Συνταγές

Άγιος Βαλεντίνος: Λιγκουίνι alle vongole για την Ημέρα όσων ζουν ή θέλουν να ζουν τον Έρωτα

Άγιος Βαλεντίνος: Λιγκουίνι alle vongole για την Ημέρα όσων ζουν ή θέλουν να ζουν τον Έρωτα

Με μία τσιμπίδα αφαιρούμε τα κυδώνια και τα μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι. Όσα δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε!

Άγιος Βαλεντίνος: Λιγκουίνι alle vongole

  • 10′ Χρόνος Εκτέλεσης
  • 10 ώρες Χρόνος Αναμονής
  • 8′ Χρόνος Ψησίματος
  • 4 Μερίδες
  • 1 Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • αλάτι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κλ. σέλερι
  • 1 πράσο
  • 1 καρότο
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. εστραγκόν
  • 150 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. κυδώνια όστρακα
  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κ.σ. κοφτή νοστιμιά

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ με νερό βάζουμε τα κυδώνια, καλύπτουμε με μία πετσέτα και βάζουμε στο ψυγείο για 6-10 ώρες. Με αυτόν τον τρόπο θα βγάλουν όλη την άμμο που μπορεί να έχουν.
  • Μεταφέρουμε τα κυδώνια κάτω από τρεχούμενο νερό και τρίβουμε το κέλυφός τους με ένα σφουγγάρι για να φύγει η άμμος που βρίσκεται εξωτερικά.
  • Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, τα λιγκουίνι και βράζουμε για 8 λεπτά.
  • Τοποθετούμε ένα γουόκ στη φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

  • Ψιλοκόβουμε τα στικ από το σέλερι, το πράσο, το καρότο και τα βάζουμε στο γουόκ.
  • Βάζουμε πιπέρι, το εστραγκόν και ανακατεύουμε.
  • Αφαιρούμε τα κυδώνια από το νερό και τα βάζουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά. Βάζουμε το κρασί, καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε 2-3 λεπτά να ανοίξουν τα κυδώνια.
  • Με μία τσιμπίδα αφαιρούμε τα κυδώνια και τα μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι. Όσα δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε!
  • Στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά βάζουμε την κρέμα γάλακτος, πιπέρι, τη νοστιμιά και βράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Μεταφέρουμε ξανά τα κυδώνια στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
  • Σουρώνουμε τα λιγκουίνι και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε με πιπέρι και ρίγανη.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μακαρόνια: Λάθη που κάνεις συχνά από την αρχή μέχρι το τέλος

Το κριθαρότο που θα αγαπήσετε - Συνταγή

Τέλειες και υγιεινές συνταγές με θαλασσινά

Τέλειες και υγιεινές συνταγές με θαλασσινά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.