Συνταγές

Σούπα σελινόριζας για τα κρύα βράδυα του χειμώνα

Σούπα σελινόριζας για τα κρύα βράδυα του χειμώνα

Ένα χειμωνιάτικο πιάτο που θα λατρέψετε

Μυρωδάτη χειμωνιάτικη σούπα.

Συνταγή

ΥΛΙΚΑ

  • • 1 κιλό σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • • 200 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες
  • • 2 φύλλα δάφνης
  • • 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • • 1.500 ml ζωμό λαχανικών
  • • 100 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
  • • Λάδι τρούφας (όσο επιθυμούμε)
  • • Αλάτι
  • • Πιπέρι
  • • 50 γρ. φουντούκια θρυμματισμένα, για το σερβίρισμα

ΜΕΡΙΔΕΣ 6-8

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1Ω 20Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

tip: Αν δούμε ότι η σούπα είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο

Θερμίδες 136 7%

Λίπος 5g 7%

Kορεσμένα 0.8g 4%

Πρωτεΐνες 3.4g 7%

Yδατάνθ. 20.2g 8%

Σάκχαρα 4.6g 5%

Αλάτι 0.5g 8.33%

Ινες 4.3g 18%

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει.

2 Έπειτα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το θυμάρι και τα σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά.

3 Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σελινόριζα, τις πατάτες, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.

4 Κατόπιν, αδειάζουμε μέσα το ζωμό λαχανικών, τα φύλλα δάφνης, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 1 περίπου ώρα με κλειστό καπάκι ανακατεύοντας  

  ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

5 Μόλις είναι έτοιμη η σούπα, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και την πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ ή στο multi σε δόσεις.

6 Τέλος, ρίχνουμε όσο λάδι τρούφας επιθυμούμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φουντούκια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.