Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: σαραγλί με φιστίκι Αιγίνης

Συνταγή της ημέρας: σαραγλί με φιστίκι Αιγίνης

 

Σιροπιαστό γλυκό ιδανικό για καλέσματα με πολλά άτομα και για μπουφέ. Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά


• 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή Βηρυτού
• 250 γρ. βούτυρο γάλακτος
• 400γρ. φιστίκι Αιγίνης ψύχα ωμή
• Για το σιρόπι
• 3 1/2 φλιτζάνια νερό
• 3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι μέλι
• μισή λεμονόκουπα

Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει. Χοντροκόβουμε το φιστίκι Αιγίνης. Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας και το βουτυρώνουμε. Απλώνουμε δεύτερο φύλλο και το βουτυρώνουμε. Πασπαλίζουμε φιστίκι. Εναλλάξ βάζουμε ανά δύο φύλλα βουτυρωμένα φιστίκι. Βάζουμε λεπτή βέργα κατά μήκος του φύλλου και σφίγγουμε τυλίγοντας το φύλλο σε ρολό σφιχτό. Σηκώνουμε όρθια τη βέργα και σουρώνουμε ελαφρά το ρολό. Το τραβάμε με προσοχή και αφαιρούμε τη βέργα. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε άλλα δύο ρολά. Κόβουμε τα ρολά σε φέτες των 2 εκ. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση. Μετά δεν ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε να βράσει το σιρόπι σε μέτρια φωτιά και ξαφρίζουμε. Στύβουμε λεμόνι και αφήνουμε να πάρει βράση για 1′. Με το καυτό σιρόπι σιροπιάζουμε σιγά σιγά περιχύνοντας τα κρύα σαραγλί στο ταψί. Αφήνουμε να ρουφήξουν καλά για 2 ώρες και τα αναποδογυρίζουμε να ρουφήξουν σιρόπι και από την άλλη.

Χρόνος Μαγειρέματος 10 λεπτά

Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon