Συνταγές

Μεταβολισμός Ενδυνάμωση: Θρεπτική σούπα σπανακιού με κρουτόν δεντρολίβανου

Μεταβολισμός Ενδυνάμωση: Θρεπτική σούπα σπανακιού με κρουτόν δεντρολίβανου

Αποτελεί πλούσια πηγή βήτα-καροτίνης, λουτεΐνης και παρέχει προστασία στο νευρικό σύστημα, βελτιώνει την όραση, διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα.

Μεταβολισμός Ενδυνάμωση: Αν έχετε ξεμείνει από ιδέες, σας προτείνουμε μια εύκολη αλλά εξαιρετικά θρεπτική σούπα. Συγκεκριμένα, η σούπα έχει μόνο 165 θερμίδες, 7 γραμμάρια λιπαρών, 565 mg νάτριο, 292 mg κάλιο, 20.1 g υδατάνθρακες, 1.9 g φυτικές ίνες, 65 mcg φυλλικό οξύ, 45 mg ασβέστιο, 2 mg σίδηρο και 28 mg μαγνήσιο.

Το σπανάκι έχει χρησιμοποιηθεί από διάφορους πολιτισμούς σε όλη την ιστορία, κυρίως στη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Ασία. Μπορεί να ενσωματωθεί αρκετά εύκολα σε πολλές δίαιτες, επειδή είναι οικονομικό και εύκολο να προετοιμαστεί. Αποτελεί πλούσια πηγή βήτα-καροτίνης, λουτεΐνης και παρέχει προστασία στο νευρικό σύστημα, βελτιώνει την όραση, διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα. Επίσης, αν γυμνάζεστε, είναι εξαιρετική επιλογή για την ενδυνάμωση των μυών και μάλιστα ενισχύει τον μεταβολικό μας ρυθμό.

Σούπα σπανακιού με κρουτόν δεντρολίβανου

Υλικά

– 2 φλιτζάνια ξερά κυβάκια ψωμιού

– 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

– 1 τριμμένη σκελίδα σκόρδου

– 1 κουταλιά φρεσκοτριμμένο ή αποξηραμένο δεντρολίβανο

– 1 κουταλιά βούτυρο

– 1 μεσαίο κρεμμύδι

– ¼ κουταλάκι αλάτι

– φρεσκοτριμμένο πιπέρι

– 2 φλιτζάνια γλυκοπατάτες

– 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

– 6 κούπες φρέσκο σπανάκι, χωρίς το κοτσάνι

– λίγο φρέσκο μοσχοκάρυδο

Μέθοδος παρασκευής

  1. Για να ετοιμάσετε τα κρουτόν, προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
  2. Ανακατέψτε τους κύβους ψωμιού με το λάδι, το σκόρδο και το δεντρολίβανο σε ένα μεγάλο μπολ. Μετά απλώστε το σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Ψήστε για 12 λεπτά.
  3. Για τη σούπα: Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε κρεμμύδι, δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώστε τη φωτιά, ανακατεύετε συχνά, για 5 λεπτά.
  4. Ρίξτε τις πατάτες και αφήστε τις για 3 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών.
  5. Αφήστε το να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν, για περίπου 15 λεπτά.
  6. Ρίξτε το σπανάκι και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά σας, για περίπου 10 λεπτά.
  7. Στη συνέχεια, λιώστε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ ή σε ένα απλό μπλέντερ, αφήνοντας αν θέλετε κάποια κομμάτια.
  8. Σερβίρετε τη σούπα, προσθέτοντας λίγο μοσχοκάρυδο από πάνω. Για το τέλος, ακουμπήστε απαλά τα ψημένα σας κρουτόν πάνω στη σούπα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πρόσθετε στη μέρα σου απόλαυση με αυτά τα πεντανόστιμα Smoothies

Κις λορέν με σπανάκι για πρώτο πιάτο ή για σνακ

Πώς να αποφύγετε πιθανή σιδηροπενική αναιμία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δύο πεντανόστιμα και υγιεινά πιάτα για όσους νηστεύουν

Αφού βράσουν, υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε να τα αφήσεις κομματάκια είτε να τα πολτοποιήσεις σε πουρέ, με τη βοήθεια της κουζινομηχανής την οποία ρυθμίζεις σε υψηλή ταχύτητα. Αραιώνεις με λίγο νερό, αν έχει βγει πηχτή η σούπα, και προσθέτεις το κριθαράκι

Τρεις αυθεντικές συνταγές από μοναστήρια της Κρήτης και της Πάτμου

Εύκολο φαγητό αν έχεις περίσσευμα από φακές της προηγούμενης μέρας. Αλλιώς, πάμε τη συνταγή: Πλένεις και βάζεις τις φακές για βράσιμο. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτεις όλα τα υλικά εκτός από το ρύζι και αφήνεις μέχρι να ψηθούν τελείως.

Πεντανόστιμα καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι και λαχανικά

Θεωρώ ότι μια λεπτή και γλυκιά γεύση όπως το καλαμάρι, οφείλει να συνδυάζεται με υλικά που δεν την ανταγωνίζονται αλλά την συμπληρώνουν και έτσι πάντα επέλεγα ως βάση της γέμισής μου, αφενός το πλιγούρι που είναι γήινο και τραγανό χωρίς εντάσεις και αφετέρου ένα συνδυασμό λαχανικών που να βγάζει γλύκα και ήπιες γεύσεις ώστε να επιτρέπουν στο καλαμάρι να πρωταγωνιστεί.

Το must πιάτο για την 25η Μαρτίου

Η βασική ιδέα πίσω από το φίνο κουρκούτι τεμπούρα της συνταγής, είναι να είναι πολύ ελαφρύ και ταυτόχρονα τραγανό . Για να το πετύχουμε αυτό υπάρχουν δύο τεχνικές προϋποθέσεις που μας έχουν οδηγήσει σε τέσσερα μικρά τεχνικά μυστικά

Το απόλυτο κόλπο για υπέροχο σάντουιτς – Δεν «τρέχει» τίποτα, δεν μπερδεύονται τα υλικά και έχει γίνει viral

Η ιδέα είναι απλή: Αντί να τοποθετήσετε όλα τα συστατικά πάνω σε μία τορτίγια, βάζοντας το καθένα στο δικό του τεταρτημόριο, σημαίνει ότι μπορείτε να διπλώσετε τις τέσσερις γωνίες, την μία επάνω στην άλλη για να δημιουργήσετε μία τέλεια τριγωνική τορτίγια σε χρόνο ρεκόρ.

Κλασική Ιταλική συνταγή για λαζάνια

Στο ταψί που επιλέξατε (κατά προτίμηση κεραμικό ή πυρέξ για να βγει στο τραπέζι) περάστε τον πάτο με λίγη μπεσαμέλ να δώσει υγρασία και λιπαρότητα στη πρώτη στρώση λαζάνια. Κάντε την πρώτη στρώση από λαζάνια και καλύψτε μεγάλα τυχόν κενά βάζοντας κάποιες λωρίδες από λαζάνια.