Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σπιτικό παγωτό: Πώς να φτιάξετε την δική σας γεύση παγωτού στο σπίτι;

Σπιτικό παγωτό: Πώς να φτιάξετε την δική σας γεύση παγωτού στο σπίτι;

Σπιτικό παγωτό: Το να φτιάξετε το δικό σας παγωτό στο σπίτι είναι εκπληκτικά εύκολο

Το να φτιάξετε το δικό σας παγωτό στο σπίτι είναι εκπληκτικά εύκολο και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις γεύσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για σπιτικό παγωτό που θα χρησιμοποιείτε πολύ συχνά από τώρα και στο εξής.

Συστατικά

  • Κρέμα γάλακτος πλήρης: 2 φλυτζάνια
  • Πλήρες γάλα: 1 φλιτζάνι
  • Ζάχαρη κρυσταλλική: 3/4 φλυτζάνια
  • Εκχύλισμα βανίλιας: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Πρέζα αλάτι

Οδηγίες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την παχύρρευστη κρέμα, το πλήρες γάλα, την κρυσταλλική ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικό μίξερ ή μπλέντερ για πιο γρήγορη ανάμειξη. Μόλις το μείγμα ενωθεί καλά, το μεταφέρετε σε παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, μπορείτε ακόμα να φτιάξετε παγωτό τοποθετώντας το μείγμα σε ένα ρηχό δοχείο και παγώνοντάς το, ανακατεύοντας κάθε 30 λεπτά μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή συνοχή. Εάν χρησιμοποιείτε παγωτομηχανή, ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να πήξει και να αποκτήσει μια μαλακή συνοχή σερβιρίσματος, συνήθως περίπου 20-25 λεπτά. Αν προτιμάτε πρόσθετα όπως τσιπς σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή φρούτα, προσθέστε τα στο παγωτό κατά τα τελευταία λεπτά αναδεύσεως, επιτρέποντάς τους να ανακατευτούν ομοιόμορφα σε όλο το παγωτό.


Μόλις το παγωτό φτάσει στην επιθυμητή σύσταση, το μεταφέρετε σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και λειάνετε το πάνω μέρος με μια σπάτουλα. Καλύψτε το δοχείο σφιχτά με ένα καπάκι ή πλαστική μεμβράνη για να αποτρέψετε το σχηματισμό κρυστάλλων πάγου. Τοποθετήστε το παγωτό στην κατάψυξη και αφήστε το να σφίξει για τουλάχιστον 4-6 ώρες ή όλη τη νύχτα. Όταν είναι έτοιμο να σερβίρετε, αφαιρέστε το παγωτό από την κατάψυξη και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά να μαλακώσει ελαφρώς πριν το βάλετε.
Ρίξτε το σπιτικό παγωτό σε μπολ ή χωνάκια και απολαύστε την κρεμώδη, νόστιμη δημιουργία σας!

Με λίγα απλά υλικά και λίγη υπομονή, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας κρεμώδες και γευστικό παγωτό στο σπίτι, ιδανικό για να το απολαύσετε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα ή οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε μια γλυκιά απόλαυση. Πειραματιστείτε με διαφορετικές γεύσεις και mix-in για να δημιουργήσετε τις δικές σας μοναδικές δημιουργίες παγωτού!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μικρά μυστικά για τέλειο σπιτικό παγωτό

Πώς τα γλυκά επηρεάζουν την ποιότητα ύπνου σας;

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με γλυκό τρόπο τις πολύ ώριμες μπανάνες;

Το παγωτό & τα πατατάκια μπορεί να είναι εξίσου εθιστικά με τα ναρκωτικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Υγεία πεπτικού: Χυμός λάχανου με καρότα για το στομάχι;

Υγεία πεπτικού: Μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή για να υποστηρίξετε την υγεία του στομάχου σας, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που μπορούν να προάγουν την επούλωση του έλκους, να ενισχύσουν την επένδυση του στομάχου και να βελτιώσουν την πέψη.

Κρεμώδης απόλαυση: Cheesy Potato Casserole 

Κρεμώδης απόλαυση: Το κρεμώδες μείγμα τυριού και πατάτας συνδυάζεται τέλεια με την τραγανή επικάλυψη από κορν φλέικς και βούτυρο.

Πώς μπορούν τα κολοκυθάκια να βοηθήσουν στον πόνο των αρθρώσεων;

Κολοκυθάκια: Τα κολοκυθάκια δεν είναι μια θαυματουργή θεραπεία για τον πόνο των αρθρώσεων, αλλά η ενσωμάτωσή τους στη διατροφή σας μπορεί να είναι ένας νόστιμος και αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε τη φλεγμονή και τον πόνο.

Πώς να φτιάξετε λιθρίνι και να τους εντυπωσιάσετε όλους;

Λιθρίνι φαγητό: Το λιθρίνι είναι ένα ευέλικτο και νόστιμο ψάρι που μπορεί να παρασκευαστεί χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους μαγειρέματος, καθεμία από τις οποίες αναδεικνύει τις μοναδικές του γεύσεις και υφές.

Πώς να φτιάξετε τον τέλειο ξιφία;

Μαγειρεύοντας ξιφία: Το μαγείρεμα του τέλειου ξιφία απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια και μερικές βασικές τεχνικές για να διασφαλιστεί ότι παραμένει υγρό και γευστικό.

Πώς να μαγειρέψετε την τέλεια αθερίνα;

Αθερίνα μαγειρική: Το μαγείρεμα της αθερίνας, ενός μικρού και γευστικού ψαριού, είναι σχετικά εύκολο και μπορεί να οδηγήσει σε ένα νόστιμο γεύμα με ελάχιστη προσπάθεια.

Close Icon