ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψάρια: Κάνει να τρώμε ψάρι καθημερινά;

Ψάρια: Κάνει να τρώμε ψάρι καθημερινά;

Ψάρια: Η έγκυος γυναίκα και τα παιδιά θα πρέπει να αποφεύγουν μεγαλύτερα ψάρια με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Οι κυβερνητικές διατροφικές οδηγίες συνιστούν στους ανθρώπους να τρώνε ψάρι δύο φορές την εβδομάδα. Και γνωρίζουμε ότι τα ψάρια είναι γεμάτα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα—τα οποία μπορούν να ωφελήσουν τόσο την καρδιά όσο και τον εγκέφαλο. Είναι όμως ασφαλές να τρώμε ψάρια κάθε μέρα; «Για τα περισσότερα άτομα είναι καλό να τρώνε ψάρι κάθε μέρα», λέει ο Eric Rimm, καθηγητής επιδημιολογίας και διατροφής, σε ένα άρθρο στις 30 Αυγούστου 2015 στο Today.com, προσθέτοντας ότι «είναι σίγουρα καλύτερο να τρώτε ψάρι κάθε μέρα παρά να τρώτε βόειο κρέας. κάθε μέρα.”

Καταναλώνετε ψάρια καθημερινά;

Αν και μπορεί να είναι ασφαλές να τρώτε ψάρια κάθε μέρα, ο Rimm λέει ότι δεν είναι ακόμα σαφές εάν υπάρχουν πρόσθετα οφέλη για την υγεία σε αυτό το επίπεδο κατανάλωσης. «Το μεγαλύτερο μέρος της επιστήμης δεν εξετάζει την καθημερινή κατανάλωση», εξηγεί. «Αλλά πολλές, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι το παίρνουν μερικές φορές την εβδομάδα έχουν χαμηλότερο ποσοστό θανατηφόρων καρδιακών προσβολών σε σύγκριση με εκείνους που δεν τρώνε καθόλου».

Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, προειδοποιεί ο Ριμ. Για παράδειγμα, η έγκυος γυναίκα και τα παιδιά θα πρέπει να αποφεύγουν μεγαλύτερα ψάρια με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής – όπως ο ξιφίας και ο τόνος – επειδή μπορεί να έχουν υψηλότερα επίπεδα τοξινών, όπως ο υδράργυρος. Υπάρχουν επίσης περιβαλλοντικοί παράγοντες — συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου υπεραλίευσης ορισμένων ειδών. «Ακόμη και για να κάνουμε τους ανθρώπους να τρώνε ψάρια δύο φορές την εβδομάδα, πρέπει να ενισχύσουμε την ιχθυοκαλλιέργεια», λέει ο Rimm, σημειώνοντας ότι ορισμένα είδη εκτρεφόμενων ψαριών μπορεί να είναι πιο θρεπτικά από αυτά που αλιεύονται στη φύση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή

Φτιάξτε τις δικές σας ψαροκροκέτες

7 επιστημονικά υποστηριζόμενα οφέλη του σολομού

3 υγιεινές τροφές που συσσωρεύουν κρυστάλλους στις αρθρώσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το πιο άπαχο κομμάτι στο μοσχαρίσιο κρέας;

Άπαχο κρέας: Όταν πρόκειται για άπαχα κομμάτια βοείου κρέατος, πολλές επιλογές ξεχωρίζουν για όσους αναζητούν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά, ενώ απολαμβάνουν τα πλούσια γεύση και τα πρωτεϊνικά οφέλη του βοείου κρέατος.

Μπορεί η κανέλα να βοηθήσει στην αρθρίτιδα;

Κανέλα: Ένα νόστιμο και υγιεινό μπαχαρικό που μπορεί να προσφέρει κάποια οφέλη για την αρθρίτιδα. Οι αντιοξειδωτικές και αναλγητικές του ιδιότητες μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και του πόνου στις αρθρώσεις.

9 τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κολλαγόνο 

Είναι απαραίτητο να διατηρείτε μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει μια ποικιλία τροφών πλούσιων σε κολλαγόνο για την υποστήριξη της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου του σώματός σας.

Το καρπούζι ως ένας σύμμαχος για απώλεια βάρους!

Καρπούζι: είναι ένα εξαιρετικό φρούτο για απώλεια βάρους, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν είναι μια θαυματουργή θεραπεία. Για να χάσετε βάρος με υγιεινό τρόπο, πρέπει να συνδυάσετε την κατανάλωση καρπουζιού με μια ισορροπημένη διατροφή και τακτική σωματική άσκηση.

Τα παντζάρια είναι ένας σύμμαχος της υγείας του ήπατος

Παντζάρια: Συμπεριλαμβάνοντας τα παντζάρια στη διατροφή σας μπορείτε να συμβάλετε στην προώθηση της υγείας του ήπατος. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο καθώς μπορεί να προκαλέσει χαμηλή αρτηριακή πίεση σε μερικούς ανθρώπους.

Μια κουταλιά ελαιόλαδο την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από άνοια κατά 28%

Το ελαιόλαδο μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδη και νευροπροστατευτικά αποτελέσματα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και άλλες ενώσεις με αντιοξειδωτικές ιδιότητες όπως η βιταμίνη Ε και οι πολυφαινόλες.