Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Tapenade: Πάστα ελιάς με αμύγδαλο που απογειώνει κάθε πιάτο

Tapenade: Πάστα ελιάς με αμύγδαλο που απογειώνει κάθε πιάτο

Tapenade: Δοκιμάστε να φτιάξετε πάστα ελιάς με αμύγδαλο για να δώσετε ξεχωριστό χαρακτήρα σε κάθε σας γαστρονομική δημιουργία.

Το Tapenade είναι ένα άλειμμα με βάση την ελιά, κοινό στη μεσογειακή κουζίνα. Ονομάζεται αλλιώς πάστα ελιάς. Η πιο παραδοσιακή συνταγή περιλαμβάνει μόνο λίγα συστατικά, όπως μαύρες ελιές, κάπαρη, ελαιόλαδο, αμύγδαλα και αντζούγιες που πολτοποιούνται μαζί σε μια παχιά πάστα. Αυτή η πάστα μπορεί στη συνέχεια να απλωθεί σε τοστ, να χρησιμοποιηθεί για να αρωματίσει κρέατα ή να καταναλωθεί ως ντιπ. Το πιάτο χρονολογείται από τους ρωμαϊκούς χρόνους. Όμως είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο σήμερα, και διατίθεται σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές.


Η αντιοξειδωτική και μονοακόρεστη περιεκτικότητα των ελιών ενισχύεται από την πολυακόρεστη περιεκτικότητα στα αμύγδαλα, δημιουργώντας ένα πολύ υγιεινό και νόστιμο άλειμμα.

Συστατικά

  • ½ φλιτζάνι ελιές Καλαμών (αφαιρούνται τα κουκούτσια)
  • ¼ φλιτζάνι αμύγδαλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ή 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ή 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μαϊντανό
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • Περίπου ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες παρασκευής

Η διαδικασία παρασκευής της tapenade είναι πολύ εύκολη και ολοκληρώνετε σε ελάχιστα λεπτά. Ακολουθήστε τις οδηγίες προσεκτικά και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι καταπληκτικό.

  • Τοποθετήστε τα αμύγδαλα σε μια σακούλα και σπάστε τα με ένα σφυρί ή τον πάτο μιας υγιούς κατσαρόλας.
  • Έπειτα τοποθετούμε τις ελιές, τα αμύγδαλα, τα ασκαλώνια, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το πιπέρι στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να χοντροκοπηθούν όλα. Αν δεν έχετε επεξεργαστή τροφίμων, τότε μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή ψιλοκόβοντας τα πάντα στο χέρι.
  • Προσθέστε το ελαιόλαδο σιγά σιγά και χτυπήστε να ενσωματωθεί μέχρι να έχετε τη σωστή σύσταση.

Η προετοιμασία δεν ξεπερνά στο σύνολό της τα 15 λεπτά. Ως προς τις παραλλαγές, έχετε πλήρη ευελιξία. Μπορείτε να το δοκιμάσετε με όλα όσα θέλετε. Χρησιμοποιήστε αυτό το υπέροχο άλειμμα σε σάντουιτς, ως ντιπ ή πάνω από κοτόπουλο ή μπριζόλα. Ακόμη και μια μικρή ποσότητα από αυτή την πάστα ελιάς προσθέτει ιδιαίτερη γεύση στο πιάτο και το απογειώνει πραγματικά για μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μια χειμωνιάτικη συνταγή για ζυμαρικά με αμύγδαλο

Γαλλικά, πολύχρωμα μακαρόν που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους

Μικρά κέικ εσπεριδοειδών με αμύγδαλο και σιρόπι

Τάρτα Βourdaloue: Γαλλική συνταγή για να μοσχοβολήσει το σπίτι ενώ ψήνετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σπαγγέτι με Θαλασσινά: Αυθεντικές Θαλασσινές Απολαύσεις

Σπαγγέτι με Θαλασσινά: Η απλότητά του το καθιστά ιδανικό για όλες τις περιστάσεις. Απολαύστε την αυθεντική γεύση της θάλασσας σε κάθε μπουκιά και αφεθείτε στη μαγεία των θαλασσινών και των ντοματών.

Τα 3 καλύτερα ροφήματα Detox Water για απώλεια βάρους

Detox Water: Το Detox Water μπορεί να προσφέρει μεγάλα οφέλη για την απώλεια βάρους και την ενυδάτωση. Να θυμάστε ότι η υγιεινή διατροφή και η άσκηση είναι εξίσου σημαντικές για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Μπορεί το τσάι να παραμείνει πόσιμο όλη την ημέρα;

Τσάι :Η θερμοκρασία και η αποθήκευση παίζουν καθοριστικό ρόλο. Το τσάι που αφήνεται σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετές ώρες μπορεί να μην είναι ασφαλές, ενώ το τσάι στο ψυγείο μπορεί να διαρκέσει έως και δύο ημέρες.

Ποιο ψωμί να επιλέξετε;

Ψωμί: Το ψωμί είναι ένα από τα πιο βασικά και αγαπημένα τρόφιμα στη διατροφή μας, αλλά η επιλογή του σωστού ψωμιού μπορεί να είναι κάπως συγκεχυμένη λόγω των πολλών επιλογών που υπάρχουν στην αγορά. Η επιλογή του κατάλληλου ψωμιού

Ψωμί με ρίγανη και σκόρδο: Το πιο νόστιμο αρωματικό ψωμί

Ψωμί με ρίγανη και σκόρδο: Το ψωμί με ρίγανη και σκόρδο είναι μια απολαυστική επιλογή που συνδυάζει την αρωματική γεύση της ρίγανης με την έντονη γεύση του σκόρδου. Ιδανικό συνοδευτικό για σαλάτες ή σούπες,

Close Icon