Διατροφή

Σοκολάτα: Η κατανάλωση σοκολάτας μειώνει τη χοληστερόλη;

Σοκολάτα: Η κατανάλωση σοκολάτας μειώνει τη χοληστερόλη;

Σοκολάτα: Η τακτική κατανάλωση μαύρης σοκολάτας όχι μόνο μειώνει το σωματικό βάρος, αλλά και διαλύει την κακή χοληστερόλη που έχει συσσωρευτεί στο σώμα μας, ενώ βελτιώνει επίσης το πεπτικό σύστημα.

Η σοκολάτα δεν είναι μόνο για παιδιά… σε όλους αρέσει. Μερικές σοκολάτες είναι πολύ υγιεινές. Η κατανάλωση όλων των ειδών σοκολάτας έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Η τακτική κατανάλωση μαύρης σοκολάτας, συγκεκριμένα, όχι μόνο μειώνει το σωματικό βάρος, αλλά και διαλύει την κακή χοληστερόλη που έχει συσσωρευτεί στο σώμα μας. Βελτιώνει επίσης το πεπτικό σύστημα. Τα φλαβονοειδή που υπάρχουν στη μαύρη σοκολάτα βελτιώνουν τη λειτουργία των αρτηριών και των φλεβών στο σώμα. Μειώνει πολύ την πιθανότητα καρδιακών παλμών.

Η χοληστερόλη είναι απαραίτητη για τον οργανισμό, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε τι χοληστερόλη χρειάζεται το σώμα μας. Υπάρχουν δύο τύποι χοληστερόλης HDL και LDL. Η HDL είναι καλή χοληστερόλη και η LDL είναι η κακή χοληστερόλη. Ταυτόχρονα, οποιαδήποτε χοληστερόλη στον οργανισμό πρέπει να είναι με μέτρο. Εάν το ξεπεράσετε, κινδυνεύετε.

  • Η συνολική χοληστερόλη σας θεωρείται ελαφρώς υψηλή εάν είναι μεταξύ 200-239 mg/dL.
  • Οτιδήποτε πάνω από 240 mg/dL θεωρείται υψηλό.
  • Η LDL χοληστερόλη σας θεωρείται ελαφρώς υψηλή εάν είναι μεταξύ 130 -159 mg/dL. Πάνω από 160 mg/dL θεωρούνται υψηλά.
  • Εάν η HDL χοληστερόλη σας είναι κάτω από 40 mg/dL, θεωρείται κακή.

Ωστόσο, ορισμένοι τρόποι ζωής, άσκηση, δίαιτα και ορισμένα φάρμακα μπορούν να αποτρέψουν τη συσσώρευση χοληστερόλης στο σώμα. Τα επίπεδα χοληστερόλης μπορούν συνήθως να εξισορροπηθούν με δίαιτα και τακτική άσκηση. Οι ειδικοί λένε ότι η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να κρατήσει υπό έλεγχο τα επίπεδα χοληστερόλης. Τα παράγωγα κακάο όπως η μαύρη σοκολάτα περιέχουν περισσότερο από 70% πολυφαινόλες. Αυτά βοηθούν στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL) στο σώμα μας και βελτιώνουν την υγεία μας.

Η μείωση των επιπέδων χοληστερόλης διατηρεί υπό έλεγχο την αρτηριακή πίεση και το σάκχαρο του αίματος. Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Οι ειδικοί λένε ότι η χρήση σκόνης κακάο είναι καλύτερη. Αυτό συμβαίνει επειδή οι πολυφαινόλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σκόνη κακάο. Οι ειδικοί στην ιατρική λένε ότι παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση της χοληστερόλης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε το απόλυτο κέικ στη στιγμή!

Η 4 Αυγούστου είναι η Εθνική Ημέρα των Cookies Σοκολάτας!!!

Ποια είναι τα οφέλη από τη μείωση της πρόσληψης ζάχαρης;

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας Γάλακτος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα