Συνταγές

Παιδιά Επιδόρπιο: Υπέροχο κωκ ταψιού με βελούδινο γλάσσο σοκολάτας

Παιδιά Επιδόρπιο: Υπέροχο κωκ ταψιού με βελούδινο γλάσσο σοκολάτας

Βγάζουμε λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολ και διαλύουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη! Ρίχνουμε το μείγμα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε

Παιδιά Επιδόρπιο: Κωκ ταψιού

Παντεσπάνι Υλικά – Εκτέλεση:

5 αυγά,125 γρ ζάχαρη,155 γρ αλεύρι Φαρινάπ, 1 βανίλια!! Χτυπάμε αυγά -βανίλια – ζάχαρη

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις κοσκινισμένο το αλεύρι ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ! Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί(28ν) ρίχνουμε το μείγμα απαλά και το ψήνουμε στους 180ο  για 25 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο! Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει! Και στη συνέχεια το κόβουμε οριζόντια σε δύο κομμάτια.

Κρέμα: Υλικά και Εκτέλεση

1 λίτρο γάλα, 5 κ.σ. ζάχαρη, 4 κ. σ. γεμάτα κορν φλάουρ, 2 κ.σ. γεμ. αλεύρι, 1 βανίλια, 50 γρ. βούτυρο

Βγάζουμε λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολ και διαλύουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη! Ρίχνουμε το μίγμα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε

Ρίχνουμε τη βανίλια και το βούτυρο! Βάζουμε τον ένα πάτο στο ταψί ρίχνουμε την καυτή κρέμα και κλείνουμε με το άλλο πάτο παντεσπάνι

Γλάσσο: Υλικά και Εκτέλεση:

250 γρ. κουβερτούρα, 250 κρέμα γάλακτος πλήρες, 2 κ. σ. βιτάμ.

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί! Σπάμε μέσα την κουβερτουρα!! Ανακατεύουμε να ενωθούν

Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε το βιτάμ! Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να γίνει λεία! Όταν κρυώσει το ρίχνουμε στο κρύο γλυκό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα υπέρ και τα κατά του παγωτού για τον οργανισμού

Σπιτικά μπισκότα-σκάκι για το σχολείο

Ποιο είδος σοκολάτας ενδείκνυται στη δίαιτα

Επτά χρυσοί κανόνες για τη διατροφή των παιδιών

Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουν οι άνω των 50 ετών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.