Διατροφή

Αμύγδαλο μακαρόνια: Χειμωνιάτικη συνταγή με μακαρόνια, αμύγδαλο, λεμόνι και ρίγανη

Αμύγδαλο μακαρόνια: Χειμωνιάτικη συνταγή με μακαρόνια, αμύγδαλο, λεμόνι και ρίγανη

Αμύγδαλο μακαρόνια: Αν και δεν αποτελεί την πρώτη σας σκέψη να συνδυάσετε τα ζυμαρικά με το αμύγδαλο, το γευστικό αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Ο χειμώνας είναι σίγουρα μια εποχή που μας φέρνει τη χαρά των ωραιότερων εσπεριδοειδών. Ένα από τα ωραιότερα εσπεριδοειδή είναι το λεμόνι. Σε συνταγές χρησιμοποιείται ολόκληρο, δηλαδή και το ξύσμα και ο χυμός του. Το αμύγδαλο είναι και αυτό κάτι που χρησιμοποιείται κατά κόρον σε πολλές συνταγές. Άρα ο συνδυασμός και των δύο θα φέρει ένα εξαίσιο αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός τους θα είναι σίγουρα λαμπερός με οξύτητα και ταιριάζει και πάρα πολύ η αλμυρή παρμεζάνα. Όλα αυτά τώρα αν συνδυαστούν για να φτιάξουν μία κρέμα που θα πλαισιώνει οποιοδήποτε ζυμαρικό. Βάλτε λοιπόν λεμόνι, αμύγδαλο, ρίγανη και το ζυμαρικό της αρεσκείας σας και το αποτέλεσμα θα είναι ζηλευτό.

Γι’ αυτήν τη συνταγή θα χρειαστείτε:

  • 200 γρ. αποξηραμένα μακαρόνια
  • 50 γρ. αμύγδαλα ωμά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα τσίλι (προαιρετικά)
  • 8 γρ. φύλλα ρίγανης
  • ξύσμα λεμονιού
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 40 γ.ρ φρεσκοτριμμένο ρεγκάτο
  • 150 ml κρέμα
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι

Αν ακολουθήσετε τις οδηγίες παρακάτω η συνταγή θα βγει τέλεια.

  1. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ψήνετε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά μέχρι να μυρίσουν και να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ψιλοκόβουμε και μετά τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το ελαιόλαδο, τα φύλλα ρίγανης και τις νιφάδες τσίλι, μαζί με το τριμμένο ξύσμα λεμονιού. Προσέξτε να μην ξύσετε πολύ βαθιά γιατί αν φτάσετε μέχρι και τη λευκή σάρκα το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πικρό. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και αφήστε τα υλικά να σιγοβράσουν για περίπου 1 λεπτό μέχρι να μυρίσουν. Προσθέτουμε την κρέμα και άλλη μια πρέζα αλάτι και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει.
  3. Όσο η σάλτσα σιγοβράζει, μαγειρέψτε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente και όταν τελειώσει το μαγείρεμα, με λαβίδες μαζέψτε τα μακαρόνια από το νερό και ρίξτε τα κατευθείαν στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ρίξτε περίπου 50-60 ml από το νερό των ζυμαρικών στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να καλύψει τα ζυμαρικά. Αυτό διαρκεί περίπου δύο λεπτά, ανάλογα με τη δύναμη της κουζίνας σας.
  4. Την τελευταία στιγμή, προσθέτουμε το μεγαλύτερο μέρος του τριμμένου τυριού, κρατώντας λίγο για επικάλυψη της τελευταίας στιγμής. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα όλα μαζί για να ενωθούν. Μοιράζουμε σε δύο μπολ και ρίχνουμε από πάνω το κρατημένο τριμμένο τυρί, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και λίγο μαύρο πιπέρι.

Ακολουθήστε τις οδηγίες και σερβίρετε αμέσως. Θα ενθουσιαστείτε με το γευστικό αποτέλεσμα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γαλλικά, πολύχρωμα μακαρόν που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους

Μικρά κέικ εσπεριδοειδών με αμύγδαλο και σιρόπι

Τάρτα Βourdaloue: Γαλλική συνταγή για να μοσχοβολήσει το σπίτι ενώ ψήνετε

Αμύγδαλο Pão de rala: Το πιο νόστιμο γλυκό ψωμί του κόσμου!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά με σπανάκι και ρικότα

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς και σε μαγνήσιο, σίδηρο και μαγγάνιο, καθιστώντας αυτό το πιάτο μια υγιεινή επιλογή για ένα οικογενειακό δείπνο ή μια συγκέντρωση.

Ποια είδη τροφών μπορούν να καθαρίσουν το στομάχι σας;

Στομάχι τροφές: Όταν αντιμετωπίζετε στομαχικές διαταραχές, είναι σημαντικό να επιλέγετε τροφές που είναι ήπιες για το πεπτικό σύστημα και μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση συμπτωμάτων όπως η ναυτία, ο έμετος και η διάρροια.

Είναι τα σπορέλαια επικίνδυνα για την υγεία σας;

Μάλιστα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agriculture and Food Chemistry διαπίστωσε ότι η θέρμανση φυτικών ελαίων, όπως το ηλιέλαιο και το σογιέλαιο, σε υψηλές θερμοκρασίες παρήγαγε υψηλά επίπεδα τοξικών ενώσεων.

Μπορούν οι φράουλες να ανακουφίσουν τους πονοκεφάλους;

Φράουλες: Αυτό το νόστιμο φρούτο μπορεί να παίξει ρόλο στην πρόληψη ή ακόμα και στην ανακούφιση των πονοκεφάλων. Οι φράουλες είναι μια υγιεινή επιλογή φρούτων που αξίζει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

Πράσινες πιπεριές: Σύμμαχος κατά της δυσκοιλιότητας

Πράσινες πιπεριές: Μια νόστιμη προσθήκη για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Επιπλέον, η βιταμίνη C και η βιταμίνη Β6 που περιέχει συμβάλλουν στη συνολική υγεία του πεπτικού σας συστήματος.

Σπιτικό φαγητό για το αγαπημένο σας κατοικίδιο, τον σκύλο

Διατροφή κατοικίδια: Η σπιτική τροφή για σκύλους προσφέρει μια θρεπτική και προσαρμόσιμη επιλογή για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων που θέλουν να παρέχουν στους σκύλους συντρόφους τους γεύματα υψηλής ποιότητας.