Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ροκφόρ : Δείτε αν μπορεί να καταναλώνεται από έγκυες γυναίκες

Ροκφόρ : Δείτε αν μπορεί να καταναλώνεται από έγκυες γυναίκες

Ροκφόρ : Επειδή είναι ένα τυρί ωριμασμένο με μούχλα που συχνά παρασκευάζεται με μη παστεριωμένο γάλα, ίσως αναρωτιέστε εάν είναι ασφαλές να φάτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το μπλε τυρί , μερικές φορές γράφεται ως “τυρί blu” – είναι γνωστό για την γαλαζοπράσινη απόχρωση και την ισχυρή μυρωδιά και γεύση του. Θα βρείτε τακτικά αυτό το δημοφιλές γαλακτοκομικό προϊόν σε σάλτσες σαλάτας και σάλτσες, ή σερβίρεται μαζί με φρούτα και ξηρούς καρπούς ή άλλα τυριά. Ακόμα, επειδή είναι ένα τυρί ωριμασμένο με μούχλα που συχνά παρασκευάζεται με μη παστεριωμένο γάλα, ίσως αναρωτιέστε εάν είναι ασφαλές να φάτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.


Οι κίνδυνοι κατανάλωσης από εγκύους
  • Οι κίνδυνοι κατανάλωσης μπλε τυριού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν έχουν καμία σχέση με το γεγονός ότι αυτό το γαλακτοκομικό προϊόν κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας μούχλα, καθώς αυτά τα συγκεκριμένα καλούπια είναι ασφαλή για κατανάλωση.
  • Αυτό το βακτήριο μπορεί να προκαλέσει λιστερίωση, μια τροφική ασθένεια που εμφανίζεται όπως η γρίπη ή το στομάχι.
  • Μερικά από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα λιστερίωσης σε έγκυες γυναίκες είναι πυρετός, άλγος και πόνοι, πεπτική διαταραχή και πονοκέφαλοι. Τα πιο σοβαρά συμπτώματα περιλαμβάνουν δύσκαμπτο λαιμό, σύγχυση, σπασμούς και απώλεια ισορροπίας

Προτιμήστε το ροκφόρ σε καλά μαγειρεμένα τρόφιμα

  • Το μαγείρεμα μπορεί να σκοτώσει τη Λιστέρια . Ως εκ τούτου, καλά μαγειρεμένα πιάτα, όπως πίτσα με μπλε τυρί, είναι πιθανό να είναι ασφαλή για κατανάλωση ενώ είστε έγκυος.
  • Μία μελέτη που χρησιμοποιεί νωπό γάλα έδειξε ότι οι θερμοκρασίες των 131 ° F (55 ° C) μείωσαν σημαντικά τη δραστηριότητα της Listeria.
  • Αν και λιγότερο συνηθισμένα, μερικά μπλε τυριά παρασκευάζονται με παστεριωμένο γάλα. Μπορείτε να το δείτε κοιτάζοντας την ετικέτα του προϊόντος.
  • Εάν είστε έγκυος, πρέπει να αποφύγετε οποιοδήποτε μπλε τυρί που περιλαμβάνει νωπό γάλα . Τα μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα απαιτούνται από το νόμο για να γνωστοποιούνται στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ.

  • Τα συμπτώματα δηλητηρίασης από Listeria εμφανίζονται συνήθως μέσα σε λίγες ημέρες από την κατανάλωση της μολυσμένης τροφής. Ωστόσο, ορισμένα άτομα ενδέχεται να μην εμφανίσουν συμπτώματα για έως και 30 ημέρες.
  • Εάν είστε έγκυος και έχετε φάει μπλε τυρί, μην πανικοβληθείτε. Παρακολουθήστε την υγεία σας και αναζητήστε συμπτώματα όπως έμετο, διάρροια ή πυρετό άνω των 100,5 ° F (38 ° C).
  • Καλέστε τον γιατρό σας εάν αρχίσετε να αισθάνεστε άρρωστοι ή νομίζετε ότι μπορεί να έχετε συμπτώματα λιστερίωσης .
  • Μπορεί να πραγματοποιηθεί εξέταση αίματος για να επιβεβαιωθεί η λοίμωξη και – εάν διαγνωστεί νωρίς – μερικές φορές μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντιβιοτικά για θεραπεία .
Ακολουθεί βίντεο για το ροκφόρ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

BDSM : Μάθετε τα πάντα για τις σκοτεινές πλευρές του σεξ

Σελινίτης : Καθαρίστε τον χώρο με τις ευεργετικές του ιδιότητες

Κρύσταλλα : Εξαγνίστε την εσωτερική σας ενέργεια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon