Διατροφή

Σκόνη αμυγδάλου: Μια παρασκευή που θα σας λύσει τα χέρια σε μελλοντικές συνταγές

Σκόνη αμυγδάλου: Μια παρασκευή που θα σας λύσει τα χέρια σε μελλοντικές συνταγές

Σκόνη αμυγδάλου: Μπορείτε να προετοιμάσετε αυτή την παρασκευή, έτσι ώστε να προσθέτετε ανάλογα σε κέικ και πίτες, σε σαλάτες και αρτοπαρασκευάσματα για έντονη γεύση.

Aν στο σπίτι σας δεν ξεμένετε ποτέ από αμύγδαλο, έχετε στο νου σας ότι μπορείτε να επεξεργαστείτε το αμύγδαλο από μόνοι σας. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να το αποθηκεύετε για να κάνετε μελλοντικές παρασκευές. Αν ακολουθήσετε κάποια απλά βήματα, μπορείτε να μετατρέψετε γρήγορα τα ασπρισμένα αμύγδαλα σε σκόνη για κάθε μαγειρική σας ανάγκη. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι μόνο 150 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα ή όση περισσότερη ποσότητα επιθυμείτε.

Πώς δημιουργούμε την σκόνη αμυγδάλου

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να χτυπήσετε τα ασπρισμένα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν σαν χοντρό αλεύρι. Μην τα επεξεργαστείτε σε υπερβολικό βαθμό, καθώς σε τέτοια περίπτωση θα γίνουν αμυγδαλοβούτυρο. Έπειτα περάστε το αμύγδαλο από μια λεπτή σήτα, για να αφαιρέσετε τυχόν μεγάλα κομμάτια. Σε δεύτερη φάση πρέπει να επιστρέψτε τα μεγάλα κομμάτια στον επεξεργαστή τροφίμων και να τα χτυπήσετε για λίγο για να τα καθαρίσετε. Ξαναπεράστε τα αμύγδαλα από τη σήτα και πετάξτε τυχόν σβόλους. Καθώς το αμύγδαλο χρησιμοποιείται καλύτερα την ημέρα που φτιάχνεται, φτιάξτε μόνο όσο χρειάζεται. Αποθηκεύστε τα υπολείμματα σε σφραγισμένο και αποστειρωμένο δοχείο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο για να φτιάξετε οποιοδήποτε είδος γεύματος με ξηρούς καρπούς συμπεριλαμβανομένων φουντουκιού, πεκάν ή φιστικιού. Για διαφορετική γεύση και υφή, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μη ασπρισμένους ξηρούς καρπούς, που θα δώσουν μια πιο περίπλοκη και ιδιαίτερη γεύση. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να φρυγανίσετε τους ξηρούς καρπούς πριν τους μετατρέψετε σε γεύματα, κάτι που θα δώσει μια πιο γήινη γεύση και αν διαπιστώσετε ότι σας έχει μείνει πολύ αμύγδαλο ακόμα, δοκιμάστε να το αποθηκεύσετε σε σακούλα με φερμουάρ στην κατάψυξη για έως και τρεις μήνες. Μία εύκολη συνταγή είναι to ψωμί με σκόνη αμυγδάλου με βατόμουρα και τα συστατικά είναι:

  • 1 1/4 φλιτζάνι σκόνη αμύγδαλο
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι υγρό γλυκαντικό υποκατάστατο ζάχαρης
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι απλό αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 φλιτζάνια κατεψυγμένα σμέουρα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160C με αέρα και στρώστε χαρτί ψησίματος σε μια φόρμα. Χτυπήστε μαζί το βούτυρο και και υποκατάστατο ζάχαρης με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Προσθέστε το άρωμα βανίλιας και τη σκόνη αμυγδάλου και ανακατέψτε καλά. Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και τοποθετήστε απαλά τα βατόμουρα πάνω από το μείγμα. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και αφήστε το να κρυώσει πριν το βγάλετε από τη φόρμα. Δοκιμάστε τη και θα ξετρελαθείτε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε φασολάκια almondine με τραγανά αμύγδαλα

Ετοιμάστε πάστα ελιάς με αμύγδαλο και απογειώστε κάθε πιάτο

Μια χειμωνιάτικη συνταγή για ζυμαρικά με αμύγδαλο

Γαλλικά, πολύχρωμα μακαρόν που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πικάντικο κορεάτικο βοδινό Bulgogi

Το βοδινό κρέας χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αφού κάθε 100 γραμμάρια προϊόντος περιέχουν 109 θερμίδες. Επίσης, περιέχει μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, συγκεκριμένα, 21,62 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τρόφιμου.     

Πώς να φτιάξετε μια νοστιμότατη πίτα με κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.

Λάδια: Ποιο είναι το χειρότερο λάδι για μαγείρεμα;

Μαγειρικό λάδι: Όταν επιλέγετε ένα μαγειρικό λάδι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το σημείο καπνού του. Για υψηλότερο μαγείρεμα, επιλέξτε λάδια με υψηλό σημείο καπνίσματος. Αποφύγετε τα έλαια χαμηλού σημείου καπνού και τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια για να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή.