Συνταγές

Θρεπτική σούπα βελουτέ με κολοκυθάκια

Θρεπτική σούπα βελουτέ με κολοκυθάκια

Η συνταγή

Υλικά για 4 άτομα

  • • 1 μέτριο κρεμμύδι σε φετάκια
  • • 1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
  • • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • • 8 φλ. ζωμός λαχανικών ή κότας (σπιτικός ή φτιαγμένος με κύβο)
  • • 4 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μπουκιές
  • • 1 κουταλάκι ξηρό δυόσμο
  • • 4 μέτρια κολοκυθάκια (σκουρόχρωμα) σε ροδέλες
  • • αλάτι
  • • πιπέρι
  • • μπαστουνάκια από ελαφρά βρασμένα κολοκυθάκια για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι.
  2. Το πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και το σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει καλά, χωρίς να πάρει χρώμα.
  3. Ρίχνετε μέσα το σκόρδο και το σοτάρετε και αυτό να μαραθεί.
  4. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το ζωμό, τις πατάτες και τον δυόσμο και αφήνετε να κοχλάσουν.
  5. Ύστερα, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τις σιγοβράζετε για 10-15 περίπου λεπτά.
  6. Ρίχνετε μέσα και τα κολοκυθάκια και συνεχίζετε το βράσιμο, πάντα σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και αυτά καλά.
  7. Αλέθετε τμηματικά τη σούπα στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ, μέχρι να γίνει ρευστός πολτός και την επιστρέφετε στην κατσαρόλα.
  8. Ελέγχετε το αλατοπίπερο και τη σερβίρετε. (Αν θα τη σερβίρετε αργότερα, τότε ίσως χρειαστεί να προσθέσετε μέσα λίγο νερό πριν την ξαναβράσετε).
  9. Αν θέλετε, τη γαρνίρετε με μπαστουνάκια από ελαφρά βρασμένα κολοκυθάκια.

Μπορείτε να προσθέσετε ροκφόρ ή φέτα ή γιαούρτι στραγγιστό και λίγη τριμμένη παρμεζάνα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Χοιρινή ράχη μπριζόλας με σαλτσα μανιταριών & πατάτες ριζολέ

Ιταλική συταγή με ζυμαρικά, αγκινάρες, ελιές και φρυγανιά

Tips μαγειρικής

Το αλάτι είναι στην πραγματικότητα καλύτερο στην εξουδετέρωση της πικράδας από τη ζάχαρη

Κλασική Γαλλική συνταγή για σούπα βελουτέ

Μια πολύ εύκολη συνταγή, χωρίς μαγειρικές προκλήσεις, και με αποτέλεσμα εγγυημένο σε περίπου 35΄- 40΄. Μπορείτε να παίξετε με τις αναλογίες της πατάτας κυρίως αν θέλετε ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα ή να δοκιμάσετε την παραλλαγή με πρόσθεση 250 – 400 γρ. κολοκυθιού.

Τηγανίτες με φακές και χόρτα, με καπνιστό χέλι

Πολτοποιείτε τις βρασμένες φακές στο μπλέντερ. Πλένετε και ψιλοκόβετε τα χόρτα. Τα στύβετε με τα χέρια λίγα - λίγα και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά σε σουρωτήρι. Ύστερα τα ανακατεύετε με τις πολτοποιημένες φακές, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το κορνφλάουρ, το αλεύρι, το αβγό, το ελαιόλαδο και ανάλογο αλατοπίπερο.

Ιδανικό πιάτο για την ημέρα των Θεοφανείων

Απλώνουμε στον πάγκο τα τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτου και πάνω σε κάθε ένα από αυτά τοποθετούμε τις λαδόκολλες. Πάνω σε κάθε λαδόκολλα ισομοιράζουμε τη γέμιση των λαχανικών και τοποθετούμε επάνω το κάθε ψάρι, με την πέτσα προς τα πάνω. Αλείφουμε τα ψάρια με πινέλο, με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε ελάχιστα.

Απολαυστικά χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα

Ξαναβάλτε τα μπριζολάκια πάλι στη σάλτσα με ό,τι υγρό έχουν τυχόν αποβάλει, και ανακατέψτε για ένα λεπτό να ζεσταθούν και να πάρουν όλη τη νοστιμιά της σάλτσας. Είστε έτοιμοι να σερβίρετε.