Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψάρια Μαγειρική: Ποια είναι τα καλύτερα καλοκαιρινά ψάρια και πώς να τα μαγειρέψετε 

Ψάρια Μαγειρική: Ποια είναι τα καλύτερα καλοκαιρινά ψάρια και πώς να τα μαγειρέψετε 

Ψάρια Μαγειρική: Είτε προτιμάτε ψάρι στη σχάρα, στο φούρνο ή στο τηγάνι, αυτές οι επιλογές είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσουν την οικογένεια και τους φίλους σας στην επόμενη καλοκαιρινή σας μαγειρική.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχει μια ποικιλία από ψάρια που είναι στην εποχή τους και είναι ιδανικά για ψήσιμο στη σχάρα,  ψήσιμο στο τηγάνι. Μερικά από τα καλύτερα ψάρια του καλοκαιριού περιλαμβάνουν.


  1. Σολομός: Ο σολομός είναι ένα ευέλικτο ψάρι που μπορεί να ψηθεί, να ψηθεί στη σχάρα ή στο τηγάνι. Είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και έχει μια τολμηρή, πλούσια γεύση. Για να μαγειρέψετε τον σολομό, τον αλατοπιπερώνετε και τον χυμό λεμονιού και μετά τον ψήνετε με την πέτσα προς τα κάτω σε ένα ζεστό τηγάνι για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί.
  2. Mahi-mahi: Το Mahi-mahi είναι ένα ήπιο άρωμα ψάρι που είναι εξαιρετικό για ψήσιμο στη σχάρα. Έχει σφιχτή υφή που κρατάει καλά στη σχάρα. Για να μαγειρέψετε το mahi-mahi, καρυκεύστε το με τα αγαπημένα σας μπαχαρικά και στη συνέχεια ψήστε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί.
  3. Halibut: Η ιππόγλωσσα είναι ένα άσπρο ψάρι που ξεφλουδίζει και είναι τέλειο για ψήσιμο ή ψήσιμο στη σχάρα. Έχει μια ήπια, γλυκιά γεύση που συνδυάζεται καλά με καρυκεύματα εσπεριδοειδών ή βοτάνων. Για να ψήσετε ιππόγλωσσα, αλατοπιπερώστε και ελαιόλαδο, στη συνέχεια ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 400 βαθμούς Φαρενάιτ για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι.
  4. Τόνος: Ο τόνος είναι ένα κρεατικό ψάρι που είναι εξαιρετικό για ψήσιμο ή ψήσιμο. Έχει μια πλούσια, αλμυρή γεύση που συνδυάζεται καλά με σάλτσα σόγιας, τζίντζερ και σκόρδο. Για να μαγειρέψετε τον τόνο, αλατοπιπερώστε τον και στη συνέχεια ψήστε τον σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί στο επιθυμητό επίπεδο μαγειρέματος.
  5. Snapper: Το Snapper είναι ένα ήπιο λευκό ψάρι που είναι τέλειο για ψήσιμο στη σχάρα ή ψήσιμο. Έχει μια λεπτή γεύση που συνδυάζεται καλά με βότανα και εσπεριδοειδή. Για να μαγειρέψετε το snapper, αλατοπιπερώστε το και χυμό λεμονιού και στη συνέχεια ψήστε το σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί.

Συνολικά, αυτά τα καλοκαιρινά ψάρια είναι τέλεια για μαγείρεμα σε εξωτερικούς χώρους και μπορείτε να τα απολαύσετε με μια ποικιλία από καρυκεύματα και συνοδευτικά. Είτε προτιμάτε ψάρι στη σχάρα, στο φούρνο ή στο τηγάνι, αυτές οι επιλογές είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσουν την οικογένεια και τους φίλους σας στην επόμενη καλοκαιρινή σας μαγειρική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να μαγειρέψετε την τέλεια αθερίνα;

Πώς να φτιάξετε την τέλεια φασολάδα;

Νοστιμιά και απόλαυση στο μεξικάνικο ρύζι με πιλάφι 

Λιγότερο προφανείς λόγοι για τους οποίους δεν μπορείτε να χάσετε βάρος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σπαγγέτι με Θαλασσινά: Αυθεντικές Θαλασσινές Απολαύσεις

Σπαγγέτι με Θαλασσινά: Η απλότητά του το καθιστά ιδανικό για όλες τις περιστάσεις. Απολαύστε την αυθεντική γεύση της θάλασσας σε κάθε μπουκιά και αφεθείτε στη μαγεία των θαλασσινών και των ντοματών.

Τα 3 καλύτερα ροφήματα Detox Water για απώλεια βάρους

Detox Water: Το Detox Water μπορεί να προσφέρει μεγάλα οφέλη για την απώλεια βάρους και την ενυδάτωση. Να θυμάστε ότι η υγιεινή διατροφή και η άσκηση είναι εξίσου σημαντικές για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Μπορεί το τσάι να παραμείνει πόσιμο όλη την ημέρα;

Τσάι :Η θερμοκρασία και η αποθήκευση παίζουν καθοριστικό ρόλο. Το τσάι που αφήνεται σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετές ώρες μπορεί να μην είναι ασφαλές, ενώ το τσάι στο ψυγείο μπορεί να διαρκέσει έως και δύο ημέρες.

Ποιο ψωμί να επιλέξετε;

Ψωμί: Το ψωμί είναι ένα από τα πιο βασικά και αγαπημένα τρόφιμα στη διατροφή μας, αλλά η επιλογή του σωστού ψωμιού μπορεί να είναι κάπως συγκεχυμένη λόγω των πολλών επιλογών που υπάρχουν στην αγορά. Η επιλογή του κατάλληλου ψωμιού

Ψωμί με ρίγανη και σκόρδο: Το πιο νόστιμο αρωματικό ψωμί

Ψωμί με ρίγανη και σκόρδο: Το ψωμί με ρίγανη και σκόρδο είναι μια απολαυστική επιλογή που συνδυάζει την αρωματική γεύση της ρίγανης με την έντονη γεύση του σκόρδου. Ιδανικό συνοδευτικό για σαλάτες ή σούπες,

Close Icon