Διατροφή

Σχολικά γεύματα ΗΠΑ: Υγιεινές επιλογές στο επίκεντρο της πανδημίας

Σχολικά γεύματα ΗΠΑ: Υγιεινές επιλογές στο επίκεντρο της πανδημίας

Σχολικά γεύματα ΗΠΑ: Με την πανδημία να επιδεινώνει την επισιτιστική ανασφάλεια, το πρόγραμμα για υγιεινά και θρεπτικά σχολικά γεύματα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η πανδημία έχει βάλει στο επίκεντρο την επισιτιστική ανασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε υγιεινά γεύματα στα δημόσια σχολεία. Στη Βόρεια Ντακότα, οι οργανωτές της κοινότητας προειδοποιούν για πιθανές αλλαγές στα διατροφικά πρότυπα για αυτά τα γεύματα. Οι ομοσπονδιακές προσπάθειες συνεχίζονται για την επανέγκριση Παιδικής Διατροφής, η οποία συνδέεται με το Εθνικό Πρόγραμμα Γεύμα στο Σχολείο. Στην πορεία, ο γερουσιαστής John Hoeven, R-N.D., έχει πιέσει για χαλαρωτικά πρότυπα, όπως η παρεμπόδιση των μειώσεων στα επίπεδα νατρίου. Η Courtney Schaff, μια υπεύθυνη έργου με επιχορήγηση από το Centre for Science in the Public Interest, ηγείται των οργανωτών της κοινότητας σε όλη την πολιτεία για να διασφαλίσει ότι υπάρχουν υψηλότερα πρότυπα διατροφής. Είπε ότι υπάρχει έρευνα που δείχνει την αποτελεσματικότητά τους.

“Τα βασισμένα σε στοιχεία πρότυπα διατροφής στα σχολικά γεύματα έχουν μειώσει τον επιπολασμό της παιδικής παχυσαρκίας και τις περιπτώσεις διαβήτη”, είπε. Η ομάδα της συνεργάζεται με ομάδες όπως ο Συνασπισμός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βόρειας Ντακότα για να δημιουργήσει υποστήριξη για υψηλότερα πρότυπα και πρόσβαση σε υγιεινά γεύματα. Υπό την κυβέρνηση Ομπάμα, εφαρμόστηκε μια σταδιακή προσέγγιση για να γίνουν τα μεσημεριανά γεύματα στο σχολείο πιο θρεπτικά, αλλά τα τελευταία χρόνια έγιναν προσπάθειες να ανατραπούν οι αλλαγές. Κάποιοι υποστήριξαν ότι τα πιο υγιεινά πρότυπα ήταν δύσκολο να εφαρμοστούν και ότι τα λιγότερο νόστιμα γεύματα θα μπορούσαν να εμποδίσουν τη συμμετοχή σε προγράμματα σχολικού γεύματος. Με την πανδημία να επιδεινώνει την επισιτιστική ανασφάλεια για τις κοινότητες των φυλών, είπε η συνάδελφος διοργανώτρια Melanie Moniz, μέλος του MHA Nation, δεν είναι τώρα η ώρα να κάνουμε τα σχολικά γεύματα λιγότερο υγιεινά.

Για πολλές οικογένειες ιθαγενών με τις οποίες συνεργάζεται, είπε ότι το πρόγραμμα είναι σανίδα σωτηρίας. “Τα γεύματα που λαμβάνουν τα παιδιά στο σχολείο είναι η μόνη πρόσβαση που έχουν σε υγιεινά, θρεπτικά τρόφιμα”, είπε. Ομάδες όπως το Prairie Action συμμετείχαν στους διοργανωτές ζητώντας είτε να διατηρηθούν είτε να ενισχυθούν τα τρέχοντα πρότυπα. Το γραφείο του Hoeven είπε ότι οι προσπάθειές του εξακολουθούν να επιτρέπουν υγιεινά γεύματα, αλλά δίνουν μεγαλύτερη ευελιξία στους διαχειριστές. Εκτός από την παροχή περισσότερης διατροφής στα παιδιά, οι ερευνητές που εξέτασαν την κατανάλωση υγιεινών γευμάτων στα σχολεία της Καλιφόρνια βρήκαν μια σχέση με τη βελτίωση των ακαδημαϊκών επιδόσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το σχολικό περιβάλλον παίζει ρόλο στην ψυχική υγεία των εφήβων

Κάθε μαθητής στο Ηνωμένο Βασίλειο λατρεύει το Salisbury Steak

ΟΠΕΚΑ Σχολικά γεύματα : Ξανά επανακκινεί το πρόγραμμα

Σχολικά γεύματα ανά τον κόσμο κατά της παιδικής παχυσαρκίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κοχύλια με πέστο από μπρόκολο

Ζυμαρικά: Δημιουργήστε μία πεντανόστιμη και υγιεινή συνταγή για όλη την οικογένεια. Προσθέστε στα μακαρόνια σας μπρόκολο και κάντε τα παιδιά σας να το λατρέψουν!

Μείνετε χορτάτοι και στη θάλασσα!

Σνακ για παραλία: Η επιλογή του φαγητού για την παραλία είναι δύσκολη! Πρέπει να σκεφτείτε πολλούς παράγοντες, όπως την άμμο, το βάρος των φαγητών και την ποσότητα. Μάθετε ποια είναι τα κατάλληλα τρόφιμα για την παραλία και κάντε πικνίκ κάθε μέρα!