Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σαρδέλες κάπαρη: Σαρδέλες φούρνου με κόκκινη πιπεριά και σάλτσα κάπαρης συνταγή 

Σαρδέλες κάπαρη: Σαρδέλες φούρνου με κόκκινη πιπεριά και σάλτσα κάπαρης συνταγή 

Σαρδέλες κάπαρη: Οι σαρδέλες έχουν υψηλή διατροφική αξία αφού είναι πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα. Επιπλέον, όταν καταναλώνεται με το κόκαλο αποτελεί εξαιρετική πηγή ασβεστίου, φωσφόρου και βιταμίνης D.

Οι σαρδέλες έχουν υψηλή διατροφική αξία αφού είναι πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα. Επιπλέον, όταν καταναλώνεται με το κόκαλο αποτελεί εξαιρετική πηγή ασβεστίου, φωσφόρου και βιταμίνης D. Η προσφορά της σαρδέλας δε τελειώνει εδώ, περιέχει επίσης βιταμίνη Β12, σελήνιο και σίδηρο. Περιέχουν επίσης μεγάλη ποσότητα ω-3 και ω-6 λιπαρών, που η κατανάλωση τους έχει συνδεθεί με καρδιαγγειακά οφέλη.


Συστατικά:

  • 8 φρέσκες σαρδέλες, καθαρισμένες και αλεσμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψημένη και ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, ξεπλυμένη και κομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο : Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο σας στους 400°F (200°C).
  2. Ετοιμάστε τις σαρδέλες : Ξεπλύνετε τις σαρδέλες με κρύο νερό και στεγνώστε τις με χαρτί κουζίνας. Αραδιάζουμε τις καθαρισμένες σαρδέλες σε μονή στρώση σε ταψί.
  3. Φτιάχνουμε τη σάλτσα : Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ψητή κόκκινη πιπεριά, την κάπαρη, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και την αποξηραμένη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά για να δημιουργηθεί μια αρωματική σάλτσα. Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση.
  4. Ντύστε τις σαρδέλες : Ρίξτε τη μισή από την κόκκινη πιπεριά και τη σάλτσα κάπαρης πάνω στις σαρδέλες, φροντίζοντας να έχουν καλυφθεί. Κρατήστε την υπόλοιπη σάλτσα για το σερβίρισμα.
  5. Ψήσιμο : Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν και να ξεφλουδίσουν οι σαρδέλες. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο τα τελευταία 5 λεπτά για μια ελαφρώς τραγανή υφή.
  6. Σερβίρετε : Μετά το ψήσιμο, μεταφέρετε προσεκτικά τις σαρδέλες σε πιατέλα σερβιρίσματος. Περιχύστε με την κρατημένη κόκκινη πιπεριά και σάλτσα κάπαρης και γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
  7. Απολαύστε : Σερβίρετε τις ψητές σαρδέλες με ψωμί κρούστας ή πάνω από ένα κρεβάτι με χόρτα για ένα απολαυστικό γεύμα. Αυτό το πιάτο συνδυάζεται καλά με ένα τραγανό λευκό κρασί, καθιστώντας το ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο.

Αυτή η συνταγή για ψητή σαρδέλα δεν είναι μόνο απλή στην παρασκευή της, αλλά γεμάτη με γεύσεις που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του ψαριού σε συνδυασμό με την πικάντικη σάλτσα. Απολαύστε αυτό το υγιεινό και νόστιμο γεύμα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το αγαπημένο γλυκό bounty χωρίς συντηρητικά

Καρύδια: Η ιδανική επιλογή σνακ για διαρκή ενέργεια

Πώς να φτιάξετε μια πεντανόστιμη αλευρόπιτα με σπανάκι και φέτα

Ένας ισχυρός σύμμαχος στη θεραπεία της παχυσαρκίας και του διαβήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon