Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ραβέντι αμύγδαλο πίτα: Μια γευστική πίτα που σίγουρα δεν έχετε ξαναφάει ποτέ

Ραβέντι αμύγδαλο πίτα: Μια γευστική πίτα που σίγουρα δεν έχετε ξαναφάει ποτέ

Ραβέντι αμύγδαλο πίτα: Η συνταγή που ακολουθεί έχει ως βασικά συστατικά της το ραβέντι και το αμύγδαλο και η σχετικά εύκολη παρασκευή της θα σας κάνει να το αγαπήσετε ακόμη πιο πολύ, φτιάχνοντας μια ροζ πίτα που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει ποτέ.

Το ραβέντι είναι ένα λαχανικό που παρόλο που δεν είναι πολύ γνωστό, αγωνίζεται να βρει την θέση του σε έναν κόσμο που δεν είναι ακόμα προετοιμασμένος γι’ αυτό. Αν κάπου το έχετε ακούσει αλλά δεν το έχετε δοκιμάσει, πρέπει να ξέρετε ότι όταν του προσθέσετε τη σωστή ποσότητα ζάχαρης και το μαγειρέψετε μέχρι να μαλακώσει, τότε είναι ικανό να κατακτήσει τον τίτλο του πιο νόστιμου λαχανικού. Ανταγωνίζεται για τον τίτλο του πιο νόστιμου φρούτου. Εκτός από την υπέροχη γεύση του έχει και ένα ροζ χρώμα, που αν καταφέρετε να το διατηρήσετε με το μαγείρεμα, τότε θα ζωγραφίζετε με τα φαγητά σας. Η συνταγή που ακολουθεί έχει ως βασικά συστατικά της το ραβέντι και το αμύγδαλο και η σχετικά εύκολη παρασκευή της θα σας κάνει να το αγαπήσετε ακόμη πιο πολύ.


Για την παρασκευή της θα χρειαστείτε:

  • 1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • αλεύρι σκέτο, για πασπάλισμα
  • 1/4 του φλιτζανιού αμυγδαλόπαστα
  • 1 κιλό ραβέντι, με τα φύλλα κομμένα στη μέση αρχικά και μετά σταυρωτά σε κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • Παγωτό βανίλια για σερβίρισμα
  • 1 1/4 φλιτζάνι απλό αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 140 γρ. βούτυρο κρύο ανάλατο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο

Οδηγίες:

Η μέθοδος για να το μαγειρέψετε είναι απλή και θα χρειαστείτε ένα μεγάλο μπολ για να χτυπήσετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι μαζί. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, τρίψτε το βούτυρο με τα δάχτυλά σας, ανακατεύοντάς το στο αλεύρι, δημιουργώντας βουτυρώδη κομμάτια και ρίξτε το σε μια επιφάνεια εργασίας. Βάλτε το ξύδι με 2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό και περιχύστε το πάνω από το μείγμα του αλευριού. Περάστε τα δάχτυλά σας μέσα από το μείγμα για να κατανείμετε ομοιόμορφα το νερό στο αλεύρι μέχρι να αρχίσει να ενώνεται η ζύμη. Ζυμώστε μερικές φορές ακόμα και μόλις γίνει μια δασύτριχη μάζα ζύμης το τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C.

 

Χτυπήστε το αυγό με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και αφήστε το στην άκρη. Απλώστε τη ζύμη της πίτας σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια με στρογγυλή διάμετρο. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ισιώστε μεγάλα κομμάτια αμυγδαλόπαστας ανάμεσα στις παλάμες σας μέχρι να γίνουν λεπτά και τοποθετήστε τα πάνω από τη ζύμη. Τοποθετήστε τα κομμάτια ραβέντι πάνω από την αμυγδαλόπαστα, απλά βάλτε τα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλυφθεί εντελώς. Αλείψτε την άκρη της ζύμης με το αυγό και πασπαλίστε το όλο με ζάχαρη άχνη, ρίχνοντας το μεγαλύτερο μέρος της πάνω στο ραβέντι. Έπειτα ψήστε μέχρι να ροδίσει η κρούστα 50-60 λεπτά. Απολαύστε ένα καταπληκτικό γλυκό φτιαγμένο από το νοστιμότερο λαχανικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χειμωνιάτικο κέικ με μήλο και αμύγδαλα

Κρέπες με αμύγδαλα, αβοκάντο και φρούτα!

Μοσχομυριστοί κουραμπιέδες για να μοσχοβολίσει Χριστούγεννα παντού

Μια απλή και πεντανόστιμη συνταγή με μπρόκολο και αμύγδαλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon