Συνταγές

Κολοκυθόσουπα Βελουτέ: Η ανυπέρβλητη σούπα με γιαούρτι και κρουτόν

Κολοκυθόσουπα Βελουτέ: Η ανυπέρβλητη σούπα με γιαούρτι και κρουτόν

Οι σούπες βελουτέ είναι μια ιδανική επιλογή για τις κρύες ημέρες ενώ είναι υπέροχο πρώτο πιάτο σε εορταστικά τραπέζια.

Κολοκυθόσουπα Βελουτέ: Τα πρώτα κρύα έχουν κάνει την εμφάνισή τους καθώς πλέον είμαστε στην καρδιά του φθινοπώρου. Θέλουμε cozy ρούχα, ζεστά ροφήματα και αχνιστά πιάτα που ζεσταίνουν το σώμα και την ψυχή μας.

Η απόλυτη τροφή του φθινοπώρου είναι η κολοκύθα. Αυτή η μεγάλη πορτοκαλί που μπορεί να μετατραπεί σε τρομακτική κατά τη διάρκεια του Halloween. Και μπορεί στην Ελλάδα να μην τιμούμε τόσο αυτή την αμερικάνικη παράδοση, είναι ευκαιρία όμως να δοκιμάσουμε ευφάνταστα πιάτα όπως μια ζεστή κολοκυθόσουπα.

Οι σούπες βελουτέ είναι μια ιδανική επιλογή για τις κρύες ημέρες ενώ είναι υπέροχο πρώτο πιάτο σε εορταστικά τραπέζια. Έχει πλούσια, κρεμώδη γεύση που θα σε ξετρελάνει. Αν πρέπει να δοκιμάσεις ένα πιάτο αυτή την εποχή, ας είναι αυτό.

Δες τι θα χρειαστείς για να τη φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό καθαρισμένη κολοκύθα πορτοκαλί

200 γρ. κρεμμύδι

250 γρ. πατάτα

10 γρ. ψιλοκομμένο τζίντζερ

1 λίτρο ζωμό κότας

5 γρ. κουρκουμάς

1/4 κ.γ. μοσκοκάρυδο

1 σκελίδα σκόρδο

αλάτι – πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

κολοκυθόσπορο χωρίς κέλυφος

γιαούρτι

Κολοκυθόσουπα

Για τα κρουτόν:

1 μπαγκέτα ολικής 2 ημερών

ελαιόλαδο

αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σούπα

Καθαρίζουμε τους σπόρους και τις ίνες από την κολοκύθα και αφαιρούμε την φλούδα.

Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια την κολοκύθα, τις πατάτες και το κρεμμύδι.

Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με τον ζωμό και προσθέτουμε το τζίντζερ, τον κουρκουμά, μοσκοκάρυδο, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι.

Σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά. Κολοκυθόσουπα με Γιαούρτι και Κρουτόν

Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε σε δύο δόσεις τα λαχανικά, προσθέτοντας υγρά ανάλογα με την υφή που επιθυμούμε.

Σερβίρουμε με γιαούρτι και κολοκυθόσπορο.

Κρουτόν

Κόβουμε σε λεπτές φέτες την μπαγκέτα και τις απλώνουμε σε ένα ταψί.

Πασπαλίζουμε με λάδι, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στους 150C στον αέρα για 25 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε μερικά κομμάτια πάνω από τη σούπα.

Έτοιμη η σούπα! Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σούπα πριν το φαϊ: Εύκολο αδυνάτισμα

Εβδομαδιαίο διαιτολόγιο σούπας για απώλεια βάρους και αποτοξίνωση

Θρεπτική σούπα βελουτέ με κολοκυθάκια

Γαρίδες σαγανάκι -Νόστιμο και εύκολο πιάτο

Ρίχνετε τμηματικά (για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) τις γαρίδες με τα κεφάλια τους, μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου, κομμένες στη μέση και τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ (υπολογίστε 1'-2' από κάθε πλευρά).

Ζυμαρικά με άσπρη σάλτσα και μπλε τυρί

Ρίξτε τη σάλτα τυριών στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, προσθέστε το μπλε τυρί και τα καρύδια, ανακατέψτε (αν χρειαστεί προσθέστε και το νερό που κρατήσατε) και σερβίρετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (προαιρετικά).

Μακαρόνια: Λάθη που κάνεις συχνά από την αρχή μέχρι το τέλος

Δεν αλατίζουμε συνήθως το νερό όσο πρέπει, αν και το βραστό νερό είναι το μόνο σημείο της διαδικασίας όπου καρυκεύονται ομοιόμορφα τα μακαρόνια. Το νερό πρέπει να είναι πολύ αλμυρό, θυμίζοντας το θαλασσινό νερό που γεύεσαι μετά τη βουτιά. Τα μακαρόνια δεν θα το απορροφήσουν όλο, άνοστα μια φορά δεν θα ξαναβγούν ποτέ...

Χούμους σε τρεις εκδοχές

Τα ρεβίθια είναι μια σπουδαία πηγή φυτικών πρωτεϊνών, σύνθετων υδατανθράκων και φυτικών ινών. Αλλά και το ταχίνι περιέχει υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνη.