Διατροφή

Tapenade: Πάστα ελιάς με αμύγδαλο που απογειώνει κάθε πιάτο

Tapenade: Πάστα ελιάς με αμύγδαλο που απογειώνει κάθε πιάτο

Tapenade: Δοκιμάστε να φτιάξετε πάστα ελιάς με αμύγδαλο για να δώσετε ξεχωριστό χαρακτήρα σε κάθε σας γαστρονομική δημιουργία.

Το Tapenade είναι ένα άλειμμα με βάση την ελιά, κοινό στη μεσογειακή κουζίνα. Ονομάζεται αλλιώς πάστα ελιάς. Η πιο παραδοσιακή συνταγή περιλαμβάνει μόνο λίγα συστατικά, όπως μαύρες ελιές, κάπαρη, ελαιόλαδο, αμύγδαλα και αντζούγιες που πολτοποιούνται μαζί σε μια παχιά πάστα. Αυτή η πάστα μπορεί στη συνέχεια να απλωθεί σε τοστ, να χρησιμοποιηθεί για να αρωματίσει κρέατα ή να καταναλωθεί ως ντιπ. Το πιάτο χρονολογείται από τους ρωμαϊκούς χρόνους. Όμως είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο σήμερα, και διατίθεται σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές.

Η αντιοξειδωτική και μονοακόρεστη περιεκτικότητα των ελιών ενισχύεται από την πολυακόρεστη περιεκτικότητα στα αμύγδαλα, δημιουργώντας ένα πολύ υγιεινό και νόστιμο άλειμμα.

Συστατικά

  • ½ φλιτζάνι ελιές Καλαμών (αφαιρούνται τα κουκούτσια)
  • ¼ φλιτζάνι αμύγδαλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ή 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ή 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μαϊντανό
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • Περίπου ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες παρασκευής

Η διαδικασία παρασκευής της tapenade είναι πολύ εύκολη και ολοκληρώνετε σε ελάχιστα λεπτά. Ακολουθήστε τις οδηγίες προσεκτικά και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι καταπληκτικό.

  • Τοποθετήστε τα αμύγδαλα σε μια σακούλα και σπάστε τα με ένα σφυρί ή τον πάτο μιας υγιούς κατσαρόλας.
  • Έπειτα τοποθετούμε τις ελιές, τα αμύγδαλα, τα ασκαλώνια, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το πιπέρι στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να χοντροκοπηθούν όλα. Αν δεν έχετε επεξεργαστή τροφίμων, τότε μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή ψιλοκόβοντας τα πάντα στο χέρι.
  • Προσθέστε το ελαιόλαδο σιγά σιγά και χτυπήστε να ενσωματωθεί μέχρι να έχετε τη σωστή σύσταση.

Η προετοιμασία δεν ξεπερνά στο σύνολό της τα 15 λεπτά. Ως προς τις παραλλαγές, έχετε πλήρη ευελιξία. Μπορείτε να το δοκιμάσετε με όλα όσα θέλετε. Χρησιμοποιήστε αυτό το υπέροχο άλειμμα σε σάντουιτς, ως ντιπ ή πάνω από κοτόπουλο ή μπριζόλα. Ακόμη και μια μικρή ποσότητα από αυτή την πάστα ελιάς προσθέτει ιδιαίτερη γεύση στο πιάτο και το απογειώνει πραγματικά για μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μια χειμωνιάτικη συνταγή για ζυμαρικά με αμύγδαλο

Γαλλικά, πολύχρωμα μακαρόν που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους

Μικρά κέικ εσπεριδοειδών με αμύγδαλο και σιρόπι

Τάρτα Βourdaloue: Γαλλική συνταγή για να μοσχοβολήσει το σπίτι ενώ ψήνετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λάδια: Ποιο είναι το χειρότερο λάδι για μαγείρεμα;

Μαγειρικό λάδι: Όταν επιλέγετε ένα μαγειρικό λάδι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το σημείο καπνού του. Για υψηλότερο μαγείρεμα, επιλέξτε λάδια με υψηλό σημείο καπνίσματος. Αποφύγετε τα έλαια χαμηλού σημείου καπνού και τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια για να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή.

Κοτόπουλο με baby πατάτες και ψητές ντομάτες

Συνταγή κοτόπουλο: Για κλασικούς τύπους που δεν πειραματίζονται πολύ με τη μαγειρική, μέχρι πιο έθνικ συνταγές για κοτόπουλο ταζίν ή με κάρι,  οι συνταγές  με κοτόπουλο είναι εύκολες και γευστικές.  Είτε προτιμάτε μπούτι, είτε στήθος, ακόμα κι αν θέλετε το κοτόπουλο ολόκληρο στο ταψί υπάρχουν αρκετές επιλογές. 

Πώς να φτιάξετε την τέλεια μαγιονέζα;

Παρασκευή μαγιονέζας: Η παρασκευή της τέλειας μαγιονέζας στο σπίτι είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη γεύση ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.