Συνταγές

Μεταβολισμός Ενδυνάμωση: Θρεπτική σούπα σπανακιού με κρουτόν δεντρολίβανου

Μεταβολισμός Ενδυνάμωση: Θρεπτική σούπα σπανακιού με κρουτόν δεντρολίβανου

Αποτελεί πλούσια πηγή βήτα-καροτίνης, λουτεΐνης και παρέχει προστασία στο νευρικό σύστημα, βελτιώνει την όραση, διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα.

Μεταβολισμός Ενδυνάμωση: Αν έχετε ξεμείνει από ιδέες, σας προτείνουμε μια εύκολη αλλά εξαιρετικά θρεπτική σούπα. Συγκεκριμένα, η σούπα έχει μόνο 165 θερμίδες, 7 γραμμάρια λιπαρών, 565 mg νάτριο, 292 mg κάλιο, 20.1 g υδατάνθρακες, 1.9 g φυτικές ίνες, 65 mcg φυλλικό οξύ, 45 mg ασβέστιο, 2 mg σίδηρο και 28 mg μαγνήσιο.

Το σπανάκι έχει χρησιμοποιηθεί από διάφορους πολιτισμούς σε όλη την ιστορία, κυρίως στη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Ασία. Μπορεί να ενσωματωθεί αρκετά εύκολα σε πολλές δίαιτες, επειδή είναι οικονομικό και εύκολο να προετοιμαστεί. Αποτελεί πλούσια πηγή βήτα-καροτίνης, λουτεΐνης και παρέχει προστασία στο νευρικό σύστημα, βελτιώνει την όραση, διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα. Επίσης, αν γυμνάζεστε, είναι εξαιρετική επιλογή για την ενδυνάμωση των μυών και μάλιστα ενισχύει τον μεταβολικό μας ρυθμό.

Σούπα σπανακιού με κρουτόν δεντρολίβανου

Υλικά

– 2 φλιτζάνια ξερά κυβάκια ψωμιού

– 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

– 1 τριμμένη σκελίδα σκόρδου

– 1 κουταλιά φρεσκοτριμμένο ή αποξηραμένο δεντρολίβανο

– 1 κουταλιά βούτυρο

– 1 μεσαίο κρεμμύδι

– ¼ κουταλάκι αλάτι

– φρεσκοτριμμένο πιπέρι

– 2 φλιτζάνια γλυκοπατάτες

– 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

– 6 κούπες φρέσκο σπανάκι, χωρίς το κοτσάνι

– λίγο φρέσκο μοσχοκάρυδο

Μέθοδος παρασκευής

  1. Για να ετοιμάσετε τα κρουτόν, προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
  2. Ανακατέψτε τους κύβους ψωμιού με το λάδι, το σκόρδο και το δεντρολίβανο σε ένα μεγάλο μπολ. Μετά απλώστε το σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Ψήστε για 12 λεπτά.
  3. Για τη σούπα: Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε κρεμμύδι, δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώστε τη φωτιά, ανακατεύετε συχνά, για 5 λεπτά.
  4. Ρίξτε τις πατάτες και αφήστε τις για 3 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών.
  5. Αφήστε το να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν, για περίπου 15 λεπτά.
  6. Ρίξτε το σπανάκι και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά σας, για περίπου 10 λεπτά.
  7. Στη συνέχεια, λιώστε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ ή σε ένα απλό μπλέντερ, αφήνοντας αν θέλετε κάποια κομμάτια.
  8. Σερβίρετε τη σούπα, προσθέτοντας λίγο μοσχοκάρυδο από πάνω. Για το τέλος, ακουμπήστε απαλά τα ψημένα σας κρουτόν πάνω στη σούπα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρόσθετε στη μέρα σου απόλαυση με αυτά τα πεντανόστιμα Smoothies

Κις λορέν με σπανάκι για πρώτο πιάτο ή για σνακ

Πώς να αποφύγετε πιθανή σιδηροπενική αναιμία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.