Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμύγδαλο μακαρόνια: Χειμωνιάτικη συνταγή με μακαρόνια, αμύγδαλο, λεμόνι και ρίγανη

Αμύγδαλο μακαρόνια: Χειμωνιάτικη συνταγή με μακαρόνια, αμύγδαλο, λεμόνι και ρίγανη

Αμύγδαλο μακαρόνια: Αν και δεν αποτελεί την πρώτη σας σκέψη να συνδυάσετε τα ζυμαρικά με το αμύγδαλο, το γευστικό αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.


Ο χειμώνας είναι σίγουρα μια εποχή που μας φέρνει τη χαρά των ωραιότερων εσπεριδοειδών. Ένα από τα ωραιότερα εσπεριδοειδή είναι το λεμόνι. Σε συνταγές χρησιμοποιείται ολόκληρο, δηλαδή και το ξύσμα και ο χυμός του. Το αμύγδαλο είναι και αυτό κάτι που χρησιμοποιείται κατά κόρον σε πολλές συνταγές. Άρα ο συνδυασμός και των δύο θα φέρει ένα εξαίσιο αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός τους θα είναι σίγουρα λαμπερός με οξύτητα και ταιριάζει και πάρα πολύ η αλμυρή παρμεζάνα. Όλα αυτά τώρα αν συνδυαστούν για να φτιάξουν μία κρέμα που θα πλαισιώνει οποιοδήποτε ζυμαρικό. Βάλτε λοιπόν λεμόνι, αμύγδαλο, ρίγανη και το ζυμαρικό της αρεσκείας σας και το αποτέλεσμα θα είναι ζηλευτό.

Γι’ αυτήν τη συνταγή θα χρειαστείτε:

  • 200 γρ. αποξηραμένα μακαρόνια
  • 50 γρ. αμύγδαλα ωμά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα τσίλι (προαιρετικά)
  • 8 γρ. φύλλα ρίγανης
  • ξύσμα λεμονιού
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 40 γ.ρ φρεσκοτριμμένο ρεγκάτο
  • 150 ml κρέμα
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι

Αν ακολουθήσετε τις οδηγίες παρακάτω η συνταγή θα βγει τέλεια.

  1. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ψήνετε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά μέχρι να μυρίσουν και να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ψιλοκόβουμε και μετά τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το ελαιόλαδο, τα φύλλα ρίγανης και τις νιφάδες τσίλι, μαζί με το τριμμένο ξύσμα λεμονιού. Προσέξτε να μην ξύσετε πολύ βαθιά γιατί αν φτάσετε μέχρι και τη λευκή σάρκα το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πικρό. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και αφήστε τα υλικά να σιγοβράσουν για περίπου 1 λεπτό μέχρι να μυρίσουν. Προσθέτουμε την κρέμα και άλλη μια πρέζα αλάτι και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει.
  3. Όσο η σάλτσα σιγοβράζει, μαγειρέψτε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente και όταν τελειώσει το μαγείρεμα, με λαβίδες μαζέψτε τα μακαρόνια από το νερό και ρίξτε τα κατευθείαν στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ρίξτε περίπου 50-60 ml από το νερό των ζυμαρικών στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να καλύψει τα ζυμαρικά. Αυτό διαρκεί περίπου δύο λεπτά, ανάλογα με τη δύναμη της κουζίνας σας.
  4. Την τελευταία στιγμή, προσθέτουμε το μεγαλύτερο μέρος του τριμμένου τυριού, κρατώντας λίγο για επικάλυψη της τελευταίας στιγμής. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα όλα μαζί για να ενωθούν. Μοιράζουμε σε δύο μπολ και ρίχνουμε από πάνω το κρατημένο τριμμένο τυρί, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και λίγο μαύρο πιπέρι.

Ακολουθήστε τις οδηγίες και σερβίρετε αμέσως. Θα ενθουσιαστείτε με το γευστικό αποτέλεσμα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γαλλικά, πολύχρωμα μακαρόν που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους

Μικρά κέικ εσπεριδοειδών με αμύγδαλο και σιρόπι

Τάρτα Βourdaloue: Γαλλική συνταγή για να μοσχοβολήσει το σπίτι ενώ ψήνετε

Αμύγδαλο Pão de rala: Το πιο νόστιμο γλυκό ψωμί του κόσμου!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Τι είναι η Atlantic Road Diet;

Atlantic Road Diet: Η δίαιτα Atlantic Road δεν αποτελεί γρήγορη λύση για την απώλεια βάρους, αλλά μάλλον μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που προάγει τη συνολική υγεία.

Close Icon