Συνταγές

Κολοκυθόσουπα Βελουτέ: Η ανυπέρβλητη σούπα με γιαούρτι και κρουτόν

Κολοκυθόσουπα Βελουτέ: Η ανυπέρβλητη σούπα με γιαούρτι και κρουτόν

Οι σούπες βελουτέ είναι μια ιδανική επιλογή για τις κρύες ημέρες ενώ είναι υπέροχο πρώτο πιάτο σε εορταστικά τραπέζια.

Κολοκυθόσουπα Βελουτέ: Τα πρώτα κρύα έχουν κάνει την εμφάνισή τους καθώς πλέον είμαστε στην καρδιά του φθινοπώρου. Θέλουμε cozy ρούχα, ζεστά ροφήματα και αχνιστά πιάτα που ζεσταίνουν το σώμα και την ψυχή μας.

Η απόλυτη τροφή του φθινοπώρου είναι η κολοκύθα. Αυτή η μεγάλη πορτοκαλί που μπορεί να μετατραπεί σε τρομακτική κατά τη διάρκεια του Halloween. Και μπορεί στην Ελλάδα να μην τιμούμε τόσο αυτή την αμερικάνικη παράδοση, είναι ευκαιρία όμως να δοκιμάσουμε ευφάνταστα πιάτα όπως μια ζεστή κολοκυθόσουπα.

Οι σούπες βελουτέ είναι μια ιδανική επιλογή για τις κρύες ημέρες ενώ είναι υπέροχο πρώτο πιάτο σε εορταστικά τραπέζια. Έχει πλούσια, κρεμώδη γεύση που θα σε ξετρελάνει. Αν πρέπει να δοκιμάσεις ένα πιάτο αυτή την εποχή, ας είναι αυτό.

Δες τι θα χρειαστείς για να τη φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό καθαρισμένη κολοκύθα πορτοκαλί

200 γρ. κρεμμύδι

250 γρ. πατάτα

10 γρ. ψιλοκομμένο τζίντζερ

1 λίτρο ζωμό κότας

5 γρ. κουρκουμάς

1/4 κ.γ. μοσκοκάρυδο

1 σκελίδα σκόρδο

αλάτι – πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

κολοκυθόσπορο χωρίς κέλυφος

γιαούρτι

Κολοκυθόσουπα

Για τα κρουτόν:

1 μπαγκέτα ολικής 2 ημερών

ελαιόλαδο

αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σούπα

Καθαρίζουμε τους σπόρους και τις ίνες από την κολοκύθα και αφαιρούμε την φλούδα.

Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια την κολοκύθα, τις πατάτες και το κρεμμύδι.

Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με τον ζωμό και προσθέτουμε το τζίντζερ, τον κουρκουμά, μοσκοκάρυδο, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι.

Σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά. Κολοκυθόσουπα με Γιαούρτι και Κρουτόν

Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε σε δύο δόσεις τα λαχανικά, προσθέτοντας υγρά ανάλογα με την υφή που επιθυμούμε.

Σερβίρουμε με γιαούρτι και κολοκυθόσπορο.

Κρουτόν

Κόβουμε σε λεπτές φέτες την μπαγκέτα και τις απλώνουμε σε ένα ταψί.

Πασπαλίζουμε με λάδι, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στους 150C στον αέρα για 25 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε μερικά κομμάτια πάνω από τη σούπα.

Έτοιμη η σούπα! Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σούπα πριν το φαϊ: Εύκολο αδυνάτισμα

Εβδομαδιαίο διαιτολόγιο σούπας για απώλεια βάρους και αποτοξίνωση

Θρεπτική σούπα βελουτέ με κολοκυθάκια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.