Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: μακαρόνια ολικής άλεσης με ψητά λαχανικά και ανθότυρο από τον Δημήτρη Γρηγοράκη !

Συνταγή της ημέρας: μακαρόνια ολικής άλεσης με ψητά λαχανικά και ανθότυρο από τον Δημήτρη Γρηγοράκη !

 

Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης είναι πολύ ανώτερης διατροφικής αξίας και συγχρόνως πεντανόστιμα!

Υλικά για 4 μερίδες

  • 500γρ σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • 150γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 μελιτζάνα
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200γρ. ανθότυρο
  • 3κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 2κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • Αλάτι, πιπέρι

 Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Κόβουμε σε φέτες τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά και τα αλείφουμε με λίγο λάδι. Τα ψήνουμε στο γκριλ.
  2. Βράζουμε τα μακαρόνια για 10-12 λεπτά και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.
  3. Ανακατεύουμε τα βρασμένα μακαρόνια με τα λαχανικά και το ανθότυρο κομμένο σε κυβάκια. Χτυπάμε λίγο λάδι, ξίδι, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και σκόρδο και περιχύνουμε το μίγμα στα ζυμαρικά.
  4. Γαρνίρουμε το πιάτο με φύλλα βασιλικού.

Διατροφικό σχόλιο:  τα μακαρόνια ολικής αλέσεως είναι γεμάτα από σύνθετους υδατάνθρακες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που προσφέρουν ενέργεια στον οργανισμό και βελτιώνουν τη βιολογική λειτουργία. Το ανθότυρο σε συνδυασμό με τα μανιτάρια παρέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας

Η αντιοξειδωτική απόδοση της συνταγής σε μονάδες orac, in vitro είναι:4.280

Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.