Διατροφή

Ροδάκινα Νεκταρίνια : Δείτε τα θρεπτικά συστατικά τους

Ροδάκινα  Νεκταρίνια : Δείτε τα θρεπτικά συστατικά τους

Ροδάκινα Νεκταρίνια : Τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια απολαμβάνουν ευρέως σε όλο τον κόσμο χάρη στο χυμό τους, τη γεύση και το θρεπτικό τους περιεχόμενο.

Νεκταρίνια

Τα νεκταρίνια ( Prunus persica var. Nucipersica ) είναι ένας τύπος ροδάκινου. Διακρίνονται από μια γενετική μετάλλαξη που τους δίνει λείο δέρμα και όχι το χαρακτηριστικό ασαφές δέρμα των ροδάκινων. Διαφορετικά, είναι σχεδόν πανομοιότυπα από γενετική άποψη. Όπως όλα τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια μπορούν να έχουν λάκκους freestone, clingstone ή semi-freestone, καθώς και κίτρινη ή λευκή σάρκα.

  • Τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια έχουν εντυπωσιακά θρεπτικά οφέλη.

Ο παρακάτω πίνακας συγκρίνει τα θρεπτικά συστατικά σε ένα ολόκληρο ροδάκινο (150 γραμμάρια) και ένα ολόκληρο νεκταρίνι (140 γραμμάρια)

ΡοδάκιναΝεκταρίνια
Θερμίδες6355
Πρωτεΐνη1,4 γραμμάρια1,5 γραμμάρια
Υδατάνθρακες15 γραμμάρια13 γραμμάρια
Ινα2,3 γραμμάρια2,1 γραμμάρια
Ζάχαρη12,6 γραμμάρια11 γραμμάρια
Λίπος0,4 γραμμάρια0,4 γραμμάρια
Κάλιο5% της ημερήσιας αξίας (DV)5% του DV
Νικοτινικό οξύ8% του DV10% του DV
Βιταμίνη Α4% του DV5% του DV
Βιταμίνη C7% του DV5% του DV
Βιταμίνη Ε7% του DV6% του DV

  • Τα ροδάκινα είναι ελαφρώς υψηλότερα σε θερμίδες , υδατάνθρακες και ζάχαρη.
  • Ωστόσο, αυτά τα φρούτα έχουν εξαιρετικά παρόμοια θρεπτικά χαρακτηριστικά. Και τα δύο είναι αρκετά υψηλά σε φυσικά σάκχαρα, περιέχουν μια αξιοπρεπή ποσότητα ινών και παρέχουν μικρές ποσότητες μικροθρεπτικών συστατικών όπως το κάλιο και οι βιταμίνες A, C και E.
  • Τα νεκταρίνια είναι μικρότερα από τα περισσότερα ροδάκινα. Έχουν επίσης λεπτό, πιο λείο δέρμα και πιο σφικτή σάρκα. Τα ροδάκινα έχουν παχύτερο, ασαφές δέρμα και μαλακότερη σάρκα.
  • Ο όρος «νέκταρ» αναφέρεται σε σάκχαρα υγρά που εκκρίνονται από φυτά. Ως εκ τούτου, πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι τα νεκταρίνια είναι πιο γλυκά από τα ροδάκινα, παρά την ελαφρώς χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα .

Ακολουθεί βίντεο για τα ροδάκινα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοφροντίδα : Ερωτευτείτε τον εαυτό σας

Υπνική παράλυση - Μόρα : Μύθοι και πραγματικότητα

Αγγελική επεισόδιο 153: Ο Δημήτρης ναρκώνει την Κατερίνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι το άμυλο αραβοσίτου και ποια η θρεπτική του αξία

Άμυλο καλαμποκιού: Για να φτιάξουν άμυλο καλαμποκιού, που μερικές φορές αποκαλείται άμυλο αραβοσίτου, οι αγρότες διαχωρίζουν πρώτα το πίτουρο, το φύτρο και το ενδοσπέρμιο των κόκκων του καλαμποκιού. Στη συνέχεια, το άμυλο από το ενδοσπέρμιο των πυρήνων εξάγεται μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται υγρή άλεση. Τέλος, το καλαμποκάλευρο αποξηραίνεται και συσκευάζεται. Το άμυλο καλαμποκιού θεωρείται τρόφιμο υψηλής επεξεργασίας. Εκτός από το ότι χρησιμοποιείται ως κοινό πρόσθετο τροφίμων, το καλαμποκάλευρο έχει πολλές εμπορικές χρήσεις. Μπορεί να βρεθεί σε μπαταρίες, βρεφική πούδρα, βιοπλαστικά, σπίρτα και καλλυντικά.

Ο ρόλος των ηλεκτρολυτών στη στήριξη των σωματικών λειτουργιών

Ο ρόλος των ηλεκτρολυτών στη στήριξη των σωματικών λειτουργιών καθιστά σημαντική την ισορροπία τους στον οργανισμό, είτε μέσω συμπληρωμάτων είτε μέσω μιας διατροφής πλούσιας σε τροφές φυτικής προέλευσης. Η ανισορροπία ηλεκτρολυτών συνήθως οφείλεται σε κακή διατροφή, διάρροιες, εμετούς ή υπερβολικό ιδρώτα.

Τολμάτε να δοκιμάσετε μοσχάρι ταρτάρ;

Μοσχάρι ταρτάρ: Η αυθεντική γεύση του μοσχαριού αναδεικνύεται αρμονικά μέσα από αυτή την συνταγή για beef tartare. Είναι 100% ασφαλής για κατανάλωση και υπόσχεται να σας εκπλήξει γαστρονομικά από την πρώτη μπουκιά.