Διατροφή

Ρεβίθια με λιαστές ντομάτες, φρέσκο κρεμμύδι, δυόσμο και φέτα

Ρεβίθια με λιαστές ντομάτες, φρέσκο κρεμμύδι, δυόσμο και φέτα

Καλό είναι να αφήσουμε την παρασκευή για λίγες ώρες να μαριναριστεί πριν σερβίρουμε. Αν χρειαστεί όμως να την διατηρήσουμε στο ψυγείο, φροντίζουμε να την αφήσουμε πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες.

Οι κόκκινες πιπεριές, η ντομάτα και το ελαιόλαδο έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και προστατεύουν τον οργανισμό από την δημιουργία αθηρωματικής πλάκας, δίνοντας στο πιάτο εκτός από νοστιμιά και υψηλή θρεπτική αξία! Η πρωτεΐνη των οσπρίων, συνδυαστικά με αυτή του τυριού, μπορεί να καλύψει σε μεγάλο βαθμό της ανάγκες ενός ατόμου διατροφικά, το οποίο θέλει να αποφύγει την κατανάλωση κρέατος.

 

 

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο:

700 γρ ρεβίθια μαγεριεμένα
140 γρ πιπεριές κόκκινες, ψητές, κομμένες σε μικρά καρέ
140 γρ. ντομάτα λιαστή, κομμένη σε λεπτές φέτες
60 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. χυμό λεμόνι
50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
60 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι
20 γρ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
20 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι

Για τα ρεβίθια μαγειρεμένα:

250 γρ. ρεβίθια
250 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
125 γρ. καρότο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
50 γρ. μπέικον
50 γρ. σκόρδο (ολόκληρες σκελίδες)
700 γρ. νερό
αλάτι

Για τις πιπεριές ψητές (για 200 γρ.):

1/2 κιλό πιπεριές κόκκινες ή κίτρινες
Ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τo πιάτο: Αναμειγνύουμε τα ρεβίθια με όλα τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.
  2. Καλό είναι να αφήσουμε την παρασκευή για λίγες ώρες να μαριναριστεί πριν σερβίρουμε. Αν χρειαστεί όμως να την διατηρήσουμε στο ψυγείο, φροντίζουμε να την αφήσουμε πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες.
  3. Για τα ρεβίθια μαγειρεμένα: Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε αρκετό νερό για 12 ώρες.
  4. Τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με τα 700 γρ. νερό.
  5. Όταν βράσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ξαφρίζουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι τα ρεβίθια να μαλακώσουν καλά, 1½ με 2 ώρες περίπου.
  7. Αλατίζουμε το ζωμό και δοκιμάζουμε ώστε να είναι εύγευστος και λίγο αλμυρός.
  8. Αφήνουμε τα ρεβίθια να κρυώσουν μέσα στο ζωμό τους και έπειτα σουρώνουμε κρατώντας μόνο τα ρεβίθια και αφαιρώντας τα λαχανικά και το μπέικον (ο ζωμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλες παρασκευές).
  9. Αφήνουμε τα ρεβίθια να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  10. Διατηρούμε στη συντήρηση.
  11. Για τις πιπεριές ψητές: Λαδώνουμε τις πιπεριές και ψήνουμε στη σχάρα ή στο φούρνο ψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να μαυρίσουν από όλες τις πλευρές.
  12. Τις αποσύρουμε σε σκεύος και τις διατηρούμε σκεπασμένες για λίγη ώρα.
  13. Απομακρύνουμε φλούδα και σπόρους.
  14. Διατηρούμε στο ψυγείο.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα εκπληκτικά οφέλη της κατανάλωσης μαύρων σταφυλιών για την υγεία

Τροφοδοτήστε την εργάσιμη ημέρα σας με θρεπτικές επιλογές

Διατηρήστε την υγεία της καρδιάς τρώγοντας καρύδια καθημερινά

Το ψωμί οδηγεί πάντα σε αύξηση βάρους;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τροφές που πρέπει να τρώμε όταν είμαστε άρρωστοι για ταχύτερη ανάρρωση

Τροφές ανάρρωση: Είτε πρόκειται για κρυολόγημα είτε βήχα, στομαχικές διαταραχές ή πυρετό, το φαγητό είναι γενικά το τελευταίο πράγμα στο οποίο τείνουμε να εστιάζουμε όταν είμαστε άρρωστοι.

Συμβουλές για να χάσετε βάρος γρήγορα

Απώλεια βάρους: Εφαρμόζοντας αυτές τις συμβουλές και κάνοντας βιώσιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής, μπορείτε να επιτύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους και να βελτιώσετε τη συνολική υγεία και ευεξία σας.

Λαχανικά χωρίς άμυλο: Οι θρεπτικοί σύμμαχοι της διατροφής σας

Λαχανικά χωρίς άμυλο: Τα μη αμυλούχα λαχανικά είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή σας. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους διατροφικούς σας στόχους.

Λαζάνια με σπανάκι, ντομάτα και πράσο

Περιέχει αρκετά λαχανικά, μυρωδικά και τα λαζάνια, ως βασική πηγή υδατάνθρακα. Η μερίδα είναι χορταστική και μας δίνει 570 θερμίδες, κάτι που αποτελεί ένα πλούσιο και χορταστικό γεύμα.