Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή: Φασόλια με προσούτο και μυρωδικά

Συνταγή: Φασόλια με προσούτο και μυρωδικά

Συνταγή: Δημιουργήστε ένα υγιεινό και ζεστό φαγητό, το οποίο είναι πολύ θρεπτικό κι έχει χαμηλά λιπαρά.

Δημιουργήστε ένα υγιεινό και ζεστό φαγητό, το οποίο είναι πολύ θρεπτικό κι έχει χαμηλά λιπαρά. Αποτελεί ένα πιάτο με προσούτο, μυρωδικά και φασόλια. Είναι μια απίστευτη επιλογή για τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου.


Προσούτο με Φασόλια

Συστατικά συνταγής:

Συσκευασία προσούτο 80 γρ., κομμένο σε κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 βολβός μάραθου κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
4 κλωναράκια θυμάρι
150 ml λευκό κρασί ή ζωμός κοτόπουλου
2 x 400 g κουτάκια φασόλια βουτύρου
400γρ κονσέρβα ντοματίνια
200 γρ λαχανό σε σακούλα σε φέτες

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Τηγανίζουμε το προσούτο σε στεγνή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό, μετά αφαιρούμε το μισό με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και ρίχνουμε το μάραθο με μια πρέζα αλάτι. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, στη συνέχεια ρίξτε το σκόρδο, τις νιφάδες τσίλι και το θυμάρι και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά, στη συνέχεια ρίξτε το κρασί ή το ζωμό και αφήστε το να σιγοβράσει.


ΒΗΜΑ 2

Ρίξτε και τα δύο κουτιά με φασόλια βουτύρου στο στιφάδο, μαζί με τα υγρά τους, μετά προσθέστε τις ντομάτες, αλατοπιπερώστε καλά και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Μαγειρέψτε, ανενόχλητα, για 5 λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε μέσα από το λάχανο. Μόλις μαραθεί, ρίχνετε το στιφάδο σε μπολάκια, αφαιρώντας τα κλωναράκια θυμαριού και συμπληρώνοντας κάθε μερίδα με το υπόλοιπο προσούτο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

7 Λόγοι που πρέπει να εντάξεις την γλυκόριζα στην διατροφή σου

4 Τρόποι για να ζήσετε ακόμα περισσότερο!

Δημιουργήστε μία χορταστική πίτα για το οικογενειακό σας τραπέζι

Η κατανάλωση ιχθυελαίου ενισχύει τον εγκέφαλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon