Συνταγές

Μεταβολισμός Ενδυνάμωση: Θρεπτική σούπα σπανακιού με κρουτόν δεντρολίβανου

Μεταβολισμός Ενδυνάμωση: Θρεπτική σούπα σπανακιού με κρουτόν δεντρολίβανου

Αποτελεί πλούσια πηγή βήτα-καροτίνης, λουτεΐνης και παρέχει προστασία στο νευρικό σύστημα, βελτιώνει την όραση, διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα.

Μεταβολισμός Ενδυνάμωση: Αν έχετε ξεμείνει από ιδέες, σας προτείνουμε μια εύκολη αλλά εξαιρετικά θρεπτική σούπα. Συγκεκριμένα, η σούπα έχει μόνο 165 θερμίδες, 7 γραμμάρια λιπαρών, 565 mg νάτριο, 292 mg κάλιο, 20.1 g υδατάνθρακες, 1.9 g φυτικές ίνες, 65 mcg φυλλικό οξύ, 45 mg ασβέστιο, 2 mg σίδηρο και 28 mg μαγνήσιο.

Το σπανάκι έχει χρησιμοποιηθεί από διάφορους πολιτισμούς σε όλη την ιστορία, κυρίως στη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Ασία. Μπορεί να ενσωματωθεί αρκετά εύκολα σε πολλές δίαιτες, επειδή είναι οικονομικό και εύκολο να προετοιμαστεί. Αποτελεί πλούσια πηγή βήτα-καροτίνης, λουτεΐνης και παρέχει προστασία στο νευρικό σύστημα, βελτιώνει την όραση, διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα. Επίσης, αν γυμνάζεστε, είναι εξαιρετική επιλογή για την ενδυνάμωση των μυών και μάλιστα ενισχύει τον μεταβολικό μας ρυθμό.

Σούπα σπανακιού με κρουτόν δεντρολίβανου

Υλικά

– 2 φλιτζάνια ξερά κυβάκια ψωμιού

– 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

– 1 τριμμένη σκελίδα σκόρδου

– 1 κουταλιά φρεσκοτριμμένο ή αποξηραμένο δεντρολίβανο

– 1 κουταλιά βούτυρο

– 1 μεσαίο κρεμμύδι

– ¼ κουταλάκι αλάτι

– φρεσκοτριμμένο πιπέρι

– 2 φλιτζάνια γλυκοπατάτες

– 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

– 6 κούπες φρέσκο σπανάκι, χωρίς το κοτσάνι

– λίγο φρέσκο μοσχοκάρυδο

Μέθοδος παρασκευής

  1. Για να ετοιμάσετε τα κρουτόν, προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
  2. Ανακατέψτε τους κύβους ψωμιού με το λάδι, το σκόρδο και το δεντρολίβανο σε ένα μεγάλο μπολ. Μετά απλώστε το σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Ψήστε για 12 λεπτά.
  3. Για τη σούπα: Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε κρεμμύδι, δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώστε τη φωτιά, ανακατεύετε συχνά, για 5 λεπτά.
  4. Ρίξτε τις πατάτες και αφήστε τις για 3 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών.
  5. Αφήστε το να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν, για περίπου 15 λεπτά.
  6. Ρίξτε το σπανάκι και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά σας, για περίπου 10 λεπτά.
  7. Στη συνέχεια, λιώστε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ ή σε ένα απλό μπλέντερ, αφήνοντας αν θέλετε κάποια κομμάτια.
  8. Σερβίρετε τη σούπα, προσθέτοντας λίγο μοσχοκάρυδο από πάνω. Για το τέλος, ακουμπήστε απαλά τα ψημένα σας κρουτόν πάνω στη σούπα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρόσθετε στη μέρα σου απόλαυση με αυτά τα πεντανόστιμα Smoothies

Κις λορέν με σπανάκι για πρώτο πιάτο ή για σνακ

Πώς να αποφύγετε πιθανή σιδηροπενική αναιμία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ιταλική γεύση ζυμαρικών όταν ο χρόνος μας πιέζει

Γιατί οι Ιταλοί, έχουν μεν παραδοσιακές συνταγές που είναι ήδη τεχνικά και γευστικά τέλειες, αλλά κυρίως, έχουν την γευστική παιδεία και ωριμότητα να αναγνωρίζουν ότι η πρόσθεση στη μαγειρική, συνήθως αφαιρεί απ’ τη σαφήνεια των γεύσεων.

Χτένια με κουσκούς και σκορδάτη σάλτσα

Με ένα τσέρκι βάζετε το κουσκούς σε κάθε πιάτο και από πάνω 4 χτένια με λίγο απ’ το ζουμάκι τους και για διακόσμηση μπορείτε να βάλετε λίγο σχοινόπρασο.

Σνακ για τους μικρούς μαθητές που δεν αγαπούν τα όσπρια

Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τα κεφτεδάκια στα μισά του χρόνου ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από τον φούρνο.

Υπέροχο επιδόρπιο με βελούδινο γλάσσο σοκολάτας για όλη την οικογένεια

Βγάζουμε λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολ και διαλύουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη! Ρίχνουμε το μείγμα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε

Πεϊνιρλί για όλη την οικογένεια

Αφού έχουμε φτιάξει τις βαρκούλες με ένα κουταλάκι, απλώνουμε τη σάλτσα και από πάνω βάζουμε με ένα κουτάλι τη γέμιση χορταρικών.

Παραδοσιακή κολοκυθόπιτα με τραχανά από τη Ρούμελη και τη Θεσσαλία

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια. Δεν υπάρχει λόγος να τα στραγγίζουμε γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους για τον τραχανά. Σ΄ ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τον τραχανά, τα αυγά, τη φέτα τριμμένη και ρίχνουμε το γάλα.