Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψάρια: Κάνει να τρώμε ψάρι καθημερινά;

Ψάρια: Κάνει να τρώμε ψάρι καθημερινά;

Ψάρια: Η έγκυος γυναίκα και τα παιδιά θα πρέπει να αποφεύγουν μεγαλύτερα ψάρια με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Οι κυβερνητικές διατροφικές οδηγίες συνιστούν στους ανθρώπους να τρώνε ψάρι δύο φορές την εβδομάδα. Και γνωρίζουμε ότι τα ψάρια είναι γεμάτα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα—τα οποία μπορούν να ωφελήσουν τόσο την καρδιά όσο και τον εγκέφαλο. Είναι όμως ασφαλές να τρώμε ψάρια κάθε μέρα; «Για τα περισσότερα άτομα είναι καλό να τρώνε ψάρι κάθε μέρα», λέει ο Eric Rimm, καθηγητής επιδημιολογίας και διατροφής, σε ένα άρθρο στις 30 Αυγούστου 2015 στο Today.com, προσθέτοντας ότι «είναι σίγουρα καλύτερο να τρώτε ψάρι κάθε μέρα παρά να τρώτε βόειο κρέας. κάθε μέρα.”

Καταναλώνετε ψάρια καθημερινά;

Αν και μπορεί να είναι ασφαλές να τρώτε ψάρια κάθε μέρα, ο Rimm λέει ότι δεν είναι ακόμα σαφές εάν υπάρχουν πρόσθετα οφέλη για την υγεία σε αυτό το επίπεδο κατανάλωσης. «Το μεγαλύτερο μέρος της επιστήμης δεν εξετάζει την καθημερινή κατανάλωση», εξηγεί. «Αλλά πολλές, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι το παίρνουν μερικές φορές την εβδομάδα έχουν χαμηλότερο ποσοστό θανατηφόρων καρδιακών προσβολών σε σύγκριση με εκείνους που δεν τρώνε καθόλου».

Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, προειδοποιεί ο Ριμ. Για παράδειγμα, η έγκυος γυναίκα και τα παιδιά θα πρέπει να αποφεύγουν μεγαλύτερα ψάρια με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής – όπως ο ξιφίας και ο τόνος – επειδή μπορεί να έχουν υψηλότερα επίπεδα τοξινών, όπως ο υδράργυρος. Υπάρχουν επίσης περιβαλλοντικοί παράγοντες — συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου υπεραλίευσης ορισμένων ειδών. «Ακόμη και για να κάνουμε τους ανθρώπους να τρώνε ψάρια δύο φορές την εβδομάδα, πρέπει να ενισχύσουμε την ιχθυοκαλλιέργεια», λέει ο Rimm, σημειώνοντας ότι ορισμένα είδη εκτρεφόμενων ψαριών μπορεί να είναι πιο θρεπτικά από αυτά που αλιεύονται στη φύση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή

Φτιάξτε τις δικές σας ψαροκροκέτες

7 επιστημονικά υποστηριζόμενα οφέλη του σολομού

3 υγιεινές τροφές που συσσωρεύουν κρυστάλλους στις αρθρώσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε λιθρίνι και να τους εντυπωσιάσετε όλους;

Λιθρίνι φαγητό: Το λιθρίνι είναι ένα ευέλικτο και νόστιμο ψάρι που μπορεί να παρασκευαστεί χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους μαγειρέματος, καθεμία από τις οποίες αναδεικνύει τις μοναδικές του γεύσεις και υφές.

Πώς να φτιάξετε τον τέλειο ξιφία;

Μαγειρεύοντας ξιφία: Το μαγείρεμα του τέλειου ξιφία απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια και μερικές βασικές τεχνικές για να διασφαλιστεί ότι παραμένει υγρό και γευστικό.

Πώς να μαγειρέψετε την τέλεια αθερίνα;

Αθερίνα μαγειρική: Το μαγείρεμα της αθερίνας, ενός μικρού και γευστικού ψαριού, είναι σχετικά εύκολο και μπορεί να οδηγήσει σε ένα νόστιμο γεύμα με ελάχιστη προσπάθεια.

Πώς να φτιάξετε την τέλεια φασολάδα;

Φασολάδα συνταγή: Η παρασκευή της τέλειας φασολάδας είναι μια απολαυστική γαστρονομική προσπάθεια, που συνδυάζει γεύσεις και υφές σε ένα ανακουφιστικό και θρεπτικό πιάτο.

Νοστιμιά και απόλαυση στο μεξικάνικο ρύζι με πιλάφι 

Μεξικό ρύζι: Αυτό το μεξικάνικο πιλάφι με ρύζι είναι ένα ευέλικτο πιάτο που συνδυάζεται καλά με μια ποικιλία από πιάτα εμπνευσμένα από το Μεξικό. Μπορεί να σερβιριστεί με tacos, enchiladas, burritos ή ψητά κρέατα.

Λόγοι που σας εμποδίζουν να φάτε καρπούζι

Καρπούζι: Εάν έχετε αλλεργίες, πεπτικά προβλήματα, διαβήτη ή είστε ευαίσθητοι σε ορισμένες ενώσεις τροφίμων, καλό είναι να μιλήσετε με το γιατρό σας για να δείτε εάν το καρπούζι είναι κατάλληλο για εσάς.

Close Icon