Συνταγές

Παιδιά Επιδόρπιο: Υπέροχο κωκ ταψιού με βελούδινο γλάσσο σοκολάτας

Παιδιά Επιδόρπιο: Υπέροχο κωκ ταψιού με βελούδινο γλάσσο σοκολάτας

Βγάζουμε λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολ και διαλύουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη! Ρίχνουμε το μείγμα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε

Παιδιά Επιδόρπιο: Κωκ ταψιού

Παντεσπάνι Υλικά – Εκτέλεση:

5 αυγά,125 γρ ζάχαρη,155 γρ αλεύρι Φαρινάπ, 1 βανίλια!! Χτυπάμε αυγά -βανίλια – ζάχαρη

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις κοσκινισμένο το αλεύρι ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ! Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί(28ν) ρίχνουμε το μείγμα απαλά και το ψήνουμε στους 180ο  για 25 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο! Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει! Και στη συνέχεια το κόβουμε οριζόντια σε δύο κομμάτια.

Κρέμα: Υλικά και Εκτέλεση

1 λίτρο γάλα, 5 κ.σ. ζάχαρη, 4 κ. σ. γεμάτα κορν φλάουρ, 2 κ.σ. γεμ. αλεύρι, 1 βανίλια, 50 γρ. βούτυρο

Βγάζουμε λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολ και διαλύουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη! Ρίχνουμε το μίγμα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε

Ρίχνουμε τη βανίλια και το βούτυρο! Βάζουμε τον ένα πάτο στο ταψί ρίχνουμε την καυτή κρέμα και κλείνουμε με το άλλο πάτο παντεσπάνι

Γλάσσο: Υλικά και Εκτέλεση:

250 γρ. κουβερτούρα, 250 κρέμα γάλακτος πλήρες, 2 κ. σ. βιτάμ.

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί! Σπάμε μέσα την κουβερτουρα!! Ανακατεύουμε να ενωθούν

Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε το βιτάμ! Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να γίνει λεία! Όταν κρυώσει το ρίχνουμε στο κρύο γλυκό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα υπέρ και τα κατά του παγωτού για τον οργανισμού

Σπιτικά μπισκότα-σκάκι για το σχολείο

Ποιο είδος σοκολάτας ενδείκνυται στη δίαιτα

Επτά χρυσοί κανόνες για τη διατροφή των παιδιών

Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουν οι άνω των 50 ετών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βετζετέριαν λαζάνια με μελιτζάνες και φέτα

Βάζετε το ταψί στον φούρνο και το ψήνετε επί 45΄ στους 180ºC ή μέχρι να ροδίσει καλά η μπεσαμέλ από πάνω. Το βγάζετε απ’ τον φούρνο και το αφήνετε τουλάχιστον 20΄ πριν το κόψετε και το σερβίρετε για να πέσει η θερμοκρασία και να δέσουν τα υλικά, ώστε να κόβεται χωρίς να διαλυθεί, αλλά και να είναι στο μάξιμουμ της νοστιμιάς.

Ριζότο με σουπιές και το μελάνι τους

Ξεκινάμε τη διαδικασία του ριζότο, ρίχνοντας σιγά-σιγά τον ζεστό ζωμό θαλασσινών (1-2 κουτάλες της σούπας τη φορά). Η διαδικασία θα κρατήσει από 20 λεπτά έως μισή ώρα. Αλατοπιπερώνουμε.

Ζεστή σούπα μπρόκολου με λιωμένο τυρί

Προσθέτουμε το μπρόκολο και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 3 με 5 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το τσένταρ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε ζεστά.

Πιάτο με θαλασσινή αύρα το κριθαρότο γαρίδας

Τα τρία βασικά θέματα που διαπίστωσα σ’ αυτές τις συνταγές, ήταν ο ατυχής μαγειρικός χειρισμός της γαρίδας, η υπερβολή στοιχείων στη σύνθεση και η αδυναμία να εξηγήσουν τη διαδικασία του κριθαρότου επαρκώς, ώστε να διαφοροποιηθεί πλήρως απ’ τη λογική του φτιάχνουμε ένα κριθαράκι, όπως ξέραμε μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό κρίνω σκόπιμο να εξηγήσω στα τρία αυτά θέματα την άποψή μου  

Ιταλική γεύση ζυμαρικών όταν ο χρόνος μας πιέζει

Γιατί οι Ιταλοί, έχουν μεν παραδοσιακές συνταγές που είναι ήδη τεχνικά και γευστικά τέλειες, αλλά κυρίως, έχουν την γευστική παιδεία και ωριμότητα να αναγνωρίζουν ότι η πρόσθεση στη μαγειρική, συνήθως αφαιρεί απ’ τη σαφήνεια των γεύσεων.

Χτένια με κουσκούς και σκορδάτη σάλτσα

Με ένα τσέρκι βάζετε το κουσκούς σε κάθε πιάτο και από πάνω 4 χτένια με λίγο απ’ το ζουμάκι τους και για διακόσμηση μπορείτε να βάλετε λίγο σχοινόπρασο.

Σνακ για τους μικρούς μαθητές που δεν αγαπούν τα όσπρια

Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τα κεφτεδάκια στα μισά του χρόνου ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από τον φούρνο.