Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ρεβιθάδα με ντομάτα, κολοκύθι και κόλιανδρο

Ρεβιθάδα με ντομάτα, κολοκύθι και κόλιανδρο

Η  θρεπτική αξία του ρεβιθιού είναι μια καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης, η οποία μάλιστα αν συνδυαστεί με αμυλούχα τρόφιμα προσφέρει στον οργανισμό μας πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.

Η  θρεπτική αξία του ρεβιθιού είναι μια καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης, η οποία μάλιστα αν συνδυαστεί με αμυλούχα τρόφιμα προσφέρει στον οργανισμό μας πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.


ΥΛΙΚΑ

30 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
80 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε μικρά καρέ
60 γρ. ντομάτα κονκασέ
800 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
400 γρ. ζωμό κοτόπουλου
15 γρ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
20 γρ. χυμό λάιμ
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά.
  2. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και το κολοκύθι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, τα ρεβίθια και τον ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το κολοκύθι και να αρχίσει να χυλώνει η ρεβιθάδα.
  4. Τέλος αλατίζουμε και προσθέτουμε τον κόλιανδρο και τον χυμό λάιμ.

Εναλλακτικά, για πιο υγιεινή εκδοχή

Για μια πιο υγιεινή βερσιόν της συνταγής, βάζουμε το κρεμμυδάκι στην κατσαρόλα με λίγο νεράκι για να σοταριστεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και το κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε με τα υγρά που θα βγάλουν. Μπορούμε επίσης να αντικαταστήσουμε τον ζωμό κοτόπουλου με ζωμό λαχανικών.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αυγά: Ένας θησαυρός για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Αχλάδια: Ένας υγιεινός θησαυρός για το ευαίσθητο στομάχι

Ποιο είναι το νοστιμότερο παραδοσιακό φαγητό της Τζαμάικα;

Γιατί δεν πρέπει να τρώμε κάθε μέρα fast food;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon