συμπληρωμάτων είτε μέσω μιας διατροφής πλούσιας σε τροφές φυτικής προέλευσης. Η ανισορροπία ηλεκτρολυτών συνήθως οφείλεται σε κακή διατροφή, διάρροιες, εμετούς ή υπερβολικό ιδρώτα.

Τολμάτε να δοκιμάσετε μοσχάρι ταρτάρ;

Μοσχάρι ταρτάρ: Η αυθεντική γεύση του μοσχαριού αναδεικνύεται αρμονικά μέσα από αυτή την συνταγή για beef tartare. Είναι 100% ασφαλής για κατανάλωση και υπόσχεται να σας εκπλήξει γαστρονομικά από την πρώτη μπουκιά.