Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σκόνη αμυγδάλου: Μια παρασκευή που θα σας λύσει τα χέρια σε μελλοντικές συνταγές

Σκόνη αμυγδάλου: Μια παρασκευή που θα σας λύσει τα χέρια σε μελλοντικές συνταγές

Σκόνη αμυγδάλου: Μπορείτε να προετοιμάσετε αυτή την παρασκευή, έτσι ώστε να προσθέτετε ανάλογα σε κέικ και πίτες, σε σαλάτες και αρτοπαρασκευάσματα για έντονη γεύση.

Aν στο σπίτι σας δεν ξεμένετε ποτέ από αμύγδαλο, έχετε στο νου σας ότι μπορείτε να επεξεργαστείτε το αμύγδαλο από μόνοι σας. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να το αποθηκεύετε για να κάνετε μελλοντικές παρασκευές. Αν ακολουθήσετε κάποια απλά βήματα, μπορείτε να μετατρέψετε γρήγορα τα ασπρισμένα αμύγδαλα σε σκόνη για κάθε μαγειρική σας ανάγκη. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι μόνο 150 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα ή όση περισσότερη ποσότητα επιθυμείτε.

Πώς δημιουργούμε την σκόνη αμυγδάλου

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να χτυπήσετε τα ασπρισμένα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν σαν χοντρό αλεύρι. Μην τα επεξεργαστείτε σε υπερβολικό βαθμό, καθώς σε τέτοια περίπτωση θα γίνουν αμυγδαλοβούτυρο. Έπειτα περάστε το αμύγδαλο από μια λεπτή σήτα, για να αφαιρέσετε τυχόν μεγάλα κομμάτια. Σε δεύτερη φάση πρέπει να επιστρέψτε τα μεγάλα κομμάτια στον επεξεργαστή τροφίμων και να τα χτυπήσετε για λίγο για να τα καθαρίσετε. Ξαναπεράστε τα αμύγδαλα από τη σήτα και πετάξτε τυχόν σβόλους. Καθώς το αμύγδαλο χρησιμοποιείται καλύτερα την ημέρα που φτιάχνεται, φτιάξτε μόνο όσο χρειάζεται. Αποθηκεύστε τα υπολείμματα σε σφραγισμένο και αποστειρωμένο δοχείο.


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο για να φτιάξετε οποιοδήποτε είδος γεύματος με ξηρούς καρπούς συμπεριλαμβανομένων φουντουκιού, πεκάν ή φιστικιού. Για διαφορετική γεύση και υφή, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μη ασπρισμένους ξηρούς καρπούς, που θα δώσουν μια πιο περίπλοκη και ιδιαίτερη γεύση. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να φρυγανίσετε τους ξηρούς καρπούς πριν τους μετατρέψετε σε γεύματα, κάτι που θα δώσει μια πιο γήινη γεύση και αν διαπιστώσετε ότι σας έχει μείνει πολύ αμύγδαλο ακόμα, δοκιμάστε να το αποθηκεύσετε σε σακούλα με φερμουάρ στην κατάψυξη για έως και τρεις μήνες. Μία εύκολη συνταγή είναι to ψωμί με σκόνη αμυγδάλου με βατόμουρα και τα συστατικά είναι:

  • 1 1/4 φλιτζάνι σκόνη αμύγδαλο
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι υγρό γλυκαντικό υποκατάστατο ζάχαρης
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι απλό αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 φλιτζάνια κατεψυγμένα σμέουρα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160C με αέρα και στρώστε χαρτί ψησίματος σε μια φόρμα. Χτυπήστε μαζί το βούτυρο και και υποκατάστατο ζάχαρης με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Προσθέστε το άρωμα βανίλιας και τη σκόνη αμυγδάλου και ανακατέψτε καλά. Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και τοποθετήστε απαλά τα βατόμουρα πάνω από το μείγμα. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και αφήστε το να κρυώσει πριν το βγάλετε από τη φόρμα. Δοκιμάστε τη και θα ξετρελαθείτε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε φασολάκια almondine με τραγανά αμύγδαλα

Ετοιμάστε πάστα ελιάς με αμύγδαλο και απογειώστε κάθε πιάτο

Μια χειμωνιάτικη συνταγή για ζυμαρικά με αμύγδαλο

Γαλλικά, πολύχρωμα μακαρόν που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αφράτα muffins μήλου με λίγα υλικά

Muffins μήλου: Εάν ψάχνετε για μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για κεκάκια, τα μήλα είναι η τέλεια επιλογή για να προσφέρετε γλυκιά και υγιεινή απόλαυση.

Είναι πραγματικά επιβλαβές το πλήρες γάλα;

Πλήρες γάλα: Το πλήρες γάλα δεν φαίνεται να είναι τόσο επιβλαβές όσο παλαιότερα πιστευόταν. Αντίθετα, μπορεί να προσφέρει σημαντικά θρεπτικά οφέλη και να ενταχθεί σε μια ισορροπημένη διατροφή.

Ποια θρεπτικά συστατικά έχει η σοκολάτα εκτός από μαγνήσιο;

Σοκολάτα: Η σοκολάτα, ειδικά η μαύρη σοκολάτα, είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό τρόφιμο που προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Εκτός από το μαγνήσιο, το οποίο είναι γνωστό ότι βοηθά στη χαλάρωση των μυών και την υποστήριξη του νευρικού συστήματος, η σοκολάτα περιέχει

Νόστιμα και θρεπτικά ρεβίθια με μπακαλιάρο 

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όλες  τις ημέρες  και προσφέρει μια υγιεινή και χορταστική επιλογή. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ετοιμάσετε αυτό το νόστιμο πιάτο.

Είναι επικίνδυνο για την υγεία μας να καταψύχουμε ψωμί;

Ψωμί: Οι ισχυρισμοί που συνδέουν την ψύξη του με τον καρκίνο δεν βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία. Αντιθέτως, η σωστή αποθήκευση και θέρμανση του ψωμιού διασφαλίζει τη φρεσκάδα και την ασφάλεια των τροφίμων.

Νόστιμες συνταγές με Cottage Cheese

Cottage Cheese: Από σαλάτες και πίτες μέχρι επιδόρπια, η ευελιξία τους τα κάνει ιδανικά για να εντυπωσιάσετε την οικογένεια και τους φίλους σας με υγιεινές και νόστιμες δημιουργίες.

Η απόλυτη συνταγή για τους λάτρες της σοκολάτας

Κέικ Πραλίνα: Το κέικ πραλίνα είναι ένα λαχταριστό γλυκό που συνδυάζει τη γεύση της σοκολάτας με την κρεμώδη υφή της πραλίνας. Ιδανικό για κάθε περίσταση, είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει

Close Icon