Διατροφή

Σοκολάτα: Τι οφέλη μπορεί να έχει η κατανάλωση σοκολάτας;

Σοκολάτα: Τι οφέλη μπορεί να έχει η κατανάλωση σοκολάτας;

Σοκολάτα: Υπάρχουν αρκετές μελέτες που τεκμηριώνουν τα οφέλη της σοκολάτας στην υγεία.  

Υπάρχουν αρκετές μελέτες που τεκμηριώνουν τα οφέλη της σοκολάτας στην υγεία.  Τα οφέλη του κακάο συνήθως συνδέονται με τις πολυφαινόλες που είναι άφθονες στο κακάο και τη μαύρη σοκολάτα. Δεδομένου ότι τα γαλακτοκομικά δεν συνδέονται με την περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, η vegan σοκολάτα μπορεί να προσφέρει τα οφέλη που σχετίζονται με τη σοκολάτα.

Μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς

Συγκεκριμένα, οι πολυφαινόλες στη σοκολάτα έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τόσο τη συστολική όσο και τη διαστολική αρτηριακή πίεση προάγοντας την αγγειοδιαστολή και υποστηρίζοντας τις αντιφλεγμονώδεις και αγγειοπροστατευτικές ιδιότητες στο σώμα. Μερικές μελέτες έχουν δείξει μια σχέση μεταξύ της κατανάλωσης σοκολάτας και του χαμηλότερου κινδύνου καρδιακής προσβολής και καρδιακών παθήσεων. Αλλά άλλες μελέτες δεν έχουν βρει καμία συσχέτιση, και μερικές έχουν βρει ακόμη και μια αντίστροφη σχέση.

Μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση ή την πρόληψη του διαβήτη

Η σοκολάτα μπορεί να προσφέρει κάποια οφέλη στη διαχείριση ή την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2, αλλά η σχέση είναι πολύπλοκη. Το κακάο και οι φλαβανόλες (ένας τύπος πολυφαινόλης) έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την ευαισθησία στη γλυκόζη, μειώνουν τα επίπεδα ινσουλίνης στον ορό και την ομοιόσταση.

Αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι το κακάο μπορεί να είναι μια φυσική και οικονομική προσέγγιση για την πρόληψη ή τη δυνητική συμβολή στη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2. Αλλά τα οφέλη συνδέονται με τα φλαβονοειδή στο κακάο, και η σοκολάτα που παράγεται στο εμπόριο παρέχει χαμηλά επίπεδα ή καθόλου φλαβονόλες.

Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή τη διαχείριση άλλων ασθενειών

Τέλος, το κακάο μπορεί επίσης να παίξει ρόλο στη θεραπεία εγκεφαλικών παθήσεων, όπως το εγκεφαλικό. Το κακάο έχει επίσης διερευνηθεί για το ρόλο του στην πρόληψη ή τη διαχείριση της παχυσαρκίας και ορισμένων τύπων καρκίνου, αλλά τα ευρήματα είναι συχνά αμφιλεγόμενα και αντικρουόμενα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τρόφιμα που προκαλούν πονοκεφάλους - Επιλέξτε προσεκτικά το τυρί, το κρασί, τον καφέ και τη σοκολάτα σας

Η κατανάλωση σοκολάτας μειώνει τη χοληστερόλη;

Δημιουργήστε το απόλυτο κέικ στη στιγμή!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παιδική παχυσαρκία - Δεν θα το πάρει "μπόι"

Συχνά οι γονείς επιβραβεύουν το παιδί όταν κάνει κάτι κάλο, με κάποιο γλυκό ή προσπαθούν να το "δωροδοκήσουν" με φράσεις όπως "Αν κάνεις τα μαθήματά σου, θα σου πάρω σοκολάτα" ή "Αν μαζέψεις το δωμάτιο σου, θα φάμε πίτσα".

Συνταγή για υγιεινή πραλίνα φουντουκιού με 3 υλικά και πλούσιο άρωμα

Αν και η γεύση της πραλίνας του εμπορίου είναι ακαταμάχητη, τα συντηρητικά είναι πολλά και πολλές φορές, αν ακολουθούμε κάποιο πρόγραμμα διατροφής στερούμαστε τις απολαύσεις που μας δίνουν χαρά.

Τι μπορείτε να φάτε στο πρώτο ραντεβού;

Ραντεβού: Η πιο σημαντική πτυχή της επιλογής του τι θα φάτε στο πρώτο ραντεβού είναι να εστιάσετε στο να απολαμβάνετε ο ένας την παρέα του άλλου και να δημιουργήσετε μαζί μια θετική και αξέχαστη εμπειρία.